Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Σούλης Μαρκόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμική»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, μίλησε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Pick n Roll» με τον Διονύση Μαρίνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ: «Ελπίζουμε ότι πήραμε καλούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν στο δύσκολο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει και θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τους Ντρόμπινακ, Μονρό και Γκρέγκορι: «Είναι παίκτες που θέλαμε από καιρό. Υπήρχαν δυσκολίες που τις ξεπεράσαμε. Τους πείσαμε και υπέγραψαν για μας ενισχύσουν».

Για την επιρροή του στους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας με αφορμή τις δηλώσεις του Χέλιγουελ που αναφέρθηκε στο πώς πείσθηκε από τον ίδιο: «Παίζει κάποιο ρόλο και το πώς αγωνίζεται ο προπονητής. Βλέπουν ότι θα έχουν κάποιο ρόλο και θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Ξεκινώντας με αυτή τη νοοτροπία θα προσπαθήσουν περισσότερο για να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε εμείς και ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Πρώτη μου επιλογή ήταν το Μαρούσι. Ήθελα να μείνω αλλά δημιουργήθηκαν καταστάσεις που δεν μου το επέτρεπαν. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμική. Οι άνθρωποι της ομάδας μου εξήγησαν τι θέλουν να κάνουν και με έπεισαν».

Για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν προβλήματα στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Ποτέ δεν ξέρεις. Όταν μια ομάδα είναι μεγάλη το κάθε πρόβλημα το ξεπερνάει. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυναμική να ξεπεράσει το πρόβλημα όπως οι ομάδες με κόσμο σαν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Αυτό μετράει κάθε προπονητής. Το να είσαι σε μια ομάδα με μεγάλη πίεση παίζει ρόλο και είναι ένα στοιχείο που θα ήθελε κάθε προπονητής να υπάρχει».

Για τον αποκλεισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ήταν ατυχές το αποτέλεσμα αλλά ποτέ δεν μπορείς τίποτα μέχρι το τέλος της περιόδου. Καμία ομάδα, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δεν μπορεί άμεσα σε δυο μήνες να παίξει έτσι όπως θέλει ο προπονητής. Υπάρχουν ομάδες που πρέπει να περάσουν χρόνια για να πετύχουν τους στόχους που θέτουν».

Για την Εθνική ομάδα: «Χρειάζεται το χρόνο της. Έχει χρονικά διαστήματα πολύ καλά και κάποια που δεν έχει καλή απόδοση, σύμφωνα με αυτά που μας έχει συνηθίσει. Έχει τις δυνατότητες να παίξει καλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα βοηθήσει ο χρόνος. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία. Οι παίκτες δεν είναι μαζί για πολύ καιρό».

Για το αν το μπάσκετ που παίζει η Εθνική τον ικανοποιεί: «Αν απομονώσουν τα διαστήματα που παίζουν καλό μπάσκετ και τα μεγαλώσουν σε διάρκεια θα είναι ικανοποιητικό το επίπεδο. Στο μπάσκετ αλλάζουν συχνά οι παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ. Όταν φτάσουν στο επίπεδο να παίρνουν από τις διάφορες πεντάδες που παίζουν το καλύτερο δυνατό θα πάνε πολύ καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: