Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

"Φουλάρει" για στόπερ


Αν μετά τα τρία γκολ παθητικό στο εκτός έδρας ματς με τη Σπάρτα Πράγας χτύπησε "καμπανάκι κινδύνου" για τον Σεντρίκ Καντέ, το κυριακάτικο φιλικό με τη Χόνβεντ στην Ουγγαρία (2-2) έφερε ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την οπισθοφυλακή, γεγονός που μεταφράζεται ως άμεση ανάγκη για... μεταγραφή. Στη συνάντηση μεταξύ του τεχνικού των "πρασίνων" Χενκ Τεν Κάτε και του ποδοσφαιρικού διευθυντή, Κώστα Αντωνίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (10/9) αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια για την απόκτηση ενός ακόμα στόπερ εγνωσμένης αξίας, με το "τριφύλλι" να εξετάζει 3-4 περιπτώσεις και τον Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι να βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής αυτής λίστας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Goalnews", ο Παναθηναϊκός έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Νιούκαστλ αναφορικά με τον Αργεντινό κεντρικό μπακ, με τις "καρακάξες" να ξεκινούν τις συζητήσεις με ένα ποσό κοντά στα 4.000.000 ευρώ αλλά και να μην αποκλείεται να βρεθεί η "χρυσή τομή" και με λιγότερα χρήματα.

Από την πλευρά του ο παίκτης, ο οποίος έχει ετήσιες απολαβές ύψους 2.000.000 ευρώ στην ομάδα της Βορειοανατολικής Αγγλίας, δύσκολα θα δεχτεί να ρίξει τις απαιτήσεις του κάτω από αυτό το ποσό, με το βλέμμα του να είναι πάντα στραμμένο προς κάποιο από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και τη Νιούκαστλ να μη λέει "όχι" σε ενδεχόμενο πώλησής του για να "ξεφορτωθεί" το βαρύ συμβόλαιό του, που είναι... αβάσταχτο για ομάδα που παίζει στην Τσάμπιονσιπ.

"Γνωρίζουμε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν έχει γίνει απευθείας κάποια επαφή με εμάς ακόμη.

Βεβαίως και το συζητάμε, αρκεί η Νιούκαστλ να πάρει τα χρήματα που ζητάει και ο παίκτης που το συμβόλαιο που έχει στην Αγγλία",
δήλωσε στο ελληνικό μέσο ο εκπρόσωπος του Κολοτσίνι, Μαρσέλο Λομπίγια.

Ραντεβού Πατέρα με Κυργιάκο

Η ανάγκη του Παναθηναϊκού για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας έφερε ξανά στο προσκήνιο το όνομα του πρώην παίκτη των "πρασίνων"και νυν της ΑΕΚ, Σωτήρη Κυργιάκου.

Μάλιστα η περίπτωσή του απασχόλησε έντονα με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό που πριν από λίγες ημέρες είχε συνάντηση με τον Νίκο Πατέρα προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα συνεργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "GOAL" οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν το ραντεβού στο κότερο του προέδρου του Παναθηναϊκού παρουσία μάλιστα συγγενικού προσώπου του 30χρονου άσου που είχε το ρόλο του μάνατζερ.

Ωστόσο συμφωνία δεν υπήρξε καθώς οι οικονομικές "εκκρεμμότητες" από την δικαστική διαμάχη που είχε ο Κυργιάκος με την ΠΑΕ από την "ελεύθερη" μεταγραφή του στη Ρέιντζερς αποτέλεσαν τροχοπέδη στην επίτευξή της.

Άλλωστε, ο Νίκος Πατέρας του ξεκαθάρισε πως πρέπει να επιστρέψει ποσό της τάξης του 1.2 εκατομμυρίων ευρώ με τον άσο της ΑΕΚ να είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι 150.000 ευρώ.

Τέλος μία ακόμα σκέψη για να επιστρέψει το "αλάνι" στην Παιανία ήταν η ανταλλαγή του με τον Μάντζιο, δεδομένου και του ενδιαφέροντος της Ένωσης για τον επιθετικό, συν κάποια οικονομικά ανταλλάγματα. Πάντως με τα έως τώρα δεδομένα δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Ανανεώνουν Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης

Θέμα χρόνου θεωρείται στον Παναθηναϊκό η ανανέωση των συμβολαίων του Γιώργου Καραγκούνη και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, των οποίων τα τωρινά συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο του 2010.

Με τον πρώτο έγιναν οι πρώτες συζητήσεις την περασμένη Πέμπτη, διαπιστώθηκε μία κοινή γραμμή μεταξύ παίκτη και διοίκησης και εκτός απροόπτου θα υπογράψει νέο συμβόλαιο μέσα στην εβδομάδα μέχρι το 2012, με ελαφρώς αυξημένες αποδοχές.

Συγκεκριμένα, από τις 800 χιλιάδες ευρώ που λαμβάνει στην παρούσα φάση, το ποσό αναμένεται να αυξηθεί κατά 100.000 ευρώ, να φτάσει δηλαδή τις 900 χιλιάδες ευρώ

Μέσα στο επόμενο διήμερο αναμένεται να γίνει και η πρώτη συνάντηση του Κώστα Αντωνίου με τον "Σάλπι". Η πρόθεση και των δύο πλευρών είναι η επέκταση της συνεργασίας τους για αρκετά χρόνια.

Ο 28χρονος επιθετικός θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό, αρκεί οι "πράσινοι" να ικανοποιήσουν τις οικονομικές του απαιτήσεις, που "αγγίζουν" τις 900.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Η διοίκηση του "τριφυλλιού" δεν αντιτίθεται στις απαιτήσεις του παίκτη, καθώς στις προθέσεις της είναι να τον ικανοποιήσει, αφού πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο "εργαλείο" της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: