Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Δεν επιστρέφει ο Σουμάχερ στη F1!


Το όνειρο της επιστροφής του Μίκαελ Σουμάχερ στις πίστες της Formula1 με την ομάδα της Ferrari δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ενημέρωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ότι ένα παλιότερο τραύμα στον αυχένα είναι ο λόγος που δεν του επιτρέπει να λάβει μέρος σε αγώνες.

Οι δυνάμεις και οι πιέσεις που αναπτύσσονται σε ένα μονοθέσιο της F1 είναι τόσο μεγάλες που θα έθεταν την υγεία του σε κίνδυνο. Έτσι, μετά τα τελευταία δοκιμαστικά αποφάσισε να ματαιώσει το «come back».

Η δήλωση του «Σούμι» αναφέρει συγκεκριμένα: «Χθες βράδυ ενημέρωσα τον πρόεδρο της Ferrrari, Λούκα ντι Μοντετζέμελο και τον διευθυντή Στέφανο Ντομενικάλι, ότι δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να αντικαταστήσω τον Φελίπε. Δοκίμασα τα πάντα για να γίνει πραγματικότητα αυτή η επιστροφή, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Οι πόνοι στον αυχένα, την τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Μουτζέλο, δεν υποχώρησαν, παρά το γεγονός ότι δοκιμάσαμε τα πάντα από ιατρικής και θεραπευτικής πλευράς».

«Οι συνέπειες ενός τραυματισμού που είχε συμβεί σε ατύχημα με μοτοσικλέτα τον προηγούμενο Φεβρουάριο, αποδείχτηκε ότι παραμένουν αρκετά σοβαρές στην περιοχή του αυχένα και του λαιμού, που δεν είναι δυνατό να αντέξουν τις εξαιρετικά μεγάλες πιέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε ένα μονοθέσιο της F1. Αυτό είναι το αποτέλεσμα εξετάσεων που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, με την τελευταία που έγινε το προηγούμενο απόγευμα, να μην δείχνει κάποια βελτίωση».

Ο κατά πολλούς, κορυφαίος οδηγός στην ιστορία, καταλήγει εκφράζοντας τη μεγάλη θλίψη του, κάτι που συμβαίνει και με όλους τους φίλους του σπορ, ιδιαίτερα τους λάτρεις της ''σκουντερία''.

«Είμαι απίστευτα απογοητευμένος και λυπάμαι αφάνταστα για τους ανθρώπους της Ferrari, αλλά και τους φίλους μας που προσεύχονταν για μένα. Το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι ότι έκανα ότι μπορούσα. Από εδώ και εμπρός εύχομαι το καλύτερο δυνατό για την ομάδα στους αγώνες που ακολουθούν».

Πλέον η Ferrari βρίσκεται σε αναζήτηση νέου πιλότου, μέχρι να είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση ο Φελίπε Μάσα, κάτι που δεν προβλέπεται να συμβεί στο τρέχον πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: