Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη

Μετά το ματς των "δικεφάλων" (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1), την ισοπαλία του Παναθηναϊκού (1-1 με ΑΕΛ), και το ματς που δεν τελείωσε ποτέ (Εργοτέλης-Ολυμπιακός), η 10η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τρία παιχνίδια και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (Ηρακλής- Άρης) να ξεχωρίζει

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Δευτέρα η 10η αγωνιστική της Superleague. Στην Τρίπολη ο τοπικός Αστέρας θα φιλοξενήσει την Καβάλα (17:15) με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, ενώ αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση των Σερρών (19:30) μεταξύ του Πανσερραϊκού και του Ολυμπιακού Βόλου.

Την ίδια ώρα (19:30) θα διεξαχθεί και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Ηρακλή και του Άρη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, με τον Ηρακλή θα θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από πέντε αγώνες (έχει πέντε σερί ισοπαλίες), όπως και ο Άρης μετά το 1-1 με την Λάρισα την περασμένη αγωνιστική.

Το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι των "δικεφάλων" που έγινε στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΛ (1-1). Το παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς διεκόπη στο ημίχρονο (0-0), λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

Τέλος, ο Ατρόμητος πέρασε από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας με 1-0 του Πανιωνίου "βυθίζοντας" τον ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ Κέρκυρα και Skoda Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο ανακαινισμένο ΕΑΚ του νησιού των "Φαιάκων".

Η 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πανιώνιος–Aτρόμητος 0-1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: Πανιωνίου Γ.Σ.

Με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, Ανδρέα Τάτο, ο Ατρόμητος πέρασε με 1-0 από τη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, σημειώνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Superleague. Οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή και έφτασε δίκαια στη νίκη, ενώ ο Πανιώνιος για ένα ακόμα παιχνίδι προβλημάτισε με την απόδοσή του.

Το γκολ σημειώθηκε στο 35ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Καμαρά βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Τάτο, που αφού "κουβάλησε" την μπάλα, νίκησε με ωραίο σουτ τον Μάχο. Ο Ατρόμητος είχε δύο δοκάρια, με τον Σαγκανόβσκι (24') και τον Τάτο (64'), ενώ ένα είχαν οι γηπεδούχοι με τον Ριέρα (80').

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Γιώργου Δώνη ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι "κυανέρυθροι", που είχαν τον νεοπροσληφθέντα Γιώργο Παράσχο στην εξέδρα λόγω τιμωρίας, "βυθίζονται" σιγά-σιγά στη Football League, αφού παραμένουν ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις 7 βαθμούς.

Εργοτέλης–Ολυμπιακός 0-0 (Διεκόπη)
Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Εργοτέλης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό έγινε μόνο για ένα ημίχρονο, καθώς το δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί την πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη, πιθανότατα στις 24/11. Η αστυνομία αρνήθηκε να συνεχιστεί το παιχνίδι την Κυριακή, καθώς επικαλέστηκε το Νόμο σύμφωνα με τον οποίο δεν διεξάγονται αθλητικά γεγονότα την ημέρα των εκλογών, έστω κι αν στο Ηράκλειο δεν πρόκειται να ψηφίσει κανείς, καθώς έχουν κριθεί όλα(σε Δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης) από την περασμένη Κυριακή.

O διαιτητής του αγώνα, Γιάχος (Χίου), -μετά από παρέμβαση του Ολυμπιακού που εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον αγωνιστικό χώρο- και μετά τον έλεγχο που έκανε στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου η οποία κράτησε 45 λεπτά!! Η βροχή που έπεφτε συνεχώς στο Ηράκλειο, είχε ως αποτέλεσμα σε πολλά σημεία του γηπέδου να δημιουργηθούν λίμνες και να κάνουν δύσκολη την προσπάθεια των παικτών και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Έτσι ο διαιτητής αφού ζήτησε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος με σκούπες από το νερό, έλεγξε εκ νέου το Στάδιο και τελικά πήρε την απόφαση για αναβολή του αγώνα.

Κέρκυρα–Σκόντα Ξάνθη 1-1
Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό στάδιο

Η Κέρκυρα δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στο ΕΑΚ και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη. Δραματικές οι καθυστερήσεις του ματς με τις δύο ομάδες να πετύχουν τα γκολ της αναμέτρησης. Ο αγώνας ήταν κάτω του μετρίου στο μεγαλύτερο μέρος του. Κέρκυρα και Ξάνθη είχαν από ένα ημίχρονο.

Η Κέρκυρα ήθελε τη νίκη μετά από δύο σερί ήττες ενώ και η Ξάνθη επιθυμούσε να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν νευρικό με βιαστικές επιλογές από τις δύο ομάδες που έδειξαν αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι του ματς. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε στο 92' και ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Παναθηναϊκός–Λάρισα 1-1
Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σαν ...παλαίμαχοι εμφανίστηκαν και αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στην οργανωμένη Λάρισα. Παρά το δοκάρι του Γκαρθία στις καθυστερήσεις, οι Θεσσαλοί πήραν ...εύκολα την ισοπαλία (1-1). Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν, η Λάρισα έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και πήρε δίκαια την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από τους ...πράσινους "παλαίμαχους".

Κουζέν και Σισέ τα γκολ, δοκάρι στο 94 ο Γκαρθία, πολλές αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο τελείωμα του αγώνα, με αποδέκτες τους ποδοσφαιριστές και το Νιόπλια.Οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ή μάλλον δεν είχαν καθόλου ρυθμό. Με εξαίρεση, την αντίδρασή τους, μετά το 0-1 όταν ο Σισέ κατάφερε να ισοφαρίσει, το υπόλοιπο διάστημα του ματς πέρασε με την ομάδα του Νιόπλια να θυμίζει σχολικό συγκρότημα.

ΠΑΟΚ–ΑΕΚ 2-1
Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Τούμπας

"Ασπρόμαυρο" βάφτηκε το ντέρμπι των "δικεφάλων" στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιερίνια στο τέλος της αναμέτρησης νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, αφήνοντας την Ένωση στους 16.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν "φτωχό" σε φάσεις με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο δραστήριος (κυρίως με Βιερίνια και Ελ Ζαρ) και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετυχαίνει ένα γκολ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ ήταν κακή δεν έκανε κάποια σημαντική επίσκεψη στα καρέ του Κρέσιτς, ενώ στο γκολ που δέχθηκε η άμυνα αδράνησε πολύ, με τον Φωτάκη να μένει αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι.Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, έφτανε πιο εύκολα στα καρέ του Σάχα, απέναντι σε μια ΑΕΚ η οποία είχε χάσει τον χώρο του κέντρου και δυσκολευόταν να κάνει μια οργανωμένη επίθεση.

Πάντως, η ομάδα του Χιμένεθ στην πρώτη της καλή επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ΑΕΚ να πάρει τον βαθμό, καθώς ο Βιερίνια είπε την τελευταία λέξη και με γκολ στο τέλος έδωσε το "τρίποντο" στον ΠΑΟΚ. Πάντως, σε ένα ακόμη ματς της Superleague, ο διαιτητής ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς δίκαια έχουν παράπονα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης–Καβάλα 17:15, Novasports1
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Μετά την απρόσμενη για πολλούς ήττα από τον Πανσερραϊκό, οι Αρκάδες δίνουν και πάλι ένα δύσκολο ματς στην έδρα τους. Ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος για το ματς υποστήριξε πως χρειάζεται σοβαρότητα και προσοχή. "Εχουμε ξαναπεί, όλα τα παιχνίδια για μας είναι τελικοί. Η κρισιμότητα του παιχνιδιού είναι γνωστή και δεδομένη" ήταν τα λόγια του Ελληνα τεχνικού. Φυτανίδης, Αργυρόπουλος και Μπαρτολίνι είναι αμφίβολοι για το ματς με τον ΑΟΚ ενώ επιστρέφουν στα πλάνα του προπονητή τους οι Φορτούνης και Ορόθκο.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Πανσερραϊκό (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός) έφεραν "σύννεφα" πάνω από τον πάγκο της Καβάλας με τις φήμες να αναφέρουν πως το ματς με τον Αστέρα είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του Οκούκα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.  Για χαλαρό κλίμα αναφέρθηκε ο τεχνικός της ομάδας αναφερόμενος στους παίκτες του λέγοντας μεταξύ άλλων: "Πρέπει να κερδίσουμε στην Τρίπολη, γιατί μετά ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα περιθώρια έχουν στενέψει" είπε και αναμένει μέχρι την ύστατη ώρα τον Ζαν Κλοντ Νταρσβίλ.

Πανσερραϊκός–Ολυμπιακός Βόλου 19:30, Novasports2

Διαιτητής: Καλόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Η ψυχολογία είναι στα ύψη για τον Πανσερραϊκό που από την τελευταία θέση βρέθηκε με την εξαιρετική πορεία και την συλλογή βαθμών στα τελευταία ματς, στην ενδέκατη θέση έχοντας ένα σερί τριών νικών, μιας ισοπαλίας και μίας ήττας ως ενεργητικό. "Δεν είμαστε ομάδα που κάθεται πίσω" είχε δηλώσει το νέο μέλος της Εθνικής Ελλάδος, νεαρός Γιώργος Γεωργιάδης. Σε όλα αυτά και ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Πέτρος Θεοδωρίδης αφού τους μοίρασε συγχαρητήρια για την νέα επιτυχία τους αποκάλυψε την πρόθεσή του για το ματς της Δευτέρας να διπλασιάσει το πριμ σε περίπτωση νίκης.

Μετά το ματς με την Κέρκυρα ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να αντιμετωπίσει την επόμενη ομάδα που "μονομαχούσε" πέρσι στην Β' Εθνική, τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να σπάσουν την κακή παράδοση που έχουν στις Σέρρες αφού σε πέντε επισκέψεις τους τα τελευταία δέκα χρόνια (σε ματς Β' Εθνικής) έχουν ισάριθμες ήττες και τέρματα 9-1.  Η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου φέτος όμως παρουσιάζει άλλο πρόσωπο από άλλες χρονιές και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας την παρουσίασε με "άλογο στις ιπποδρομίες". Το συγκρότημα του Τσιώλη θα έχει την συμπαράσταση και περίπου 500 οπαδών της ομάδας.

Ηρακλής–Αρης 19:30, Novasports1

Διαιτητής: Σταθόπουλος Γεώργιος (Αχαΐας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ούτε χάνει αλλά ούτε κερδίζει ο Ηρακλής που έχει συμπληρώσει το εντυπωσιακό σερί των πέντε ισοπαλιών σε ισάριθμα παιχνίδια. Την ώρα που η διοίκηση ασχολείται με την διαμάχη της με τον Μπουτάρη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στέλνει μήνυμα για ένα δύσκολο ματς με τον συμπολίτη και διευκρινίζει: "Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς γιατί παίζουμε μ' ένα δυνατό αντίπαλο και είναι ένα τοπικό ντέρμπι που μετράει στο πρεστίζ της ομάδας και δίνει ώθηση και ψυχολογία για μια καλύτερη συνέχεια".

Να συνεχίζει την εκπληκτική παράδοση που έχει από το 2003 (τελευταία φορά που ηττήθηκε) στο Καυτανζόγλειο θέλει ο Αρης. Παρά την μέτρια εικόνα κόντρα στο ματς με την ΑΕΛ, οι "κιτρινόμαυροι" του Κούπερ αισιοδοξούν και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στον "Γηραιό". Σύμμαχος στην αλλαγή εικόνας, η κίνηση του προέδρου να ντοπάρει ψυχολογικά την ομάδα μιλώντας για εμπιστοσύνη προς τους παίκτες. Σηφάκης και Τσέζαρεκ είναι στα πλάνα του προπονητή τους.

Η 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 17:15
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 19:30
Σκόντα Ξάνθη-Πανσερραϊκός 19:30

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ατρόμητος-Εργοτέλης 15:00
Αρης-Κέρκυρα 17:15
Λάρισα-Πανιώνιος 17:15
Καβάλα-ΑΕΚ 19:30
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: