Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σα να παίζει με Ξάνθη, αλλά με φανέλα ΑΕΚ…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος «βλέπει» μέσα από τη δική του ματιά την αποψινή μάχη του κυπέλλου, στο blog του στο gazzetta.
ΓΙΑ να πω την αλήθεια, την φετινή ΑΕΚ δεν την έχω δει αρκετά. Αλλά νομίζω τρία-τέσσερα παιχνίδια με αντιπάλους Α΄ κατηγορίας μου έχει δώσει μία γεύση της.
Κι αυτό που εγώ έχω δει είναι ότι πρόκειται για καλή ομάδα. Για βάθος ρόστερ δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί δεν έχω δει, αλλά η ενδεκάδα της, τουλάχιστον η γνωστή, αυτή που βάζει στα πιο σημαντικά παιχνίδια, είναι επιπέδου Α΄ κατηγορίας και δη για διεκδίκηση υψηλών θέσεων. Τύπου Ξάνθης η, ΠΑΣ Γιάννινα κι Ατρόμητου..
Εγώ εκεί θα μπορούσα να την κατατάξω. Με τη διαφορά ότι η ΑΕΚ έχει φανέλα…ΑΕΚ κι όχι αυτών των όντως πολύ καλών φέτος ομάδων της Λίγκας μας. Κι αυτό την κάνει ακόμη πιο δύσκολη από το να αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός έναν από αυτούς τους αντιπάλους στα νοκ άουτ του κυπέλλου.
Η ΑΕΚ έχει δύο καλούς ξένους, τον (box to box) Γιόχανσον στον άξονα και τον Μπαρμπόσα στα πλάγια της επίθεσης (αλλά και πολλές φορές κρυφό φορ η, κρυφό πλέϊ μέϊκερ), που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κι από εκεί και πέρα έχει παίκτες που στην Α΄ Εθνική είχαν δείξει ξεκάθαρα την αξία τους, όπως ο Μάνταλος κι ο Μπακάκης κι ακόμη τα παιδιά του Πανιώνιου, τον Αραβίδη, το Λαμπρόπουλο και τον Ανέστη, που στέκονταν μια χαρά σε μία  τέτοια ομάδα.
Ο άλλος βασικός στόπερ, ο Κολοβέτσιος, θα είναι απώλεια, αλλά ο ψηλός ο Τζανετόπουλος έχει καλές επεμβάσεις, με ντεζαβαντάζ την απειρία.
Ο αριστερός μπακ Σοϊλέδης δεν είναι καθόλου κακός και βγαίνει και πιο μπροστά, ίσως όχι τόσο όσο ο Μπακάκης, που εύκολα γίνεται εξτρέμ σαν σφήνα, με τον (στιλ Φετφατζίδη) Πλατέλα να κάνει κινήσεις από δεξιά προς τα μέσα. Κι ο Ανάκογλου επίσης δεν είναι λίγος χαφ.
Δεν ξέρω αν θα το κάνει στο Καραϊσκάκη, όμως μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια της, πιέζει αρκετά και προσπαθεί να σκοράρει για να πάρει αυτή την πρώτο λόγο. Νομίζω πως της λείπει το εύκολο γκολ, αλλά ο Αραβίδης βρίσκοντας χώρους μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνος με τα ξεπετάγματά του-και τον θυμάμαι να έχει σκοράρει κατά του Ολυμπιακού. Δεν τρώει εύκολα φάσεις η ΑΕΚ, όμως αν παίξεις γρήγορα και με τη μία, μπορείς να ανοίξεις την άμυνά της. Και δεν ξέρω και πως θα αντιδράσει στην πίεση που λογικά κάποιες φορές θα της ασκήσει ο Ολυμπιακός. Βάζω κι ένα ερωτηματικό για τις στημένες φάσεις, αλλά κι οι ερυθρόλευκοι σήμερα δεν θα έχουν και...πολλή αεροπορία, παίζοντας με το Διαμαντάκο.
Ο Περέϊρα μπορεί να δεχθεί κριτική γιατί δεν θα παρατάξει την πιο καλή του ενδεκάδα-για την ακρίβεια θα βάλει τέσσερις (Σαντάνα, Σιόβα, Μαζουακού, Μανιάτη), μάξιμουμ πέντε (Αφελάϊ η, Τσόρι) απ΄ όσους έπαιξαν στην Τούμπα την Κυριακή. Πολύ κόσμος θα ήθελε να δει τον Ολυμπιακό απόψε κομπλέ και το Σάββατο τους λεγόμενους αναπληρωματικούς με τον Εργοτέλη. Όμως, σημασία έχει το σχέδιο του προπονητή, που με τη διοίκηση έχουν ιεραρχήσει και τους στόχους, που είναι πρώτος το πρωτάθλημα και δεύτερος μία όσο το δυνατό καλύτερη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ-κι έχουν απόλυτα δίκιο.
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει με…παιδάκια κατά της ΑΕΚ. Θα παίξει με πολλούς διεθνείς και με πολλούς παίκτες πρώτης γραμμής. Κι ασφαλώς θα κτυπήσει την πρόκριση κι ασφαλώς μπορεί να την πάρει, προσβλέποντας στην κατάκτηση του τροπαίου, ίσως ως κερασάκι στην τούρτα μίας επιτυχημένης σεζόν. Με τη διαφορά ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν αυτά που πολλοί οπαδοί βλέπουν, για…εξάρες και πεντάρες στην ΑΕΚ. Ντέρμπι είναι, λέω εγώ.
Αυτό που χρειάζεται απόψε, από ομάδα και κόσμο, είναι σεβασμός στον αντίπαλο και, βέβαια, πάνω απ’ όλα μεγάλη προσπάθεια και αποφασιστικότητα από τους παίκτες και ατμόσφαιρα ντέρμπι από την εξέδρα. Και τότε όλα μπορεί να γίνουν πιο εύκολα, σε μία βραδιά που δεν θα είναι εύκολη, όπως ίσως κάποιοι νομίζουν...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: