Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Από τον Ανατολάκη στον Μητρόπουλο!!

Το σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα για τον Κώστα Καίσαρη ήταν ισχυρό. Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το γεγονός ότι μένουν εκτός Βουλής η Άρια Αγάτσα και η Βάνα Μπάρμπα.
Από τον Ανατολάκη στον Μητρόπουλο
Η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι σκληρή και αδυσώπητη. Αυτό το κορίτσι, η Άρια Αγάτσα, πως θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ; Πως θα εγκαταλείψει την πολιτική για να γυρίσει στη δημοσιογραφία; Ο λαός της Βοιωτίας στάθηκε πολύ λίγος για την εκτίμηση, το τεράστιο μέγεθος της πολιτικής της προσωπικότητας. Η Λιβαδειά πολύ μικρή για να χωρέσει αυτό το γιγάντιο πολιτικό μέγεθος . Η ελληνική επαρχία σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τον ηρωισμό της πράξεως της, να μεταπηδήσει από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία.
Ένα κορίτσι της ΕΡΤ όμως φεύγει από τη Βουλή, ένα άλλο κορίτσι έρχεται. Οι ψηφοφόροι της Β΄Αθηνών εκτίμησαν τα προσόντα της Άννα Καραμανλή. Την πολιτική της σκέψη και τον πολιτικό της λόγο. Μπορεί όταν διάβαζε τα αποτελέσματα της Β΄Εθνικής στο ότο κιου να μπερδευόταν αλλά όταν μιλάει για εξωτερική πολιτική είναι φοβερή και τρομερή. Σε γενικές γραμμές όμως ο λαός σε αυτές τις εκλογές έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Άφησε τους καλύτερους απ' έξω.
Τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στην κεντρική πολιτική σκηνή χωρίς τους τηλεστάρς του Λάος. Ο ελληνικός λαός έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Να αξιοποιήσει σημαντικές προσωπικότητες: σαν τη Βάνα Μπάρμπα, τον Ανδρέα Γερολυμάτο, την Αλίκη Αρβανιτίδη, τη σύζυγο του Πασχάλη, τον Γιάννη Δαραβίγκα. Πολιτικές φυσιογνωμίες σαν τον Δημήτρη Κωνσταντάρα και τον Πέτρο Μαντούβαλο μένουν επίσης εκτός Βουλής.
Ποια ελπίδα μπορεί να έχει αυτός ο τόπος, όταν οι ψηφοφόροι αντί να πάνε στις κάλπες με σωφροσύνη και ψυχραιμία, έριξαν τη ψήφο τους μέσα στα νεύρα και τη ζοχάδα; Και ιδού τα αποτελέσματα. Κι αν οι πολιτευτές του Λάος θα επιστρέψουν στα τηλεοπτικά πάνελ που ανήκουν, οι κατ' επάγγελμα πολιτικοί τι θα κάνουν; Θα πάνε στο ταμείο ανεργίας;
Και δεν είναι ένας και δύο: από Υπουργός και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο Παπουτσής σπίτι του. Σπίτι του κι ο Γερουλάνος. Σπίτια τους ο Ραγκουσης κι ο Ευθυμίου. Στα σπίτια τους η Άννα Διαμαντοπούλου και η Μιλένα Αποστολάκη. Σπίτι της και η Άννα Νταλάρα. Για τέτοια αχαριστία μιλάμε. Αυτοί που έβαλαν τα στήθια τους μπροστά για να σωθεί η Ελλάδα; Αυτοί που κράτησαν τη χώρα όρθιο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αυτοί που για δυόμιση χρόνια χρόνια έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις. Αυτοί που προσκύνησαν τη Μέρκελ και τη Λαγκάρτ, προς χάρην του Έθνους, καταδικάστηκαν σε πολιτικό θάνατο.
Τι να περιμένεις, όμως, από έναν λαό που δίκασε τον Θ. Κολοκοτρώνη, έδωσε στον Σωκράτη το κώνειο και γιαούρτωσε τον Γιώργο Νταλάρα; Να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την τιτάνια προσπάθεια τους; Οι Έλληνες ανέδειξαν για μια ακόμα φορά πόσο φθηνοί και τιποτένιοι είναι. Καλά κάνει και τους μπινελικιάζει ο Πάγκαλος.
Ποιοι πήγαν και ψήφισαν άλλωστε στις εκλογές; Οι φοροφυγάδες. Οι μαϊμού ανάπηροι. Αυτοί που δίνουν και παίρνουν φακελάκια; Οι τεμπελχανάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Τα τσογλάνια που καίνει και σπάνε τα γήπεδα. Οι φοιτητές που κάνουν τα ίδια στα πανεπιστήμια. Περίμενε κανείς απ' αυτόν τον λαό να εκτιμήσει και να σεβαστεί την προσφορά του πολιτικού προσωπικού; Λεφτά θέλουν οι Έλληνες. Μεγάλους μισθούς, χωρίς να δουλεύουν. Και μόλις βρεθήκανε πέντε άνθρωποι να εκσυγχρονίσουν τη χώρα τους έστειλαν στα σπίτια τους. Μόνο ο Λοβέρδος γλίτωσε για να διαιωνισθεί το είδος.
Το επαναλαμβάνω, όμως, για μια ακόμα φορά προκειμένου να εμπεδωθεί καλύτερα: ποιοι πήγαν και ψήφισαν; Το ένα εκατομμύριο άνεργοι, που αγνόησαν τις δεσμεύσεις Σαμαρά και Βενιζέλου ότι η ανάκαμψη είναι θέμα χρόνου. Οι ταξιτζήδες που έκλειναν τους δρόμους. Οι φορτηγατζήδες. Οι ναυτεργάτες. Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι καθηγητές, οι φαρμακοποιοί. Όλοι αυτοί που θέλουν την Ελλάδα αιχμάλωτη του χθες και φρενάρουν κάθε προσπάθεια προόδου. Όλοι αυτοί που απέρριψαν την ασφάλεια του δικομματισμού και επέλεξαν το χάος.
Προς Θεού, όμως, δεν είναι ώρα για απογοήτευση. Όπως, άλλωστε, έχουν αποφανθεί σοφότεροι ημών στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Για κάθε μια Βάνα Μπάρμπα που έμεινε εκτός Βουλής υπάρχει ένας Παύλος Κοντογιαννίδης που μπήκε. Ο λαός ξέρει τι κάνει. Μπορεί να έχασε την έδρα ο Γιώργος Ανατολάκης, αλλά την κέρδισε ο Τάσος Μητρόπουλος. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να μείνει χωρίς εκπροσώπηση. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Τάσος θα προσέλθει στην ορκωμοσία με κοντό παντελόνι και την ερυθρόλευκη φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: