Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μοναχικό φινάλε!!

Η αυλαία για τον πρώτο γύρο της Α1 πέφτει με τρία παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και το Πανιώνιος-Ολυμπιακός να δεσπόζει στο πρόγραμμα.

Μοναχικό φινάλε
Ιδιαίτερη είναι η 13η αγωνιστική της Α1. Όχι μόνο γιατί με αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου, αλλά και γιατί τρία παιχνίδια, το Άρης-Κολοσσός, το Ηλυσιακός-Ρέθυμνο και το Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών, θα διεξαχθούν μπροστά σε άδειες κερκίδες λόγω τιμωριών των γηπεδούχων.

Στο πρόγραμμα δεσπόζει το μεγάλο ματς του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από έξι σερί νίκες στην Α1 και αν πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα παραμένουν μπροστά από τους Πειραιώτες, που θα είναι τρίτοι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, ενισχυμένοι με Κόλινς και Μουν αντί των τραυματιών Λο και Πέτγουεϊ, καλούνται να αντιδράσουν μετά τη συντριβή στο Μιλάνο (81-51) πριν από τα δύσκολα ματς με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Σύμμαχος των Πειραιωτών είναι η παράδοση, καθώς μετρούν δέκα σερί νίκες επί των αντιπάλων τους και δεν έχουν χάσει από το Δεκέμβριο του 2009.

Ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα υποδέχεται χωρίς κόσμο τον Απόλλωνα Πατρών στον απόηχο της νέας μεγάλης νίκης επί της Λαμποράλ Κούτσα. Οι Αχαιοί, που μετρούν τέσσερις σερί ήττες, θα έχουν νέο πρόσωπο τον Αμερικανό Ρόναλντ Ρος που αντικαθιστά τον Πολ Χιλ. Οι «πράσινοι» μετρούν 14 σερί νίκες επί του συγκεκριμένου αντιπάλου κι έχουν χάσει μόλις δύο φορές σε 24 ματς.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Χαλκίδα απέναντι στον Ίκαρο με διαθέσιμο τον Πέιν αλλά πρόβλημα τον Τσόχλα. Οι γηπεδούχοι, χωρίς προβλήματα πλην του Παπανικολόπουλου αλλά με μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια, δεν έχουν πολλά περιθώρια.

Ο Άρης υποδέχεται στο άδειο «Nick Galis Hall» τον Κολοσσό περιμένοντας ακόμη την πρόσληψη μόνιμου προπονητή (ο Παρασκευάς Μουρατίδης έχει την ευθύνη της ομάδας) και χωρίς τους τραυματίες Χαρίση και Γκίκα. Οι Ροδίτες μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ικάρου ενισχύθηκαν με τον Κροάτη διεθνή γκαρντ Μάρκο Τσαρ.

Επαρχιακό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες με εξαιρετικές επιδόσεις κυρίως στην έδρα τους διεξάγεται στη Δράμα μεταξύ ΚΑΟΔ, που έχει ανέβει πέμπτος στη βαθμολογία, και Τρικάλων, που ψάχνουν το πρώτο τους διπλό μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Η ανεβασμένη Νέα Κηφισιά, που μετά από τρεις σερί ήττες πάλεψε στα ίσα απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, υποδέχεται στο Ζηρίνειο τον Πανελευσινιακό.

Τέλος, ο Ηλυσιακός χωρίς φιλάθλους μετά την ποινή που του επιβλήθηκε επειδή δεν πλήρωσε τους διαιτητές και κόντρα στα πολλά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο, που ενισχύθηκε με τον σέντερ Καλίστους Εζιούκου αντί του Κουάμε Αλεξάντερ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/1
15.30 Ίκαρος Χαλκίδας-ΠΑΟΚ (Novasports 3)
16.00 Άρης-Κολοσσός Ρόδου
18.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Πανελευσινιακός
18.00 ΚΑΟΔ-Τρίκαλα

Κυριακή 12/1
16.00 Ηλυσιακός-Ρέθυμνο
17.00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Δευτέρα 13/1
19:15 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Σάββατο 18/1
16.00 Ηλυσιακός-Απόλλων Πατρών
16.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Τρίκαλα (Novasports 3)
18.00 Άρης-ΚΑΟΔ

Κυριακή 19/1
16.00 Πανιώνιος-Πανελευσινιακός
16.00 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ (Novasports 7)
16.00 Ίκαρος Χαλκίδας-Ρέθυμνο

Δευτέρα 20/1
19:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Δημόσια Τηλεόραση) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: