Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Καλαφατάκης: «Δίκαια η νίκη του ΠΑΟΚ»

Στα μεγάλα τρίποντα του ΠΑΟΚ και τα λάθη της δικής του ομάδας απέδωσε ο Γιώργος Καλαφατάκης την ήττα του Ρεθύμνου στο κλειστό της Πυλαίας.

Καλαφατάκης: «Δίκαια η νίκη του ΠΑΟΚ»
Την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ έναντι του Ρεθύμνου παραδέχτηκε μετά το 97-90 στο «Παλατάκι» ο Γιώργος Καλαφατάκης κάνοντας λόγο για μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία από τους γηπεδούχους και αβίαστα λάθη από τους δικούς του παίκτες.

«Έγινε ένα ωραίο ματς με μεγάλο σκορ. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά, είχαμε ένα πλάνο και ακολουθήσαμε κάποια πράγματα για περίπου ένα δεκάλεπτο, το πρώτο. Εκεί το τρίποντο που δεχτήκαμε (σ.σ. στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου) έδωσε φτερά στον ΠΑΟΚ και στον Δέδα που ήταν εύστοχος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είδαμε πως στα τελευταία ματς ο ΠΑΟΚ σκοράρει λίγους πόντους, σήμερα τρέξαμε αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλά ποσοστά. Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ξεκινήσαμε άσχημα. Μετά αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ ενώ ένα καθοριστικό ριμπάουντ του Πέιν μάς σκότωσε και δύο μεγάλα τρίποντα, του Πέιν και του Χαραλαμπίδη, τα πληρώσαμε. Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι δίκαιη. Εμείς πρέπει να παλεύουμε και εκτός έδρας, κάνουμε φτηνά λάθη. Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, τις εμφανίσεις του Καλαμπόκη και Εζιούκου. Στο τέλος θέλουμε να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Το να παίζουμε καλό μπάσκετ, το έχουμε πετύχει», τόνισε ο τεχνικός των Κρητικών.

Ο… παλιόφιλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλαμπόκης, είπε: «Αισθάνομαι χαρούμενος κάθε φορά που γυρίζω εδώ. Εμείς χάσαμε και δώσαμε δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πάει σε ένα σκορ που στα τελευταία ματς δεν έδειχνε πως έχει την δυνατότητα να φτάσει. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και αυτό τον βοήθησε. Ήταν ένα ωραίο ματς και εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία του σημερινού ματς. Θέλουμε βελτίωση στην άμυνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε απέναντι στον Άρη. Σήμερα το γεγονός πως το παιχνίδι πήγε σε υψηλό σκορ βοήθησε τελικά τον ΠΑΟΚ και όχι εμάς. Σίγουρα όταν δέχεσαι 97 πόντους δεν μπορείς να κερδίσεις. Η εμφάνισή μου δεν έχει σημασία και έχει σημασία η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: