Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Είμαστε Εργοτέλης, όχι Ολυμπιακός Β’»!

Θέση στα όσα λέγονται το τελευταίο διάσημα για τις σχέσεις του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό πήρε ο Γιάννης Δασκαλάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Είμαστε Εργοτέλης, όχι Ολυμπιακός Β’»!
Ψευδείς και αναπόσπαστες χαρακτήρισε ο Γιάννης Δασκαλάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τις φήμες που υπάρχουν για τις σχέσεις του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχει πάρει τέσσερις δανεικούς ποδοσφαιριστές.

«Είμαι Εργοτέλης και όχι Ολυμπιακός Β’. Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα», τόνισε ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να είμαστε καλοί φίλοι με όλες τις ομάδες και να έχουμε τέλειες σχέσεις. Μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους παράγοντες. Είναι ψευδή τα όσα λέγονται για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Δασκαλάκης στην εκπομπή «Στάση Media» με τον Νίκο Μαυρομάτη

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη:

«Αναλάβαμε τον Εργοτέλη σε μία κρίσιμη περίοδο, όταν είχε πεθάνει λίγους μήνες πριν ο Απόστολος Παπουτσάκης και ο γιος του, Δημήτρης, δεν ήθελε να συνεχίσει. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αφού υπήρχαν για πολλούς μήνες ποδοσφαιριστές απλήρωτοι και άλλες υποχρεώσεις.

Το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ανήκει στον Παπουτσάκη και μετά από έξι μήνες παραχώρησε το μάνατζμεντ σε επώνυμους οπαδούς του Εργοτέλη που μένουν στο Ηράκλειο, με στόχο να βελτιώσουν τα οικονομικά και να βρουν στη συνέχεια κάποιον επενδυτή.

Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για τον Εργοτέλη. Τα τρία-τέσσερα επόμενα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομάδα μας».

Για την οικονομική κρίση και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί

«Η οικονομική κρίση χτύπησε όλους. Είναι μία ευλογία, αφού εμείς οι Α.Ε. καθίσαμε και γίναμε πιο σοφοί, αφού πλέον υπολογίζουμε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και είμαστε πιο προσεκτικοί με τους ξένους παίκτες».

Για τον λόγο που λύθηκε το συμβόλαιο του Γιάννη Πετράκη

«Ο Γιάννης Πετράκης έκανε πολύ καλό στην ομάδα μας και ακόμα περνάει. Εκείνο που αλλάζει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο προπονητής του ευχόμαστε τα καλύτερα. Λειτούργησε το αίσθημα της επιβίωσης, αφού είναι πρώτος στόχος η παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα».

Για όσους λένε πως ο Εργοτέλης είναι ο… Ολυμπιακός Β’ της Σούπερ Λίγκας:

«Είμαι Εργοτέλης και όχι Ολυμπιακός Β’. Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα. Έχουμε καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, όπως και με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε να είμαστε καλοί φίλοι με όλες τις ομάδες και να έχουμε τέλειες σχέσεις. Μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους παράγοντες. Είναι ψευδή τα όσα λέγονται για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να τους καταλάβω. Δεν υποκλινόμαστε σε κανέναν και αυτό φαίνεται από τις επιλογές μας που έχουμε σαν Κρητικοί. Δεν είμαστε τίποτα από όσα αυτά που μας κατηγορούν».

Για τον λόγο που έχει προχωρήσει στην απόκτηση πολλών δανεικών παικτών:

«Δεν είναι μόνο ο Εργοτέλης. Έχουν πάρει παίκτες ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, ο Άρης, ο Πλατανιάς. Από τον Παναθηναϊκό ποιον να πάρουμε: Έχει παίκτες από την Ακαδημία. Στον ΠΑΟΚ τώρα ήρθε ο Σαββίδης και ενισχύεται η ομάδα με μεταγραφές. Έχουμε τέσσερις παίκτες, εκ των οποίων ο Μπουχαλάκης και ο Τζανακάκης είναι από την οικογένειά μας.

Στην Ισπανία δεν υπάρχουν δανεικοί και δεν είναι καλό το πρωτάθλημα. Είχαμε ζητήσει Τάτο, Παπάζογλου και Ντε Βινσέντι, όμως καταφέραμε να πάρουμε Ρουγκάλα και Διαμαντάκο. Αν ήταν καλές οι σχέσεις μας, δεν θα παίρναμε άλλους παίκτες και όχι τους συγκεκριμένους. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με 16 παιδιά από την Ακαδημία του και πολλές φορές είναι στην αποστολή του πολλά παιδιά του».

Για την μεταγραφή του Πελέ:

«Ήταν ξεκάθαρο για εμάς. Ενδιαφέρθηκαν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Όποια ομάδα έδινε τα περισσότερα χρήματα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον πάρει σχεδόν τσάμπα και μετά με πολύ λίγα χρήματα».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Μέχρι την τελευταία στιγμή θα κρίνονται όλα. Ακόμα και για την τελευταία θέση. Αυτό κάνει άκρως ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την πρόβλεψή του για τον Εργοτέλη:

«Για εμάς πρώτο μας μέλημα ήταν να σωθεί η ομάδα το συντομότερο δυνατόν».

Για την μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου:

«Τα ποσά που ακούσαμε δείχνουν πως παίρνει αξία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό προκύπτει από τη συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από όλη αυτή την προσπάθεια έρχεται ένας παίκτης που έχει παίξει και σε μικρότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας να κάνει μία τέτοια μεταγραφή. Του εύχομαι τα καλύτερα…».

Γιατί δεν βλέπει την ομογένεια η διοίκηση:

«Πέρσι είχαμε έναν Ελληνοαμερικάνο που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί. Εκείνο που θέλουμε είναι έτοιμους παίκτες για να βοηθήσουν την ομάδα άμεσα στους στόχους της».

Για τους οπαδούς:

«Ο Εργοτέλης έχει πάρα πολλούς οπαδούς, όμως στο Παγκρήτιο δεν έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά την ομάδα του».

Για τον Στοΐκοβιτς και τον Μπαντιμπανγκά:

«Μας έχουν κατηγορήσει για μυστικούς δανεικούς, όπως ο Μπαντιμπανγκά και ο Στοΐκοβιτς. Από τα πρώτα παιχνίδια μας έλεγαν ότι ο Μπαντιμπανγκά θα πάει στον Ολυμπιακό. Όσον αφορά τον Στοΐκοβιτς, αντιμετώπισε ένα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα και ήθελε λίγο χρόνο για να επανέλθει. Ο Εργοτέλης είναι η μοναδική ομάδα που του έδωσε αυτή τη δυνατότητα, αφού είχε ασχοληθεί και ο ΠΑΟΚ μαζί του».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ομογένεια

«Στη Λίγκα έχουμε έναν ικανό πρόεδρο, τον Γιάννη Μώραλη, και ένα ικανό γραφείο Τύπου που μπορεί να σας απαντήσει σε αυτά τα θέματα».

Για το κακό που έκανε στους Ηρακλειώτες ο υποβιβασμός στη Football League

«Τη χρονιά που έπεσε ο Εργοτέλης ήταν από τις πιο καθαρές ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Αν είχαν τηρηθεί οι κανονισμοί με , η ομάδα δεν θα αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα».

Για τις κρητικές ομάδες

«Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα και οι τρεις ομάδες της Κρήτης θα ήταν στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό δείχνει πως οι παράγοντες της Κρήτης δουλεύουν σοβαρά και κάνουν προσεκτικές επιλογές. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνένωσης με τον ΟΦΗ, αυτό είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια με πρωτοβουλία του Απόστολου Παπουτσάκη. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά».

Για τη διαιτησία:

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κακές διαιτησίες. Οι ανθρώπινες κακές διαιτησίες είναι κατανοητές…».

Για το μέλλον της ΠΑΕ

«Θα ήθελα σε πέντε χρόνια να είναι ακόμη στη Σούπερ Λίγκα ο Εργοτέλης και η ενδεκάδα να αποτελείται από έντεκα παιδιά της Ακαδημίας μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: