Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Το αδελφάτο παρών και στον αθλητισμό!!

Ο Αποδυτηριάκιας σχολιάζει στον sportdog με τον δικό του μοναδικό και απολαυστικό τρόπο την παραδοχή του ποδοσφαιριστή Τόμας Χιτζλσπέργκερ ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Πού είναι το περίεργο που ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζει να βγει από το ντουλάπι και δημοσίως και επισήμως να δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ένας παικταράς, ένας παιδαράς να προχωρήσει στην πιο αρσενική, την πιο λεβέντικη κίνηση. Να πει ποιος είναι. Ακριβώς. Το ποιος είναι. Η σεξουαλική ταυτότητα του καθενός σε μεγάλο βαθμό ορίζει ποιος είναι.
Ο 32χρονος Γερμανός διεθνής Τόμας Χιτζλσπέργκερ έκανε απλά αυτό που δεν τολμούν οι gay, που τέτοιοι υπάρχουν και στον αθλητισμό. Μπασκετμπωλίστες, ποδηλάτες, πιγκπονίστες, βολεϋμπωλίστες, στιβικοί, διάφοροι. Όπως σ΄ όλους τους χώρους, της τέχνης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της Εκκλησίας.
Αδελφή είναι μονάχα η κουνιστή. Μ΄ αυτή την ιδέα μεγάλωσαν οι μεταπολεμικές γενηές στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα στον κόσμο ακόμα και σήμερα με τους περισσότερους ομοσέξουαλ, και σ΄ αυτό δεν χωράει συζήτηση.
Ο χορευτής, ο κομμωτής, ο σχεδιαστής μόδας, ο καλλιτέχνης είναι "τοιούτος". Αυτή η αντίληψη επικρατούσε στον τόπο μας, όπως ότι ο θηλυπρεπής άνδρας είναι ο "παθητικός" και ο "ενεργητικός" είναι ο μουστακαλής, ο οποίος όμως δεν χαρακτηρίζεται ομοφυλόφιλος.
Αυτά μόνον στην Ελλάδα με τα βαλκανικά σύνδρομα λεγόντουσαν. Ότι ο μεν είναι φούστης, ο δε κωλόμπα. Στην πραγματικότητα και οι δύο είναι ομο, άσε ότι πάνω στο παιχνίδι, πάνω στο βογγητό, επειδή η απόσταση της τρύπας είναι μόλις δύο πόντους από το μπροστινό εργαλείο, επιτόπου μπορεί να γίνει το μπέρδεμα. Και ο τρυπιοκώλης να τον φορμάρει στον άντρα τον πολλά βαρύ και μετά, αν γίνει γυριστή και στο αλλοιώς η δουλειά, ο "ενεργητικός" να βρεθεί με το λουκάνικο στο στόμα. Ανάμεσα σε κοπτήρα και φρονιμίτη και σίγουρα δεν θα τον λοιώσει με τα δόντια.
Εάν ο σεμνός και συμπαθέστατος Θωμάς Χιτζλσπέργκερ δημοσιοποιούσε ότι είναι gay πριν από 50 χρόνια, τότε θα έπεφτε το σύμπαν επάνω του να τον φάει. Και κάποιοι θα ζητούσαν να τον ρίξουν ζωντανό στη φωτιά. Σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος που να εκπροσωπεί νόμους, θεσμούς, αξιώματα που να μη δηλώσει την κατανόησή του, να μην επαινέσει την "ομολογία" του Γερμανού διεθνή.

ΣΕ ΠΟΙΑ κατηγορία των ομοφυλοφίλων ανήκει ο Χιτζλσπέργκερ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Έπαθαν την πλάκα τους ακόμα και στο Χόλυγουντ όταν ο σκληρός και δυναμικός επιθεωρητής στο θρυλικό σήριαλ «Χαβάη 5-0», ο ηθοποιός Τζακ Λορντ, κάποια στιγμή αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι gay. Δεν άντεξε άλλο να κρύβεται. Έπαψε, δηλαδή, να είναι κλόζετ κουήν. Κρυφή αδελφή. Μία «βασίλισσα» μέσα σε καμαράκι, σε ντουλάπι.
Ο διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής Τόμας Χιτζλσπέργκερ μέχρι χθες ήταν κλόζετ κουήν. Closet queen. Όπως εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο, που από το φόβο της κοινωνικής κατακραυγής και την αγωνία τους να τους πάρουν χαμπάρι γίνονται μέχρι και ανέραστοι. Δεν πάνε μ’ άλλον άνδρα, όπως το λαχταράει η ψυχή τους.
Το άλλο άκρο του ομοφυλόφιλου απ’ εκείνο του «κρυφού» είναι ο αλητόγατος, που δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι του, που γράφει την κοινωνία, «δεν δίνω λογαριασμό για τον πισινό μου και τον μπροστινό μου για το τι κάνω στα διαφορικά μου και στα φρένα μου και σ’ ό, τι άλλο μου χάρισε η φύση».
Ο αλητόγατος, ίσως ηθοποιός, μεγαλοδικηγόρος, εκδότης, ονόματα δεν λέμε, είναι σκέτο όργιο, λαίμαργος, άπληστος, το ανθρώπινο είδος με τις πιο δυνατές σεξουαλικές ορμές. Και αδιαφορεί αν θα βρει την ηδονή σ’ ένα βρώμικο ξενοδοχείο κι αν ο γκόμενος είναι μπόχα και ιδρωτίλα και ξυνίλα.
Ο κλόζετ κουήν, ο κρυφός ομοφυλόφιλος, είναι γλυκύτατο πλάσμα. Συμπαθέστατος. Κύριος μ’ όλα του. Δειλός. Άτολμος. Δεν τον βλέπεις με άνδρα. Κι αν ζευγαρώσει, όταν είναι διάσημος, το κάνει για να ξεκαρφωθεί ο άμοιρος, με κοπέλλα που είναι στο κόλπο.
Όπως ο Τζακ Λορντ, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλαιην, ο τραγουδιστής Ρίκυ Μάρτιν, έτσι και ο Τόμας Χιτζλσπέργκερ βγήκαν από την σεξουαλική τους ανωνυμία.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: