Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Μακριά από την μιζέρια…»

vasilakopoulos
 Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος μόλις λίγα λεπτά μετά την συνεδρίαση της ΦΙΜΠΑ στη Βαρκελώνη και την θετική κατάληξη των προσπαθειών του για την απόκτηση της “wild card”. O επικεφαλής του ελληνικού μπάσκετ τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος με την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε δικαίωμα να στερήσει από μια πλειάδα σπουδαίων Ελλήνων παικτών το δικαίωμα της συμμετοχής στο παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ArenaFM από την Βαρκελώνη:
Για την απόκτηση της μίας εκ των τεσσάρων “wild card”: “Η επιτυχία αυτή αντανακλά σε όσους έχουν συμβάλλει στην ιστορική διαδρομή του ελληνικού μπάσκετ. Λέω διαδρομή και όχι ταξίδι, επειδή το ταξίδι έχει τέλος. Συμπληρώνουμε 30 χρόνια στα μεγάλα διεθνή μπασκετικά γεγονότα. Η διαδικασία εδώ στην Βαρκελώνη ήταν εύκολη και λόγω της αποχώρησης της Κίνας, όπου διαφώνησαν πολιτική και αθλητική ηγεσία. Ήταν ένας κόλαφος γι’ αυτούς η ήττα από την Ταϊπέι στο πανασιατικό πρωτάθλημα και φοβούμενοι νέα αποτυχία αποχώρησαν. Για μας ήταν μια προσπάθεια τεσσάρων μηνών που απέδωσε. Μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο και μέσα από τον άριστο προγραμματισμό φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Αν αποβάλει τη μιζέρια η Ελλάδα. αποδεικνύει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πρέπει να μπορεί… Και δεν πρέπει να είμαστε με σκυμμένο το κεφάλι, βουτηγμένοι στον πανικό και την μιζέρια”.
Για τον σεβασμό που υπάρχει προς το ελληνικό μπάσκετ: “Μετέχουμε ενεργά και στα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο σεβασμός είναι μεγάλος, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό, λόγω των επιτυχιών μας. Έχουμε υποχρέωση σ’ αυτά τα παιδιά για όσα έχουν κάνει. Όφειλαν να είναι παρόντες σ’ αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός της χρονιάς. Και δεν είχα κανένα δικαίωμα να αποκλείσω την παρουσία του Σπανούλη, του Φώτση, του Παπανικολάου του Ζήση και των άλλων παιδιών από το παγκόσμιο κύπελλο. Είμαστε πέμπτοι στη παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΜΠΑ, πάνω απ’ όλους αυτούς που διεκδικούσαν ‘wild card’ και κάτω από τις πολύ μεγάλες δυνάμεις”.
Για την επιλογή-έκπληξη της Φινλανδίας: “Ήταν έκπληξη, αλλά αυτό συνέβη λόγω της αποχώρησης της Κίνας. Αλλιώς δεν είχαν τύχη οι Φινλανδοί. Όμως, ο Κινέζος υπουργός διαφώνησε με την ομοσπονδία της Κίνας και θεωρεί ότι δεν μπορούν να σταθούν σε μια μεγάλη διοργάνωση με την ομάδα που έχουν. Επιπλέον, ακόμα θυμούνται την Εθνική ήττα από την Ταϊπέι…”.
Για την επόμενη μέρα της εθνικής: “Κοιτάμε μπροστά… Περιμένουμε την κλήρωση για να φτιάξουμε τον προγραμματισμό μας και αμέσως μετά θα ασχοληθούμε με το θέμα του προπονητή, όπου σύντομα θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις. Προχωράμε!”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: