Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Βαλεργάκης: «Εάν υπήρχε επενδυτής θα είχε έρθει»

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στο “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρης κ. Νίκος Βαλεργάκης.
Για την πρόθεση παραίτησης του κ.Κόντη: “Για πολλούς είναι καλό για πολλούς είναι κακό. Ο κ.Κόντης είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Στην αρχή είχε κάνει κάποιες καλές μεταγραφές αλλά η πορεία ήταν διαφορετική. Ο χρόνος θα δείξει εάν τελικά ο Κόντης προσέφερε ή όχι στον Άρη”.

Για το συμπεράσματα που βγήκε από τη γ.σ της Κοινωνίας Μελών Άρη: 'Το μήνυμα που βγήκε είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα και προβληματισμός για την επόμενη μέρα του Άρη. Τα μέλη όταν έφυγαν από τη γ.σ ήταν πολύ προβληματισμένα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το σωματείο δεν μπορεί να μείνει χωρίς διοίκηση. Αν υπήρχε κάποια άλλη πρόταση θα είχε έρθει. Ο Άρης είναι εγκλωβισμένος. Το Φεβρουάριο παρουσιάστηκε μια πρόταση με άκρα εμπιστευτικότητα. Εγώ σαν δικηγόρος καταλαβαίνω την ρήτρα εμπιστευτικότητας αλλά δύο μήνες μετά κάποιοι θα έπρεπε να είχαν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση. Όλοι θυμούνται ότι εκείνη η πρόταση παρουσιάστηκε στα μέλη υπό την απειλή της μη αδειοδότησης, καθώς οι διοικούντες της ΠΑΕ Άρης έλεγαν πως εάν δεν μπουν τα 2.5 εκατομμύρια δεν θα πάρουμε άδεια και δεν θα μπορούμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Μία εβδομάδα πάρθηκε η απόφαση της Superleague να μην υποβιβάζονται οι ομάδες. Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε σε μία ημέρα. Σαφέστατα υπήρχαν ζυμώσεις στη Λίγκα αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης δεν μίλησε για αυτές στη γ.σ
Εκεί νομίζω ότι ενοχλήθηκε η Κοινωνία Μελών .
Και η ίδια η διοίκηση της Λέσχης , που κατηγορήθηκε ότι καλύπτει τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά”.

Για το οικονομικό άνοιγμα που διπλασιάστηκε: “Το ερώτημα είναι εάν αυτός που θα αναλάβει αύριο αυτά τα 20 ή 30 εκατομμύρια θα τα πληρώσει. Έχετε δει καμία ομάδα που χρωστάει στο Δημόσιο να μην παίζει στη Superleague. Ο Άρης είναι το κορόιδο γιατί όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνε στο Δημόσιο και τώρα έχει πρόβλημα”.

Για το μέλλον της ΠΑΕ Άρης και το ενδεχόμενο να υπάρξει επενδυτής :” Αν υπήρχε επενδυτής θα είχε έρθει και θα τον είχαμε υποδεχτεί μετά Βαΐων και κλάδων. Στον Άρη δεν υπάρχει κάποιος που να θέλει να έρθει και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Είναι μονόδρομος το μοντέλο που έχουμε επιλέξει”.
Για το πως κρίνει τη σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ Άρης: “Η διοίκηση αυτή που βγήκε με μεγάλα ποσοστά εκ των αποτελεσμάτων κρίνεται ανεπιτυχής. Εάν η διοίκηση αυτή κρίνει ότι είναι ικανή να αντεπεξέλθει έχει ένα χρόνο ακόμα θητεία. Αν δεν μπορεί όμως και πιστεύει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει πρέπει να έρθει στη Κοινωνία Μελών και να το πει.Δεν θα μείνει ακέφαλος ο Άρης γιατί αυτή η διοίκηση θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση. Κανένας δεν είναι έτοιμος οικονομικά να κάνει μια πρόταση βιώσιμη. Για αυτό θα πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, ειδικά εάν πρέπει να γίνουν εκλογές”.

Για τις ευθύνες της διοίκησης της Κοινωνίας Μελών Άρης και της διοίκησης της ΠΑΕ:
Όποιος διοικεί κάνει λάθη. Αλλά θα πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη του και να μην τα επαναλαμβάνει . Η Λέσχη έχει εκλέξει διοικήσεις με τόσο υψηλά ποσοστά και δεν ευθύνεται μόνο αυτή εάν οι διοικήσεις αυτές δεν πέτυχαν. Σαφέστατα έχουν γίνει λάθη από όλους”.

Για τη δήλωση του κ.Κόντη ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου είναι έγκλημα και ότι ο Άρης θα πέσει στη φάκα : “Ούτε για τυράκια, ούτε και φάκες για ξέρω,. Για να τα λέει ο κ.Κόντης κάτι ξέρει παραπάνω. Η διοίκηση Πρωτοδικείου βγαίνει μέχρι να βρεθεί λύση. Οι διοικήσεις αυτές είναι περιορισμένης ευθύνης . Αν παραιτηθεί ή αναγκαστεί φύγει η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης αναγκαστικά ο Άρης θα πάει σε διοίκηση πρωτοδικείου. Σαφέστατα εγώ προσωπικά θα ήθελα μια εκλεγμένη διοίκηση αλλά εάν δεν υπάρχει άλλη λύση θα γίνει διοίκηση πρωτοδικείου από επιφανείς Αρειανούς”.
Για το αν γνωρίζει αν γίνονται ζυμώσεις στην οικογένεια του Άρη για να βρεθεί λύση: “Υπάρχει ένας προβληματισμός. Αυτές τις ημέρες θα γίνουν ζυμώσεις και ελπίζω να οδηγήσουν στο καλό του Άρη”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: