Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Θρακιώτης ο Αμπένα!


Παίκτης της Skoda Ξάνθης είναι από την Τρίτη (11/8) ο Μάρτιν Αμπένα Μπιχολόνγκ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, καθώς ο καμερουνέζος παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ακριτική ομάδα, η οποία τον απέκτησε με μεταγραφή από την σλοβακική Ντουνάτζλκα Στρέντα.

Ο 23χρονος μέσος είχε πρωτοδοκιμαστεί από τον Βόλφγκανγκ Βολφ κατά τη διάρκεια παραμονής της Ξάνθης στη Γερμανία. Εχοντας αφήσει καλές εντυπώσεις, κλήθηκε εκ νέου στα "Πηγάδια" και πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα, όπου ικανοποίησε τον γερμανό τεχνικό, ο οποίος και εισηγήθηκε στον Χρήστο Πανόπουλο την απόκτησή του.

Και όπως είναι φυσικό, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν του χάλασε το χατίρι για μια ακόμη φορά βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ώστε να πληρωθεί και η προηγούμενη ομάδα του Αμπένα, αφού είχε συμβόλαιο με τους σλοβάκους, ούτως ώστε να τον ντύσει στα χρώματα της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της απόκτησής του, έγινε γνωστή με το παρακάτω λιτό δελτίο Τύπου, που αναφέρει: "Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ απέκτησε με μεταγραφή από την FK Dunajska Streda τον ποδοσφαιριστή Martin Achille Abena Biholong με τον οποίο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο".

"Σημαντικό βήμα στην καριέρα μου"

Μετά την μεταγραφή του ο νέος ποδοσφαιριστής της ακριτικής ομάδας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Είμαι αρκετά χαρούμενος που υπέγραψα στην SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Οι άνθρωποι της ομάδα τόσο κατά την παραμονή μου στην Γερμανία όπου συμμετείχα σε προπονήσεις όσο και εδώ στην Ξάνθη έδειξαν ότι με ήθελαν και αυτό ήταν το πιο βασικό στοιχείο ώστε να βάλω την υπογραφή μου. Τα περισσότερα παιδία είχα την ευκαιρία να τα γνωρίσω αφού στην προετοιμασία περάσαμε σχεδόν όλη την μέρα μαζί. Πλέον πρέπει να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της ομάδας και θα προσπαθήσω να το κάνω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καθώς το πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες μέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: