Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Έβγαλε την υποχρέωση…!!

Στο πρώτο του φετινό… μεσημεριανό ματς και με το μυαλό στα θύματα της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού, επικρατώντας τελικά με 2-1 στο «Καραϊσκάκη».

Έβγαλε την υποχρέωση…
Ο Ολυμπιακός, μετά την παρένθεση του Κυπέλλου, επέστρεψε-έστω και δύσκολα- στις νίκες, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ανατροπή, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Καμαρά (4’), ωστόσο με το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του Ολαϊτάν (26’) και το πέναλτι του Κάμπελ (71’) πήρε τη νίκη.

Ντεμπούτο για τον Βαλντέζ, ο οποίος έδειξε διάθεση να βοηθήσει, κορυφαίος ο Σάμαρης, μακριά από τον καλό του εαυτό ο Σαβιόλα και ο Κάμπελ. Προσπάθησε ο Παναιτωλικός, ο οποίος προδόθηκε από ένα λάθος του Μπακάκη, στη φάση του πέναλτι.

Το ματς:


Παραδοσιακά, μετά από κάθε ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται στα παιχνίδια του. Αυτό έδειχνε να συμβαίνει και κόντρα στον Παναιτωλικό. Χωρίς, ουσιαστικά, να προλάβουν να βρουν ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέρμα του Καμαρά. Ο Παναιτωλικός για 20 λεπτά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός, άρχισε να πιέζει, τα βρήκε σκούρα.

Οι παίκτες του Μίτσελ, πίεσαν ψηλότερα, ωστόσο δεν έπιαναν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Με πολλά αβίαστα λάθη, με κακές επιθετικές επιλογές και τους Σαβιόλα και Κάμπελ εκτός ρυθμούς, κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με τον μόνιμο σκόρερ τους στα τελευταία παιχνίδια, Ολαϊτάν. Το 1-1 συνόδευσε τις ομάδες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με, όχι και τόσο διαφορετική εικόνα. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, να πιέζουν και να προσπαθούν να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ, που θα τους έδινε την δυνατότητα να περάσουν στο σκορ. Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο με την ταυτόχρονη είσοδο των Βαλντέζ και Ιμπαγάσα στο παιχνίδι.

Το χέρι του Μπακάκη, έδωσε την ευκαιρία στον Κάμπελ να χρηστεί σκόρερ και στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ. Αυτό έγινε και οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν, έστω και δύσκολα, το εις βάρος τους, τέρμα, βάζοντας τον εαυτό τους, στη θέση του οδηγού. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό, μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου, πήρε μια ακόμα νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (71’ Μασάντο), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ολαϊτάν, Κάμπελ, Σαβιόλα (59’ Ιμπαγάσα), Σέποβιτς (59’ Βαλντέζ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Εντινγκά, Μαρκάνο, Μπονγκ.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος (68’ Καλί), Κούσας, Μπικέι, Άνεν, Καμαρά, Θεοδωρίδης (74’ Θεοδωρίδης), Γοδόι, Σφακιανάκης (78’ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Μπακάκης.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μελισσάς, Μαρτίνεζ, Παπουτσογιαννόπουλος.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακ/νιας), Μερκενίδης (Μακ/νίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: