Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Στον... αφανισμό οι Άγγλοι τερματοφύλακες στην Πρέμιερ!! (pic)

Μπορεί οι περιπτώσεις που οι Άγγλοι μπορούσαν να παινευτούν για κάποιον τερματοφύλακά τους να μην ήταν πολλές, ωστόσο στην Πρέμιερ Λιγκ, φαίνεται πως το έχουν πάει στο άλλο άκρο, καθώς οι εγχώριοι κίπερ που βρίσκονται στα ρόστερ των συλλόγων, είναι ελάχιστοι! Το england365.gr έβγαλε κομπιουτεράκι και αναλύει...
Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τους Άγγλους τερματοφύλακες, ειδικά τη φετινή σεζόν, στην Πρέμιερ Λιγκ.
Προφανώς και τα πάμπολλα εκατομμύρια που βάζουν οι σύλλογοι στα ταμεία τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και όχι μόνο, τους δίνουν την ευκαιρία να αναζητήσουν σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι οι ομάδες της Πρέμιερ, δεν φαίνεται να εμπιστεύονται σε καμία περίπτωση τους τερματοφύλακες που «παράγει» η χώρα τους.
Το england365.gr εξηγεί:
Η κάθε μία από τις 20 ομάδες που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, έχει δηλωμένους στο ρόστερ της τρεις πορτιέρο. Άρα το σύνολο των παικτών που κάθονται κάτω από τα δοκάρια είναι 60.
Από αυτούς λοιπόν, μόνο ο εξωπραγματικός αριθμός των... 15(!) είναι αγγλικής υπηκοότητας, οι οποίοι μοιράζονται σε μόλις 11 ομάδες (από τις 20) του πρωταθλήματος!
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εννέα σύλλογοι δεν έχουν ούτε έναν Άγγλο στην πρώτη τριάδα τερματοφυλάκων τους, την ώρα που άλλες οχτώ έχουν μόλις έναν. Από δύο γηγενείς κίπερ έχουν οι Άστον Βίλα (Μπαν, Γουότκινς) και Μάντσεστερ Σίτι (Χαρτ, Ράιτ), ενώ μόνο η Νόριτς πλαισιώνεται από μία τριάδα Άγγλων τερματοφυλάκων (Ράντι, Ραντ, Κιν).

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

 *Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: