Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης 0-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα πανέμορφο γκολ του Τσέζαρεκ στο 23' και μια μαζική άμυνα στο δεύτερο μέρος έδωσαν τη πρώτη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στην Καβάλα.

Οι Αρκάδες αν και δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, πέτυχαν ένα γκολ από το πουθένα και για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατακτούν νίκη στις πρώτες δύο αγωνιστικές στην μεγάλη κατηγορία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τσέζαρεκ που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ αλλά και το... κατενάτσιο που επέλεξε ο Μάριο Γκόμεζ.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Καβάλας παρά την ασφυκτική πίεση στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ελάχιστες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και γνώρισε την πρώτη ήττα φέτος. Για να μην αδικούμε και τους παίκτες του Γιάννη Παπακώστα, δεν ήταν εύκολο να διασπάσουν μια άμυνα που απαρτιζόταν από 10 παίκτες!

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Καβάλα με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Η Καβάλα την υπεροχή...

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την υπεροχή και ήταν ελαφρώς ανώτερη από τον Αστέρα Τρίπολης δεν κατάφερε όμως να το εκμεταλλευτεί.

Στην πραγματικότητα οι γηπεδούχοι αν και είχαν τον έλεγχο δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Ντεγκρά. Ο Ντομπρασίνοβιτς ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Αρκάδες όμως ούτε το σουτ του στο 5' ούτε η εκτέλεση φάουλ στο 22' είχαν ευτυχή κατάληξη για την Καβάλα.

...o Αστέρας το γκολ

Και ενώ το συγκρότημα του Γιάννη Παπακώστα έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ο Αστέρας Τρίπολης στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Δράστης ήταν ο Τσέζαρεκ που με δυνατό διαγώνιο σουτ στο 23' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατεργιαννάκη, πετυχαίνοντας το πρώτο επίσημο φετινό γκολ του Αστέρα Τρίπολης.

Τα επόμενα λεπτά, η μπάλα έδωσε την θέση της στις κοκορομαχίες... Αρκετά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα Έντερ και Ψωμάς να δέχονται την κίτρινη κάρτα.

Το γκολ του Τσέζαρεκ έδωσε πάντως άλλον αέρα στους παίκτες του Αστέρα που ήταν πιο απειλητικοί, αντίθετα με τους γηπεδούχους που έμοιαζαν υπνωτισμένοι.

Το σουτ του Καρντόσο στο 31' και η "λόμπα" του Τσέζαρεκ στο 36' δεν κατέληξαν στα δίχτυα και το 1-0 υπέρ της ομάδας της Αρκαδίας έμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Πίεσε η Καβάλα αλλά...

Στην επανάληψη οι παίκτες της Καβάλας μπήκαν πιο δυνατά και κυνηγούσαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως έβρισκαν μπροστά τους το δυνατό αμυντικό τείχος του Αστέρα.

Οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν σαν κόρη οφθαλμού το 1-0, δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν και οι νεοφώτιστοι δεν μπορούσα να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

... κατενάτσιο και νίκη για Αστέρα

Παρά το γεγονός πως οι Αρκάδες είχαν ταμπουρωθεί πίσω, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Αρχικά η κεφαλιά του Ντομπρασίνοβιτς στο 77' πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ η πιο μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 80ο λεπτό όπου ο Ορούμα εξαπέλυσε ένα σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα (μετά την αποβολή του Φυντανίδη στο 84') πίεζαν για το γκολ, όμως ο Αστέρας κράτησε με νύχια και με δόντια το 1-0 και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: