Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

«Μέσω γενικής συνέλευσης η νέα διοίκηση στον ΑΣ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη Τάσος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε  στα τηλεοπτικά αλλά και στη συνεργασία του ΑΣ με τον Γιώργο Γαλανό.

Για το θέμα των τηλεοπτικών είπε:

«Έχουμε κάνει κάποιες επαφές.  Περιμένουμε να τις συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα για να υπάρξει οριστική κατάληξη. Και οι δύο μεριές πιστεύουμε ότι θα τελεσφορήσει. Η Nova θα μεταδώσει  το παιχνίδι με το Αγιονέρι σαν δείγμα καλής θέλησης καθώς απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Για τη σχέση του ΑΣ με τον Γιώργο Γαλανό:

«Με τον κ.Γαλανό είμαστε κάθε μέρα σε επαφή γιατί τα γραφεία μας είναι δίπλα. Είχαμε κάνει μια επαφή παρουσία και των δικηγόρων και  καταλήξαμε σε κάποια πράγματα που είχαν να κάνουν κυρίως το οικονομικό και το τηλεοπτικό. Δεν έχουμε κάποιο θέμα. Έχουμε ετοιμάσει ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο ακόμα δεν το έχουμε υπογράψει. Σε γενικές γραμμές έχουμε συμφωνήσει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι του ΑΣ . Δεν μπορεί να υπάρχει αυτονομία. Δεν είναι ανεξάρτητη ΠΑΕ.  Τα χρήματα θα περνάνε από τα ταμεία του ερασιτέχνη. Για παράδειγμα από την πώληση εισιτηρίων την Κυριακή εμείς θα κρατήσουμε το ΦΠΑ που μας αναλογεί καθώς και το ποσό που έχουμε αποφασίσει από τα καθαρά έσοδα».

Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μεταξύ της NOVA και του Γαλανού:

«Ο κ.Γαλανός πρότρεξε λίγο περισσότερο, ίσως και από την αγωνία του για το τηλεοπτικό. Έκανε κάποιες άτυπες επαφές η οποίες δεν είχαν τα αποτελέσματα που θα ήθελε ο ίδιος. Μετά μεσολαβήσαμε εμείς , που είμαστε και η μάνα του συλλόγου».

Όσο για το αν γνωρίζει το ενδιαφέρον του αδελφού του προπονητή του Άρη Κόσμα Καλαϊτζίδη:

«Όπως και τις προηγούμενες φορές που βγήκαν στον τύπο κάποιοι υποψήφιοι επενδυτές , όπως για παράδειγμα με τους Ισπανούς , δεν προχωρήσαμε. Έτσι και τώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Έχω ακούσει και εγώ διάφορα αλλά δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου. Με τον κ.Καλατζίδη , συναντηθήκαμε προχθές και μιλήσαμε μόνο για τα συμβόλαια των παικτών. Δεν πρόκειται εγώ να ρωτήσω κάτι για τον αδελφό του. Εκτός και εάν έρθει κάποια επίσημη πρόταση στο σύλλογο».

Για το αν έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για το νέο συμβούλιο στον  ερασιτέχνη Άρη με αφορμή και τη λήξη της θητείας αυτής της διοίκησης στις 16 Οκτωβρίου:

«Έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο και πήραμε απόφαση να κάνουμε μια έκτακτη γενική συνέλευση όπου όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με τα διοικητικά του ΑΣ Άρη να  βάλει υποψηφιότητα να βγει ένα σχήμα 15μελές για να το προτείνουμε στο Ειρηνοδικείο στις 16 του μηνός που λήγει η θητεία».

Αν θα μείνει στη διοίκηση του ΑΣ και μετά τις 16 Οκτωβρίου:

«Θα μπω στη κρίση των μελών. Από τη γενική συνέλευση θα βγει η 15μελης διοίκηση και στη συνέχεια θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε ποιος θα είναι πρόεδρος».

Για τα υπόλοιπα τμήματα του ΑΣ και πιο συγκεκριμένα για το πόλο:

«Δεν είχαμε την πολυτέλεια  των εσόδων από το ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα παίρνουν κάποια χρήματα από το ποδόσφαιρο. Κάποια πράγματα εισχωρούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον ΑΣ. Δυστυχώς εμείς όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα που έπρεπε να πάρουμε από το ποδόσφαιρο δεν έρχονταν στα ταμεία μας. Γινόταν κεφαλοποιήση με αποτέλεσμα να φθάσει ο ΑΣ Άρης από το 10% να έχει το 33% αυτή τη στιγμή του ποδοσφαίρου.  Σε συνδυασμό και με το κόψιμο των επιχορηγήσεων φτάσαμε στο σημείο τα τμήματα να συντηρούνται από τις ακαδημίες. Στο πόλο ειδικά , έγινε πέρυσι μια καλή προσπάθεια από την κ.Καβαδία που ήταν υπεύθυνη να ανέβει η ομάδα αλλά είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα με συνέπεια να παραιτηθεί. Δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος, όταν γυρίσανε τα παιδιά τον Σεπτέμβριο  να κρατήσει το τμήμα. Με αποτέλεσμα οι γονείς να ζητήσουν την αποδέσμευση των αθλητών. Εμείς δεν  μπορούσαμε να κρατήσουμε με το ζόρι αυτά τα παιδιά. Σήμερα έχουμε μια συνάντηση το απόγευμα με τα παιδιά που έχουν μείνει και με κάποιους άλλους αθλητές για να μετέχει κανονικά το τμήμα στο πρωτάθλημα».

Για την υπόθεση με τον Γράβαλο:

«Δυστυχώς υπήρχε μία διένεξη. Προσπαθήσαμε μήπως μπορούσαμε να βρούμε κάποιο χορηγό για να μη φύγει από την ομάδα αλλά δεν τα καταφέραμε. Έγιναν κάποιες δηλώσεις από τον ίδιο γιατί και αυτός έχει να παίρνει κάποια οδοιπορικά. Μετά απαντήσαμε εμείς και υπήρξε μια διένεξη. Να μην  το συνεχίσουμε όμως άλλο γιατί είναι ένας αξιόλογος αθλητής που έχει προσφέρει πολλά στο σύλλογο . Είναι Αρειανός και το ξέρουν όλοι».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: