Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Οι 19 από την Ιβηρική και το αβαντάζ που δεν αρκεί!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βάζει στο τραπέζι μέσα από το blog του στο Gazzetta μία άλλη παράμετρο ενόψει του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ…
Αναμφίβολα έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες, αγωνιστικές κι εξωαγωνιστικές, το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.
ADVERTISEMENT
Μία από αυτές; Οι δύο ομάδες έχουν στην αποστολή τους 19 παίκτες που προέρχονται από το ισπανικό και το πορτογαλικό πρωτάθλημα! Μιλάμε για πολύ…Ιβηρική!
Από τον Ολυμπιακό είναι Ισπανοί η, έχουν παίξει στην Ισπανία οι Ρομπέρτο, Μποτία, Καμπιάσο, Τσόρι, Φουστέρ, Φινμπόγκασον. Κι είναι Πορτογάλοι η, έχουν παίξει στην Πορτογαλία οι Σαλίνο, Ντα Κόστα, Πάρντο, Σεμπά κι Ερνάνι! Μία ολόκληρη 11άδα!
Κι από την ΑΕΚ είναι Ισπανοί η, έχουν παίξει στην Ισπανία οι Ντιντάκ, Άρθο, Κορδέρο, Μπουονανότε, Κρισάντους. Κι είναι Πορτογάλοι οι Γκάλο, Σιμόες, Μπαρμπόσα. Σύνολο οκτώ!
Και βάζω κι αυτή την παράμετρο στη μέση, όχι απλά για λόγους συγκυρίας, αλλά γιατί μπορεί να παίξει ρόλο στην έκβαση του πολύ σημαντικού αυτού αγώνα. Γιατί εδώ υπάρχει ο βασικός παράγοντας του ανταγωνισμού μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων κι υπεισέρχεται κι ο παράγοντας εγωϊσμός μεταξύ κάποιων παικτών. Οι Ισπανοί του Ολυμπιακού θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να θέλουν να κερδίσουν τους Ισπανούς της ΑΕΚ-και το αντίστροφο. Το ίδιο κι οι Πορτογάλοι. Είναι το γόητρο κάποιων παικτών, που ζουν στην ίδια χώρα, αλλά είναι αντίπαλοι.
Ποιοτικά ο Ολυμπιακός υπερτερεί με τους…Ίβηρες του. Μόνο που αυτό είναι θεωρητικό. Σημασία έχει τι θα γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και σε τέτοια παιχνίδια δεν αρκεί η ποιότητα. Ξεκινάς από την ποιότητα, αλλά αν δεν βάλεις μέσα και τη δύναμη, τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα, η ποιότητα θα πάει στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς.
Η ΑΕΚ έχει ήδη χάσει το πρώτο της ντέρμπι, από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κερδίσει το πρώτο του ντέρμπι, στον ΠΑΟΚ. Αν κυριαρχήσει η ποδοσφαιρική λογική ότι ο ήδη ηττημένος θα βγάλει περισσότερο πάθος από τον ήδη νικητή, ο Ολυμπιακός θα έχει απολέσει το αβαντάζ της ανωτερότητας. Αν στην ποιότητα, βάλεις και τη δύναμη, θα είσαι από πάνω.
Λέτε να είναι χαζός ο Μάρκο Σίλβα, που ένα πράγμα λέει στους παίκτες του; Ότι τους θέλει μαχητές, όπως και με την Άρσεναλ και με τον ΠΑΟΚ…
Παρεμπιπτόντως, ο Ντουρμάζ προπονήθηκε κανονικά!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: