Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης για τέλη κυκλοφορίας: Θα επιβαρυνθούν οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού!!

Οι επιβαρύνσεις για φορολογικές παραβάσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αλεξιάδης για τέλη κυκλοφορίας: Θα επιβαρυνθούν οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού
Μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά, υποστήριξε ότι θα υπάρχει, σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας: «Αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις» και επαναλαμβάνοντας ότι θα ελαφρυνθούν οι κάτοχοι φθηνών αυτοκινήτων.

«Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, παραδεχόμενος ότι το τρέχον σύστημα τελών κυκλοφορίας περιέχει λάθος παραδοχές.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, εξήγησε ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής» ξεκαθάρισε παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Τέλος, όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι ο φόρος θα παραμείνει ως έχει και το 2015, διαψεύδοντας τα σενάρια περί αύξησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών από το 2016 και την επιβολή ενός νέου, πιο δίκαιου φόρου, με στόχο την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: