Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Φαντάσου να μην ήταν κι άφθαρτος!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta κάτι για τα… γύρω γύρω από το ντέρμπι.
Έχουμε πλάκα, πάντως.
ADVERTISEMENT
Όρισε η ΚΕΔ να σφυρίξει το ντέρμπι ο Κύζας. Θεωρητικά μία επιλογή με ένα αβαντάζ κι ένα ντεζαβαντάζ.
Το δεύτερο είναι η απειρία του σε μεγάλα παιχνίδια. Αλλά από την στιγμή που ορίστηκε διεθνής, προφανέστατα κρίθηκε έτοιμος να παίζει και τέτοια ματς.
Το αβαντάζ; Ότι είναι άφθαρτος μέχρι τώρα. Ρε παιδί μου δεν έχει ακουστεί τίποτα για τον άνθρωπο. Δεν έπαιξε πουθενά την ΑΕΚ κι η ΑΕΚ να είχε πρόβλημα, αλλά ούτε την ευνόησε (βλέπε Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0). Τον δε Ολυμπιακό τον σφύριξε σε κάποια μάλλον ασήμαντα η, αδιάφορα παιχνιδια, χωρις να μπορείς να κάνεις κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για τη διαιτησία του. Απαρατήρητος είχε περάσει.
Γενικά είναι αυτό που λέμε ότι δεν έχει δώσει αφορμές. Δεν ξέρω απόψε τι θα κάνει, όμως μέχρι στιγμής αφορμές δεν έχει δώσει. Γι΄αυτό και λέω ότι δεν είναι διαιτητής που έχει φθαρεί.
Κι όμως, παρόλα αυτά, ο Κύζας έγινε…θέμα.
Γιατί, λέει, θα…μείνει σε ξενοδοχείο στον Πειραιά και όχι στην Κηφισιά!!! Λες και σημαίνει κάτι που οι διαιτητές οι οποίοι παίζουν την ΑΕΚ στο Μαρούσι, μπορεί να διανυκτερεύουν στην Κηφισιά!
Γιατί, λέει, ήταν διαιτητής σε ένα στημένο παιχνίδι, πριν έξι χρόνια!!! Αλλά όταν λέμε διαιτητής, δεν ήταν αυτός διαιτητής. Ήταν 4ος! Και είχε καταθέσει, λένε, ότι δεν είδε κάτι ύποπτο. Λες και θα μπορούσε να ξέρει ο άνθρωπος τι είχαν κάνει μεταξύ τους οι δύο ομάδες η, κάποιοι παίκτες τους.
Μας λένε ότι κι ο ένας επόπτης (επίσης δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα υπέρ του Ολυμπιακού) είναι μεν από την Πέλλα, αλλά…ένθερμος υποστηριχτής του Ολυμπιακού!!! Λεπτομέρεια είναι ότι πέρσι στον α΄ ημιτελικό στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ δεν είχε απολύτως κανένα παράπονο από τον ίδιο επόπτη. Όπως δεν είχε κι από τον άλλο σημερινό επόπτη κανένα παράπονο, στην περσινή ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Άρα, ούτε με τους επόπτες υπάρχει κανένα «παρελθόν».
Αλλά κι ο παρατηρητής από τα Γιάννινα, μας λένε ότι είναι…φοβισμένος! Επειδή του είχαν κόψει τη διαιτησία μετά από ένα ματς που έχασε ο Ολυμπιακός. Όχι δηλαδή ότι, αν πιστέψουμε πως έτσι έγινε, θα έχει άχτι τον Ολυμπιακό, αλλά ότι θα είναι φοβισμένος!
Τέλος πάντων, όπως έχει αποδειχθεί δεν βρίσκουμε άκρη με αυτά τα πράγματα και κατά βάθος όλοι καταλαβαίνουμε γιατί γίνονται. Το θέμα, κατά την γνώμη μου, είναι ο Ολυμπιακός να φανεί εύστοχος σε εκείνα τα, υπολογίζω, δύο κομμάτια του αγώνα, στα οποία θα κάνει κάποια εκρηκτικά πεντάλεπτα, δεκάλεπτα η, δεκαπεντάλεπτα, μέσα από τα οποία έχει την ικανότητα να βγάλει φάσεις, όσο κι αν η ΑΕΚ δεν είναι κάποια ομάδα με «τρύπες» στην άμυνά της.
Καταλύτης θα μπορούσε να είναι, ειδικά για τον Ολυμπιακό, το πρώτο γκολ. Αλλά και μισό μηδέν δεν θα με πείραζε καθόλου, ειδικά αν μου έλεγες ότι ο Ολυμπιακός θα γύριζε την Τετάρτη από την Κροατία με αυτό που θα ήθελε... 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: