Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ζητείται ελπίς (και λύση)!!

Τροχοπέδη στην ανάγκη ανεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης για την επόμενη μέρα του Άρη αποτέλεσε το Σαββατοκύριακο και κυρίως οι εθνικές εκλογές που ακολούθησαν των εργασιών της Γ.Σ. την Παρασκευή.

Η «φλόγα» που φάνηκε να ανάβει κατά τη «μαραθώνια» συνεδρίαση της Παρασκευής αποτελεί πρώτιστη ευθύνη και χρέος όλων των Αρειανών να συνεχίσει να «καίει» και να «θεριεύει», όχι να σβήσει.
Ανεξαρτήτως από το αν ο Άρης βασιστεί στις δικές του δυνάμεις για να βγει από την πρωτοφανή οικονομική και διοικητική κρίση που έχει περιέλθει ή υποχρεωθεί να δεχθεί εξωτερική βοήθεια (επενδυτή) είναι προαπαιτούμενο ο κόσμος να συστρατευτεί και να μην γυρίσει την πλάτη, όπως σταδιακά συνέβη τα τελευταία χρόνια και έφτασε η Κοινωνία Μελών Άρη να μην αριθμεί πλέον στους κόλπους της τον αριθμό μελών που θα έπρεπε.

Κρίσιμα 24ωρα και ζυμώσεις

Φυσικά στις ώρες που μεσολάβησαν από το τέλος της Γ.Σ. μέσα στο σαββατοκύριακο δεν σημαίνει ότι όσοι μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην επόμενη μέρα έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Υπάρχουν και θα συνεχιστούν ζυμώσεις, με δύο βασικούς άξονες αναζήτησης: Χρήματα και πρόσωπα. Χρήματα για να καλυφθούν οι πιεστικές και πλέον ανελαστικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ και πρόσωπα τα οποία θα έχουν τη διάθεση να βγουν μπροστά και να τρέξουν τις εξελίξεις, με πλάνο, προτάσεις και λύσεις για να γίνει ο Άρης μια βιώσιμη εταιρία, όποιες θυσίες και να απαιτεί αυτό, κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο.
Παράλληλα, φαίνεται ότι διακριτικά προς στιγμήν γίνονται και επαφές με επιφανείς ανθρώπους μέσα από την οικογένεια του Άρη, που μπορούν να βοηθήσουν πολύπλευρα, ακόμη και οικονομικά, ώστε να εξυπηρετηθεί η άμεση ανάγκη για ρευστότητα. Να βρεθεί μια «μαγιά» με λίγα λόγια, πάνω στην οποία θα επενδύσουν όσοι βλέπουν τη λύση μέσα από μια παναρειανή συστράτευση και περιμένουν ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί μαζικά στο κάλεσμα, ώστε να παραμείνει ο Άρης αυτάρκης στα χέρια του λαού του. Ταυτόχρονα υπάρχει πάντα ανοικτή η πρόταση του Γιάννη Κόντη για χρηματοροή κεφαλαίων από φυσικό πρόσωπο - επενδυτή από το εξωτερικό, η οποία μένει να φανεί αν και πότε θα σχηματοποιηθεί και θα πάρει επίσημη μορφή.

Απαραίτητη η συσπείρωση

Στην κατεύθυνση αναζήτησης προσώπων πάντως που θα θελήσουν να βγουν μπροστά και να διαδραματίσουν κάποιο ενεργό ρόλο, είναι αυτονόητο πως θα χρειαστεί συσπείρωση και σύγκλιση όλων των δυνάμεων. Κανείς δεν πρόκειται να φωνάξει «παρών» αν δεν αντιληφθεί και κυρίως αν δεν πάρει τη διαβεβαίωση ότι το «τσεκούρι του πολέμου» έχει θαφτεί και ο διαξιφισμός χρόνων έχει τελειώσει, έστω και προσωρινά, με γνώμονα το καλό του συλλόγου. Επί σειρά ετών έχουν υπάρξει πρόσωπα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να προκύψει εξέλιξη και ανάπτυξη και έκαναν πίσω διαπιστώνοντας ότι θα μπουν χωρίς τη θέληση τους σε ένα πεδίο με «αντικρουόμενα πυρά». Διχόνοια, διχασμοί, προσωπικές κόντρες και αλληλοσπαραγμός είναι όχι απλά «κακός σύμβουλος» τη δεδομένη ώρα, αλλά ίσως και «πισώπλατη μαχαιριά» για τον σύλλογο, αφού είναι αυταπόδεικτο ότι στον σημερινό Άρη δεν περισσεύει κανείς. Και αλίμονο αν τώρα, που διαφαίνεται μια διάθεση να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί στην ομάδα, μπροστά στην προοπτική εμφάνισης ενός εξωτερικού επενδυτή, που μπορεί εν τέλει και να προκύψει ως «αναγκαίο κακό», κάποιοι αποστραφούν τον δρόμο της συναίνεσης και της συσπείρωσης. Άλλωστε και οι οργανωμένοι φίλοι του Άρη και μέλη του SUPER 3 σε κάθε πρόσφατη αναφορά τους αυτό το στίγμα έχουν δώσει.


πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: