Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τι θα έπρεπε να πάρει τώρα;

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναρωτιέται στο blog του στο gazzetta που θα μπορούσε να ενισχυθεί μέσα στο Γενάρη ο Ολυμπιακός.
Πάντοτε οι μεταγραφές γοητεύουν και τον κόσμο κι εμάς τους δημοσιογράφους. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι ένα σοβαρό ερώτημα αυτό το απλό, «και τι να πάρει τώρα ο Ολυμπιακός». Δηλαδή, που θα έπρεπε να ενισχυθεί η ομάδα μέσα στο Γενάρη;
Κι εντάξει, ας αφήσουμε πέρα το πιο σημαντικό, δηλαδή ότι ο Μίτσελ, ο πλέον αρμόδιος, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει άλλους παίκτες. Ο Μίτσελ που το καλοκαίρι δεν είχε πρόβλημα να δηλώσει τρεις φορές δημοσίως ότι, «περιμένουμε και τις υπόλοιπες μεταγραφές». Άρα, που δεν διστάζει να πει ευθέως τι θέλει.
Ας το δούμε, κατά την γνώμη μας, που λέμε. Σε ποια θέση θα έπρεπε να πάρει παίκτη;
Γκολκίπερ; Με τον Ρομπέρτο; Κι από πίσω και Μέγερι και Κάρολ.
Δεξί μπακ; Ο Σαλίνο μια χαρά πάει. Κι έχεις και τις εναλλακτικές των Μανιάτη και Παπάζογλου, ενώ τον Μίγκελ Τόρες ακόμη καλά καλά δεν τον έχεις δει.
Αριστερό μπακ; Ο Χολέμπας. Και ο Μπονγκ δεύτερη επιλογή.
Στόπερ; Μανωλάς  και Σιόβας, με τον Αβραάμ να ήταν στην ίδια πρώτη γραμμή, αν δεν έβγαζε ακόμη κάποιους μικροτραυματισμούς. Κι από πίσω οι Παπάζογλου και Μπονγκ (στη Γαλλία έπαιζε και αριστερός στόπερ).
Για τις δύο θέσεις των κεντρικών μέσων υπάρχουν Μανιάτης, Σάμαρης, Μασάντο, Πελέ κι Εντινγκά! Πέντε καλά χαφ.
Για τη θέση πίσω από το σέντερ φορ, σαν προωθημένο δεκάρι, έχεις τον Τσόρι, που εδώ κι ενάμιση μήνα είναι ο καλύτερός σου παίκτης. Κι εκεί ο Μίτσελ βάζει πολύ συχνά και το Σαβιόλα, αλλά και εναλλακτικά τον Φουστέρ.
Για το σέντερ φορ έχεις τον Μήτρογλου να επιστρέφει, έχεις τον Σαβιόλα, αλλά και τον Ολαϊτάν εναλλακτικά, ενώ ακόμη καλά καλά δεν έχεις δει τον Σέποβιτς.
Και για τις θέσεις των δύο ακραίων κυνηγών έχεις Κάμπελ, Βάϊς, Φουστέρ κι Ολαϊτάν.
Λοιπόν, που χρειάζεσαι παίκτη; Οκέϊ. Αν μπορείς να βρεις κάποιον πραγματικά παικταρά, σε οποιαδήποτε θέση, καλύτερον από αυτούς που έχεις και μπορείς να τον πάρεις, βάζοντας και πέντε εκατομμύρια στο τραπέζι, πάω πάσο. Αλλά ποιος είναι αυτός Γενάρη μήνα; Επαναλαμβάνω μιλάω για τώρα. Κι όχι για το τι θα κάνεις το καλοκαίρι, όπου ενδεχομένως θα προκύψουν ανάγκες, πιθανότατα σοβαρές.
Και μην ξεχνάμε και το άλλο: Στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχεις δυνατότητα ως Ολυμπιακός να βάλεις παραπάνω από 21 παίκτες, λόγω έλλειψης πολλών «γηγενών». Και οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις στη λίστα του πρώτου μισού της σεζόν είναι τρεις. Από τους 21 παίκτες, οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι, είναι απαραίτητοι. Όσοι δεν είναι, έφυγαν-Μετζανί και Γιαταμπαρέ. Άρα, έχεις δύο επιλογές εκ των Παπάζογλου, Τόρες και Πελέ για τη θέση τους.
Από εκεί και πέρα, αν προκύψει καμία σούπερ ντούπερ περίπτωση, κανένα κελεπούρι φοβερό, το ξανασκέφτεσαι, εάν και πως...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: