Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Λύση στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ!!

Είδηση που επηρεάζει το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προέκυψε σήμερα στη βουλή, μετά την τοποθέτηση από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία προανήγγειλε τη χωρίς περιορισμούς χρήση της ρύθμισης των 100 δόσεων.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η κ. Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε: «Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο να έχουν ξεπεράσει τα 70 δισ., η πλειοψηφία των οποίων είναι χρέη παλιά και αδύνατο να εισπραχθούν, επιδίωξη είναι όλοι οι πολίτες να μπορέσουν να μπουν σε σύστημα ρύθμισης. Γι” αυτό η κυβέρνηση θα δώσει λίγους ακόμη μήνες για δυνατότητα ρύθμισης των χρεών με το σύστημα μέχρι 100 δόσεων, αφαιρώντας άμεσα όλους τους περιορισμούς που εμπόδιζαν να μπει η μεγάλη πλειοψηφία σε αυτό. Σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν στη ρύθμιση και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα περιθώρια είναι τεράστια, καθώς οι ενταγμένοι σε ρυθμίσεις χρεών είναι συνολικά σήμερα μόλις 198.000 πολίτες, οι 168.000 με τη ρύθμιση των 100 δόσεων τους τελευταίους μήνες, ενώ υπό διακανονισμό είναι συνολικά από όλες τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις μόλις 2 δισ.» και συμπλήρωσε πως «θα βοηθήσει η άρση του περιορισμού της οροφής του 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς λιγότερα του 1 εκατομμυρίου, θεωρητικά δυνάμενα να ρυθμιστούν σήμερα, είναι μόλις 16 δισ. ευρώ».
Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό που ενδιαφέρει άμεσα τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα υπάρξει μείωση κάποιων περιορισμών που άφηναν πολλούς εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο «Δικέφαλος» μπορεί να βρει λύση για το ζήτημα των οφειλών του.
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως θα εξαρτηθούν πολλά από τα παραπάνω που ανέφερε, όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: