Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Oι μάχες της Ατλέτικο με τη Μπαρτσελόνα που καθήλωσαν!!

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δίνουν μάχη... τίτλου στο Βιθέντε Καλδερόν. Θυμηθείτε τις αναμετρήσεις τους που ξεχωρίζουν!.. Οι υψηλές πτήσεις των Ροχιμπλάνκος συνεχίζονται και η μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται μπροστά τους! Το προβάδισμα των τριών βαθμών που θα πάρουν σε περίπτωση που νικήσουν τη Μπαρτσελόνα, με την οποία είναι ισόβαθμοι, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ψυχολογία που θα αποκτήσουν αν καταφέρουν να υποτάξουν το συγκρότημα του Μαρτίνο. Η επίσημη ιστοσελίδα της Μπάρτσα συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες μάχες των δύο ομάδων τα τελευταία 20 χρόνια και το gazzetta.gr τις παρουσιάζει, με ένα βίντεο για κάθε αγώνα! Μπορείτε να δείτε τα στιγμιότυπα στο τέλος του κειμένου!
Σούστερ, Φούτρε και νοκ-άουτ ο Κούμαν!
Η Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ βρισκόταν στο δρόμο για το πρώτo της Πρωτάθλημα. Οι Μπλαουγράνα είχαν στεφθεί ξανά campeones το 1984-85, με τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» να είναι εκείνος που τους οδήγησε στους συνεχόμενους τιτλους στις αρχές των 90ς. Η Ατλέτικο αποτελούσε τον βασικό αντίπαλό της για τον τίτλο τη σεζόν 1990-91 και στη μεταξύ τους διαμάχη στη Μαδρίτη, επικράτησε με 2-1! Ο Σούστερ και ο Φούτρε έπαιζαν για πρώτη χρονιά μαζί και μάλιστα σημείωσαν και τα δύο γκολ της ομάδας τους. Για τη Μπάρτσα σκόραρε ο Στόικοφ, ωστόσο τον αγώνα σημάδεψε ο τραυματισμός του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έπαθε ρήξη χιαστού! Η απώλειά του, «πόνεσε» περισσότερο από την ήττα...
Η τρελή ανατροπή
Την περίοδο 1993-94, ο Ρομάριο με ένα προσωπικό σόου έδειχνε να καθαρίζει την αναμέτρηση για τη Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας χατ-τρικ στο 34! Παρά το 0-3, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν το έβαλε κάτω. Με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο κατάφερε τη σπουδαία ανατροπή και κέρδισε με 4-3!
Το σόου του Ρονάλντο
Ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο μεγάλος Ρονάλντο, στην μοναδική του σεζόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στο Βιθέντε Καλδερόν και να χαρίσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του τη σεζόν 1996/97. Το «φαινόμενο» σημείωσε χατ-τρικ και εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 34 τέρματα!
Η «μαγεία» του Ριβάλντο
Συνέχεια στη... βραζιλιάνικη παράδοση στα ματς της Ατλέτικο με τη Μπαρτσελόνα! Τη σεζόν 1997-98, οι Καταλανοί αντιμετώπισαν τους Μαδριλένους με δύο μόνο αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη της σεζόν και είχαν ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο. Έτσι, οι ροχιμπλάνκος βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση και επικράτησαν με 5-2. Την παράσταση όμως έκλεψε το απίστευτο τέρμα του Ριβάλντο, ο οποίος αιφνιδίασε τον Μολίνα από το κέντρο του γηπέδου!
Η μεγαλύτερη νίκη
Το άστρο του Μέσι να έχει αρχίσει να λάμπει ήδη από την προηγούμενη χρονιά και μέσα στο Βιθέντε Καλδερόν την περίοδο 2006-07, ο Αργεντινός σημείωσε δύο τέρματα, οδηγώντας την ομάδα του στην πιο ευρεία νίκη επί της Ατλέτικο. Οι Μπλαουγράνα προέρχονταν από ήττα από τη Μπέτις και ήθελαν πάση θυσία νίκη για να «πιάσουν» τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο τελικό 0-6, εκτός του Μέσι σκόραραν οι Ζαμπρότα, Ετό, Ροναλντίνιο και Ινιέστα. Ο τίτλος, πάντως, πήγε στη «Βασίλισσα», με τη Μπάρτσα να τον χάνει στην ισοβαθμία!
Το εκπληκτικό φινάλε του Ροναλντίνιο
Ο «Ρόνι» έμελλε να πετύχει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Μπάρτσα στο γήπεδο της Ατλέτικο! Οι Καταλανοί έχασαν με 4-2 την περίοδο 2007-08, αλλά το γκολ του Βραζιλιάνο έκλεψε τις εντυπώσεις και έδωσε προσωρινό προβάδισμα στην ομάδα του. Σέντρα από τα δεξιά και ανάποδο ψαλίδι για το 0-1. Αγουέρο (2), Μάξι Ροντρίγκες και Φορλάν έστειλαν την αναμέτρηση στο 4-1 για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 73'΄ο Ετό.
Όταν πάγωσε το χαμόγελο
Τη σεζόν 2010/11, η Μπαρτσελόνα έσπασε το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών νικώντας 2-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι όμως από τον Τόμας Ουιφαλούσι ήταν η εικόνα που έμεινε στους περισσότερους. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Τσέχος αμυντικός «ξάπλωσε» τον Αργεντινό, ο οποίος αποχώρησε με φρικτούς πόντους, πάνω σε φορείο και με τον αστράγαλό του φανερά πρησμένος. Παρότι τελικά δεν έσπασε κάποιο κόκκαλο, η εικόνα του τραυματισμού έκανε το γύρο του κόσμου και ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις.
Το πασίγιο στους Πρωταθλητές!
Στο ματς της προηγούμενης χρονιάς, η Μπαρτσελόνα είχε ήδη κατακτήσει τον τίτλο πριν αγωνιστεί στο Βιθέντε Καλδερόν. Αυτό, όμως, δεν της αρκούσε. Έτσι, ο Τίτο Βιλανόβα, παρά τις απουσίες, παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11άδα του και παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Φαλκάο, η ανατροπή ήρθε με γκολ του Αλέξις Σάντσες και αυτογκόλ του Γκάμπι. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι ροχιμπλάνκος έκαναν το καθιερωμένο πασίγιο στους πρωταθλητές, σχηματίζοντας την αψίδα και χειροκροτώντας ιπποτικά την αντίπαλο για την κατάκτηση του τίτλου!

Πηγή:  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: