Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Οι πεντάδες που θα κρίνουν το ντέρμπι!!

Ποιοι θα είναι εκείνοι που από την απόδοση τους θα εξαρτηθεί η έκβαση του Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Το sport-fm.gr έχει τις απαντήσεις για τους πέντε από κάθε ομάδα, που θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος!

Οι πεντάδες που θα κρίνουν το ντέρμπι!
Σε κάθε ντέρμπι το ατομικό ταλέντο ορισμένων παικτών, είναι εκείνο που κρίνει σε αρκετές περιπτώσεις την έκβαση του αγώνα. Τα συστήματα και οι τακτικές των προπονητών έχουν την σημασία τους, όπως και ο παράγοντας τύχη.

Όμως υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που σε αυτό το παιχνίδι, με την απόδοση τους, πιθανότατα θα κρίνουν θετικά ή αρνητικά για την ομάδα τους, την έκβαση του αγώνα.

Του Κώστα Μιαούλη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεάντρο Σαλίνο: Ο πρώην παίκτης της Μπράγκα θέλει να συνεχίσει τις καταπληκτικές του εμφανίσεις, παίζοντας αυτή τη φορά στην φυσιολογική του θέση. Η πλευρά του ίσως να δεχτεί μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα, μιας και από εκεί θα παίξει ο Μπαρμπόσα, με τον οποίο έχουν υπάρξει και συμπαίκτες. Ακόμα και στην περίπτωση που ο Μπουονανότε πάει να «πέσει» από αυτή τη μεριά είναι ο παίκτης που έχει τη δυνατότητα να τον εξουδετερώσει, λόγω ταχύτητας και στο ένας με έναν.

Κώστας Φορτούνης: Ο 23χρονος μέσος πραγματοποιεί μια μαγική σεζόν μέχρι στιγμής και σε αυτό το ματς θα είναι εκείνος που κατά πιθανότητα θ’ αποτελέσει τον πλέι-μέικερ για τους νταμπλούχους. Ο Έλληνας διεθνής, σε περίπτωση που αγωνιστεί ο Τσόρι από την αρχή, θα μετακινηθεί αριστερά, όπου θα είναι εξίσου επικίνδυνος. Αποτελεί τον παίκτη που μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σε όλο το παραλληλόγραμμο έξω από την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του ή για τον εαυτό του, τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Εστέμπαν Καμπιάσο: Ο πολύπειρος Αργεντινός, έχει παίξει σε δεκάδες σημαντικά ντέρμπι στην καριέρα του και σίγουρα η σημασία του αγώνα, δεν μπορεί να τον επηρεάσει. Με την εμπειρία του, θα είναι εκείνος που θα κληθεί να δώσει το καθαρό μυαλό στη μεσαία γραμμή και θα περάσει σωστά την μπάλα στους μεσοεπιθετικούς. Κι ανασταλτικά πάντως, θα κληθεί να κάνει σημαντική δουλειά και η κυριότερη απ’ αυτές θα είναι να συντονίζει άμεσα την ομάδα, ώστε να κλείνει σωστά τους χώρους, στις περιπτώσεις που η ΑΕΚ, θα επιχειρεί να βγει στην κόντρα.

Λούκα Μιλιβόγιεβιτς: Η παρουσία του έναντι του Κασάμι, αν τελικά προτιμηθεί για την βασική ενδεκάδα, έχει να κάνει περισσότερο με την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι. Με το δικό του γκολ ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» στην Τούμπα την αναμέτρηση με το 0-2. Επιπλέον είναι εκείνος που πέρσι, έστω και με συμπτωματικό τρόπο, είχε ισοφαρίσει στον προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Μιλιβόγιεβιτς τόσο για την εναέριες μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, όσο και για την παρουσία του, που αποτελεί μια επιπλέον απειλή στις στημένες φάσεις, ίσως εξελιχθεί σε ένα επιπλέον όπλο για τον Σίλβα.

Ιντέγιε Μπράουν: Άνοιξε λογαριασμό στην αναμέτρηση της Τούμπας κι αυτό σίγουρα θα τον βοηθήσει ψυχολογικά και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Είναι από τα φορ που παίζουν περισσότερο για την ομάδα και λιγότερο για τον εαυτό τους. Θα προσπαθήσει ν’ ανοίξει διαδρόμους, αφού είναι σίγουρο πως με τη δύναμη του θ’ απασχολήσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της «Ένωσης», δημιουργώντας χώρο και διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, που θα έρχονται από πιο πίσω για να σκοράρουν.

ΑΕΚ

Γιάκομπ Γιόχανσον: Είναι ο ποδοσφαιριστής που θ’ αναλάβει την επιτήρηση του πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς, είτε είναι ο Τσόρι , είτε ο Φορτούνης (πιθανότερο). Ο Σουηδός είχε συστηθεί στο ελληνικό κοινό, τουλάχιστον σε μεγάλο παιχνίδι, σε εκείνο το 1-1 του Κυπέλλου στο «Καραϊσκάκη», αλλά αυτή τη φορά το έργο του θα είναι εξαιρετικά δυσκολότερο. Ο Σουηδός άσος θα κληθεί όχι μόνο ν’ αναχαιτίσει τον «εγκέφαλο» του Ολυμπιακού, αλλά να πάρει και μάχες, απέναντι σε σημαντικές προσωπικότητες που διαθέτει στον ίδιο χώρο ο αντίπαλος. Οποιαδήποτε βοήθεια από μεριάς του και δημιουργικά, θα είναι πολύτιμη.

Γκάλο: Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ, θα έχει το δύσκολο έργο να περιορίσει τον Φορτούνη. Αυτό θ’ αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα, για έναν παίκτη που έχει πολλά χαρίσματα για ακραίος αμυντικός στην επίθεση, αλλά σε πολλά ματς, ειδικά σε αυτά των υψηλών απαιτήσεων, έχει αμυντικά προβλήματα, ειδικά, αν δεν υπάρχει η απαραίτητη κάλυψη και από τον παίκτη που παίζει μπροστά του. Το έργο του θα είναι ίσως πιο περίπλοκο, αν παίξει αριστερά ο Φορτούνης, που κάνει συνήθως διαγώνια κίνηση και συγκλίνει προς τα μέσα. Δύσκολο έργο πάντως θα έχει πάντως και με αντίπαλο τον Σεμπά.

Πέτρος Μάνταλος: Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θα κληθεί να επωμιστεί το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού. Στο ματς του Κυπέλλου, είχε πολύ καλή απόδοση ειδικά στα πρώτα λεπτά του ματς και γενικότερα στο πρώτο μέρος. Θα κληθεί να κρατήσει μπάλα και να δώσει ανάσες και χρόνο για σωστή οργάνωση της ΑΕΚ, στη μετάβαση της από την άμυνα στην επίθεση. Ασφαλώς θα έχει ν’ αντιμετωπίσει τα σπουδαία όπλα του Ολυμπιακού στο κέντρο, αλλά ο Τραϊανός Δέλλας, περιμένει πάρα πολλά από την δική του απόδοση.

Έλντερ Μπαρμπόσα: Στα τελευταία δύο παιχνίδια της «Ένωσης» έχει ανεβάσει είναι η αλήθεια την απόδοση του. Το καλύτερο που έχει να θυμάται κανείς από περσινό του παιχνίδι είναι εκείνο με τον Ολυμπιακό, όπου στην αρχή του ματς είχε σταθεί και άτυχος με ένα σουτ που βρήκε και στο δοκάρι. Ο Μπαρμπόσα σε σύγκριση με τα άλλα ατού της «Ένωσης» από τα άκρα, μοιάζει τουλάχιστον να είναι πειθαρχημένος στα αμυντικά του καθήκοντα και θα ενισχύσει τον Ντίντακ με τον οποίο θα καλύψει την αριστερή πλευρά (εκτός απροόπτου).

Άλεν Μπαρόχα: Κακά τα ψέματα από την δική του απόδοση θα κριθούν πολλά. Ο Βενεζουελάνος πορτιέρο, παρά το γεγονός πως στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα, δεν έχει δείξει ιδιαίτερα σταθερός, στο παιχνίδι που δέχτηκε καταιγισμό από τον αντίπαλο η ΑΕΚ κι αναφερόμαστε στο ματς της Τούμπας, αντέδρασε πολύ καλά και είχε σωρεία θετικών επεμβάσεων. Αν δεν ήταν εκείνος, η «Ένωση» θα είχε ηττηθεί με βαρύ σκορ στην Τούμπα. Όλοι στην ομάδα, προσδοκούν εξίσου καλή απόδοση, να μην χρειαστεί να κάνει τόσες επεμβάσεις και η ΑΕΚ, να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα, από εκείνο της Θεσσαλονίκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: