Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

«Βασίλισσα» της Ευρώπης η «Μπάρτσα!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χάρη σε γκολ που σημείωσε Πέδρο Ροντρίγκες στην παράταση (115'), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα νίκησε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0 (κ.δ. 0-0) στο «Λουί ΙΙ» του Μονακό και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Το θέμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν... αποκαρδιωτικό, καθώς η απόδοση και των δύο ομάδων κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» παρουσιάστηκαν ανώτεροι κατά διαστήματα. Εντούτοις, η σωστή αμυντική τακτική της κατόχου του Κυπέλλου UEFA Σαχτάρ, δυσκόλευε τα πολυδιαφημισμένα «αστέρια» της να μπουν στην περιοχή (τόσο ο Ιμπραϊμοβιτς όσο και ο Ανρί έγιναν αλλαγή στην πορεία του αγώνα) κι έτσι οι Καταλανοί στηρίχθηκαν σε κάποιες ατομικές προσπάθειες του Μέσι, που όμως δεν είχαν αντίκρυσμα.

Μοιραία το 0-0 παρέμεινε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο ξεκίνημα η ουκρανική ομάδα φάνηκε πιο απειλητική. Ωστόσο το γκολ ήρθε τελικά από την Μπαρτσελόνα. Στο 115΄ ο Μέσι έδωσε στον Πέδρο Ροντρίγκες κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα, προσφέροντας στην ομάδα του το περίφημο "κουάντραπλ", που καμία ομάδα στην ιστορία δεν είχε πετύχει. Η «Μπάρτσα» έχει ήδη κατακτήσει το νταμπλ στη χώρα της, συν το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πριν από μια εβδομάδα πήρε και το Σούπερ Καπ της Ισπανίας. Χθες λοιπόν κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: