Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

«Η ντόπα είναι πολιτικό θέμα»

HAN
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διευθυντής του εργαστηρίου Αντιντόπινγκ, Σταύρος Χάντζος και μίλησε για την μεταφορά του εργαστηρίου από το ΟΑΚΑ. Αποκάλυψε πως στις 23 Δεκεμβρίου του 2013 στον ημιτελικού κυπέλλου του μπάσκετ μια ομάδα άργησε 41 λεπτά να περάσει από τον έλεγχο αντιντόπινγκ ενώ τόνισε πως το θέμα του ντόπινγκ είναι πολιτικό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:
«Εγώ δεν υποκρίνομαι και φοράω παντελόνια άσχετα αν παράγοντες του αθλητισμού μιλάν όταν δεν είμαι παρών. Εγώ με τα ΜΜΕ έχω καλή σχέση αλλά αν δεν αναδειχτούν θέματα τι μπορούμε να κάνουμε; Η εμπειρία η δική μου λέει να μην εμπιστεύομαι κανέναν. Για να λυθεί το θέμα της ντόπας πρέπει να γίνουν τρεις κινήσεις που είναι στο γραφείου του κ. Ανδριανού και του Αντώνη Σαμαρά. Το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ αυτή τη στιγμή υπάγεται στο ΟΑΚΑ.  Προσπάθησαν πάρα πολλοί να με θέσουν εκτός διεύθυνσης κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Το ότι τελείωσε η θητεία και δεν το ανανέωσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν λέει κάτι. Αν ήθελε να ασχοληθεί η κυβέρνηση με το θέμα του αθλητισμού δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Οι προτάσεις μου υπάρχουν. Σωστά θέλουν να πάρουν το εργαστήριο από το ΟΑΚΑ αλλά που να το πάνε; Το εργαστήριο είναι τέλειο. Δυστυχώς το θέμα δεν αναδεικνύεται όμως. Ο Έλληνας τόσα προβλήματα έχει και δεν θα ασχοληθεί με τη ντόπα. Εγώ ήθελα έξι μήνες για να τελειώσω τη ντόπα με δύο αλλαγές προσώπων. Τον έναν δεν τον έκανα ποτέ διευθυντή γιατί μπορεί να είναι άξιος επιστήμονας αλλά είχα τους λόγους μου. Θα μπορούσα να βάλω άνθρωπο δικής μου εμπιστοσύνης. Για να πετύχεις πρέπει να έχεις ανθρώπους δικού σου», δήλωσε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε:
«Στις 23 Δεκεμβρίου το 2013 στο αγώνα ημιτελικού κυπέλλου ομάδα είχε καθυστερήσει 41 λεπτά να περάσει εξετάσεις όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό. Εγώ μιλάω με στοιχεία πάντα. Προχθές έδωσαν συνέντευξη Τύπου παράγοντες που είπαν πως είμαι καλός επιστήμονας αλλά και πολλά ψέματα. Όταν καθυστερεί μια ομάδα 41 λεπτά δεν είναι παράτυπο; Είχα ζητήσει από τα κανάλια την παραίτηση συγκεκριμένου προσώπου αλλά φυσικά δεν το έπαιξε κανείς. Την παραίτηση μετά την ζήτησα και εγγράφως αλλά φυσικά δεν έγινε τίποτα. Δεν θα δώσω την ικανοποίηση σε συκοφάντες που έλεγαν πως τριγυρνάω με μπράβους και πως αλλάζω μπουκαλάκια ή πως τελείωσα. Δεν είναι δυνατόν να λένε κάτι τέτοιο κάποιοι παράγοντες. Είναι δυνατόν να μιλάνε σε εμένα για το θέμα της ντόπας; Εγώ είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και προσφέρω τις γνώσεις μου από το 1996. Είναι κακό να προσφέρω τις υπηρεσίες μου; Μπορούν να μου πουν πότε εξέτασα μπουκαλάκι; Πόσοι άνθρωποι παραπλανήθηκαν; Δε τους πάω στα δικαστήρια γιατί δεν έχω την μεγάλη οικονομική άνεση ως οικογενειάρχης. Άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό χθες δεν μπορούν να μιλάνε σε εμένα που τόσα χρόνια είναι άμεμπτος. Η καταγγελία μου είναι συγκεκριμένη, γραπτή και εμπιστευτική αποστολή.Με ενδιαφέρει η πολιτική για να αλλάξουν ορισμένα πράγματα. Θα πρέπει να αλλάξει κάτι για την Ελλάδα. Πολιτικά πρόσωπα που ηγούνται συγκεκριμένων πραγμάτων δεν γνωρίζουν ορισμένα πράγματα. Στην ομάδα που καθυστέρησε δεν έγινε ούτε μια παρατήρηση. Δεν θέλουν να τελειώσει το θέμα της ντόπας. Δεν λυπάμαι τον Ανδριανό αλλά τον Σαμαρά. Όταν το Μαξίμου κάνει κακό στο αθλητισμό εκεί θα το χρεώνουμε. Εμένα δεν θα με φιμώσουν. Μπορεί να με σκοτώσουν ή να με διαλύσουν. Όταν οι παράγοντες του Ολυμπιακού τα βάζουν με εμένα και είναι ανήθικο. Δεν μπορεί να μιλάν για εμένα όταν δεν βρίσκομαι εκεί».
Για το θέμα του ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο:
«Με το ποδόσφαιρο έχω σταματήσει να ασχολούμαι από το 2005 όταν ο Βασίλης Γαγκάτσης με απέλυσε από την ΕΠΟ. Την δουλειά μου την ξέρουν όλοι και τι έκανα το 2000 όταν είπα πάλι στο ραδιόφωνο ότι η ντόπα αρχίζει να μπαίνει στο ποδόσφαιρο. Με διέλυσαν και με σκότωσαν. Έχω συνέντευξη από ποδοσφαιριστή στη καθημερινή που είχε πει πως κάποιος μου είπε να πάρω μια χούφτα φάρμακα. Απειλούμαι όμως. Απειλή δεν είναι μόνο να βρεθείς σε χαντάκι ή να απολυθείς αλλά είναι και ηθική και ψυχική. Ας πάμε το εργαστήριο στον Κόρυβο αν θέλουν. Ο αδερφός μου ο ίδιος έβλεπε σύριγγες στο ΟΑΚΑ το 1982. Η ντόπα έχει πολιτική κάλυψη και συγκάλυψη. Ο Φίλιππός Συρίγος έλεγε πως η ντόπα είναι κρατική. Υπάρχει διαφθορά και κρατική σπατάλη. Γιατί το καλοκαίρι του 2013 ο Ιωαννίδης ζήτησε να ελεγχθούν όλες οι ομάδες και τελικά ελέγχθηκαν πέντε παίκτες από κάθε ομάδα; Το αποτέλεσμα είχε βγει 0-3 όπου είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Χθες, έγινε έλεγχος πάλι ούρων και ρωτάω τον υπεύθυνο ουροληψίας αν θα ελέγξουν ερυθροποιητίνη. Την έρευνα του αντιντόπινγκ πρέπει να την κάνουν γνώστες, αλλιώς δεν το τελειώνουν. Σε ότι αφορά Ανδριανό, Σαμαρά και Μπούρα θα τους κυνηγάω με τον λόγο  μου. Το εργαστήριο του ντόπινγκ κοντρόλ που εδρεύει στο ΟΑΚΑ πρέπει να παραμείνει στη κυβέρνηση.
Τα πράγματα δεν είναι όπως είναι στην Ιταλία. Εκεί τα πάντα ελέγχονται. Φεύγοντας κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις και ζητούσα τη παραίτηση και αλλαγή δύο προσώπων. Τη στιγμή που εκλεγμένη κυβέρνηση που είχε δώσει εκείνο το πόστο η συνείδηση μου έλεγε αλλαγή αυτών των δύο προσώπων. Είναι άξιοι επιστήμονες αλλά εγώ δεν τους εμπιστευόμουν. Η ντόπα είναι πολιτικό θέμα. Λένε πως εγώ κυνηγούσα στη φυσούνα με μπράβους ενώ εγώ είχα φάει ξύλο. Εγώ έχω ένα πολύ καλό φίλο που μου είπε Σταύρο επειδή σε αγαπάω πολύ πήγαινε σπίτι σου. Τελικά είχε δίκιο. Αν βρεθεί ένα Ελληνόπουλο που τα βάζει με κολοσσούς και κάνει αυτό που λέει όπως γίνεται στην Ιταλία θα προχωρήσουμε.  Πρέπει να προστατεύουμε τον αθλητισμό με αγάπη. Έχω τόσα στοιχεία και τόσα πράγματα. Η θέση μου ακόμα είναι κενή. Ποιος διοικεί το εργαστήριο αυτή τη στιγμή»;
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: