Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

«Ερυθρόλευκος» σίφουνας!!

Αρχηγού και… Μιλούνοβιτς παρόντων –με τον ένα να δημιουργεί και τον άλλο να σκοράρει- ο Πλατανιάς έφτασε σαν σίφουνας στην πρώτη φετινή του νίκη (4-0) αφήνοντας τον Πανθρακικό μόνο τελευταίο.

«Ερυθρόλευκος» σίφουνας
Με μεγάλους πρωταγωνιστές του Γουνδουλάκη και Μιλούνοβιτς ο Πλατανιάς πήρε πανηγυρικά την πρώτη του φετινή νίκη με σκορ 3-0 επί του Πανθρακικού στην έβδομη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δύο γρήγορα γκολ των Κρητικών –με Τσουράκη στο 3’ και Μιλούνοβιτς στο 15’- έβαλαν τις βάσεις από νωρίς για τη μεγάλη τους νίκη στο ντέρμπι ουραγών. Ο Σέρβος με ένα πανέμορφο γκολ στο 60’ και ο Ράμος λίγα λεπτά πριν το φινάλε του ματς διαμόρφωσαν το εντυπωσιακό 4-0 που τον ξεκόλλησε απ’ τον πάτο της βαθμολογίας και κράτησε εκεί μόνο τον Πανθρακικό.

Μικρή αντίδραση για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με τον Ντιγκινί, που δεν κατάφερε όμως να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.

Το ματς:


Ο γρήγορος ρυθμός στην έναρξη του ματς είχε αποκλειστικά το χρώμα του Πλατανιά. Οι Χανιώτες θέλησαν να επιβάλουν απ’ την αρχή τη δύναμή τους, με δύο γρήγορα γκολ που είχαν πρωταγωνιστή τον Φανούρη Γουνδουλάκη. Δύο ασίστ του έμπειρου μέσου, στις δύο πρώτες τελικές των «ερυθρόλευκων» διαμόρφωσαν στο πρώτο τέταρτο του ματς το 2-0.

Στο τρίτο μόλις λεπτό ο Γουνδουλάκης εκμεταλλεύτηκε άψογα τα λάθη στην άμυνα του Πανθρακικού, τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Τσουράκη και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Με δημιουργό και πάλι τον Γουνδουλάκη, ο Μιλούνοβιτς έπιασε το σουτ στην κίνηση και έκανε το 2-0 στο 15’, δημιουργώντας γερές βάσεις για τη νίκη των Κρητικών, αφού η ομάδα της Κομοτηνής δεν είχε δείξει μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχει απαντήσεις.

inner

Απ’ το 25’ και μετά οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Πανθρακικός άρχισε να πιέζει μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, με τον Ντιγκινί να έχει τις ευκαιρίες για τέρμα, χωρίς όμως να το καταφέρνει.

inner

Αποκορύφωμα, η διπλή ευκαιρία του Γάλλου επιθετικού στο 30’ με το πρώτο του σουτ να σταματάει στο δοκάρι και στην επαναφορά την μπάλα να «γλείφει» το δοκάρι και να βγαίνει άουτ.

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα, αφού ο Πλατανιάς δεν δυσκολεύτηκε να του πάρει τον έλεγχο. Μετά από δύο καλές προσωπικές ευκαιρίες, ο Μιλούνοβιτς πέτυχε το δεύτερο πανέμορφο τέρμα. Ο Γουνδουλάκης έβγαλε την ασίστ από αριστερά και ο Σέρβος επιθετικός, αφού απέφυγε τον Μπαϊκαρά, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του τέρματος.

inner

Ο ρυθμός του ματς φυσιολογικά έπεσε, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ράμος μάλιστα στο 88’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 4-0.


Οι συνθέσεις:


Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (82’ Αποστολόπουλος), Σελίν, Μπανανά, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς (73’ Μουνάφο), Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Ράμος, Μιλούνοβιτς, Τσουράκης (75’ Γκόμες)
Στον πάγκο έμειναν οι: Κοκκαλάς, Ανγκούλο, Ίτουα, Μαχαμάτ

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σέρφα, Χαβίτο (66’ Ίγκορ), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (62’ Λαδάκης), Χασομέρης, Ποτουρίδης, Φερνάντεθ, Ηλιάδης (46’ Μεχία).
Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μαρκόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: