Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τα… γκρέμισε όλα η Κύπρος!!

Δεν… πάτησε πάνω στο μεγάλο διπλό επί της Βοσνίας! Η Κύπρος ηττήθηκε στο ΓΣΠ απ’ το Ισραήλ (2-1) και έκανε… πισωγύρισμα. Φωτιά οι Βέλγοι, 6-0 την Ανδόρα, χωρίς νικητή το Ουαλία-Βοσνία.

Τα… γκρέμισε όλα η Κύπρος
Ήττα που ενδεχομένως κοστίσει στο «κυνήγι» του… ονείρου γνώρισε η Κύπρος. Οι παίκτες του Χριστοδούλου παρά το μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro απέναντι στη Βοσνία, έχασαν απόψε στο ΓΣΠ απ’ το Ισραήλ, με σκορ 2-1 κόντρα σε μια ομάδα με την οποία θεωρητικά έχουν ίδιο στόχο.

Παρά το καλό ξεκίνημα, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν προς το τέλος του πρώτου μέρους. Κι όχι μόνο προηγήθηκαν με γκολ του Νταμάρι στο 38’, αλλά στην εκπνοή ο Μπεν Χαΐμ πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα και διπλασίασε αυτά της ομάδας του.

Οι Κύπριοι είχαν να ανέβουν ένα… βουνό. Ο Μακρίδης στο 67’ τους έδωσε το… φιλί της ζωής και είναι αλήθεια πως προς το τέλος πίεσαν για ένα «χρυσό» γκολ που θα έσωζε το βαθμό (χαρακτηριστική η κεφαλιά του Λαμπάν που αποκρούστηκε στο 90’ εντυπωσιακά), αλλά δεν τα κατάφεραν. Και δεν ήθελε και πολύ οι Ισραηλινοί να κάνουν μεγαλύτερη… κηδεία, αν και αυτοί είχαν εκμεταλλευτεί κάποιες ευκαιρίες τους, όπως το δοκάρι του Σιέχτερ στο 74’.



Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά ξεκίνησε τη διαδικασία των προκριματικών το Βέλγιο (δεν έπαιξε στην πρώτη αγωνιστική). Κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν… λέει κάτι, την Ανδόρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν την ευκαιρία να προσφέρουν γκολ και θέαμα, επικρατώντας 6-0. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Ντε Μπρούιν και Μέρτενς, με τους Τσαντλί και Οριγκί να βλέπουν εξίσου το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ.



Κι όλα αυτά την ώρα που οι παρέες των Μπέιλ (Ουαλία) - Τζέκο (Βοσνία) έμεναν στο 0-0 στο Κάρντιφ, παίρνοντας από ένα βαθμό, ένα σκορ που διατήρησε για την ώρα τους νησιώτες στην κορυφή.


Τα αποψινά αποτελέσματα

Βέλγιο-Ανδόρα 6-0
(31’, 34’ Ντε Μπρούιν, 37’ Τσαντλί, 59’ Οριγκί, 65’, 68’ Μέρτενς)

Ουαλία-Βοσνία 0-0

Κύπρος-Ισραήλ 1-2
(67’ Μακρίδης - 38’ Νταμάρι, 45’ Μπεν Χαΐμ)

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου:

1. Ουαλία 4β.
2. Βέλγιο 3β.*
3. Ισραήλ 3β.*
4. Κύπρος 3β.
5. Βοσνία 1β.
6. Ανδόρα 0β.

*Βέλγιο και Ισραήλ έχουν από ένα ματς

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (13/10):

Ανδόρα-Ισραήλ

Βοσνία-Βέλγιο

Ουαλία-Κύπρος*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: