Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

«Γηραιός» συλλέκτης… σκαλπ!!

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης, ο περίφημος Ηρακλής είναι έτοιμος να πετάξει εκτός συνέχειας και τον Πανιώνιο και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 2-0 στο Καυταντζόγλειο.

«Γηραιός» συλλέκτης…  σκαλπ
Ο φετινός Ηρακλής είναι ομάδα Σούπερ Λίγκας. Το απέδειξε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου ήταν σαφώς καλύτερος και πιο διαβασμένος από τον αντίπαλο του και με τα γκολ από τον Κόρμπο που έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του και τον Ρομάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πήρε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να παίζουν ανοικτά και τον Πανιώνιο να έχει την πρώτη καλή στιγμή, με σουτ του Φούντα που πέρασε λίγο έξω, μετά από ωραία πάσα του Μασούρα. Από αυτό το σημείο και μετά ο Ηρακλής ανέπτυξε πρωτοβουλία και λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Ωραίο ένα-δύο του Πορτουλίδη με τον Τσιλιανίδη, ο πρώτος θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στη μικρή περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κόρμπο και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, για να πάρει το προβάδισμα ο «Γηραιός». Πριν συνέλθει ο Πανιώνιος, λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, με τον Περόνε, να πιάνει κεφαλιά που τράνταξε το δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Πανιώνιος από τα μισά του πρώτου μέρους και μετά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι κι είχε την δική του μεγάλη στιγμή με τον Παντίδο, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την κεφαλιά του σέντερ-μπακ του Πανιωνίου, να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει μακριά.Στο 41’ ήρθε μια ακόμα καλή στιγμή για τον Ηρακλή, με την σέντρα από τα δεξιά από τον Μπουκουβάλα. Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με το προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 1-0.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος θέλησε να μπει επιθετικά και να φτάσει σε μια γρήγορη ισοφάριση, ωστόσο, παρότι πίεσε περισσότερο, δεν μπορούσε να φτιάξει εύκολα φάσεις, με προσπάθειες για απειλή της αντίπαλης εστίας με κάποια σουτ του Φούντα. Από το 50’ και μετά ένα νευρικό διάστημα και για τους δύο αντιπάλους, με κίτρινες για Περόνε, Καθάριο και Παντίδο. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να παραχωρούν και σε αυτό το διάστημα που δεν υπήρχε ρυθμός, πολλά «στημένα» γύρω από την περιοχή τους. Έτσι σε μια τέτοια περίπτωση ο Ρομάνο εκτέλεσε από πλάγια αριστερά φάουλ, ο Μπαρτολίνι, γύρισε την πλάτη, ξαφνιάζοντας τον Παπαδόπουλο, για να γίνει το 2-0 του «Γηραιού» που με αυτό το γκολ, έκανε ακόμα πιο ισχυρό το προβάδισμα του για πρόκριση. Μετά το γκολ η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, κατόρθωσε να διαχειριστεί σωστά το ματς και να κρατήσει αυτό το σκορ, παρά τα πολλά νεύρα που επικράτησαν στο γήπεδο, που του δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.



ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (91' Καρασαλίδης), Κάσσος, Τσιλιανίδης (70’ Πασάς), Περόνε (77’ Λουκίνας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Παντίδος, Σιώπης (6’ λ. τρ Κόρμπος), Καθάριος (58’ Γιάννου), Μασούρας (77' Μπούζας), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Πάνος, Φούντας, Τασουλής

Σκόρερς: 16’ αυτ. Κόρμπος, 74’ Ρομάνο

Κίτρινες: Μπαρτολίνι, Περόνε, Ρομάνο, Λουκίνας – Μασούρας, Καθάριος, Παντίδος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Ρισβάνης

Διαιτητής:: Κουτσιαύτης *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: