Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ πρότεινε ο Βενιζέλος!

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος προέβει σε δηλώσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι όρος του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στελέχη του στην κυβέρνηση.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων
που εκφράζουν τον ευρωπαικό προσανατολισμό τους πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Βενιζέλος, όπως είπε. Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε κυβέρνηση συνασπισμού με την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά αλλά με πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής.

Η διερευντηική εντολή στον Αντώνη Σαμαρά

Διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης
συνεργασίας έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και συναντάται από νωρίς το απόγευμα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κατά την προσέλευσή του στον Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς απαντώντας στο σχόλιο του κ. Κάρολου Παπούλια ότι είχε «πολύ τρέξιμο» η προεκλογική περίοδος, σημείωσε ότι «Σεβόμαστε την επιλογή του λαού και πάμε για διερευνητικές».

Συναντήσεις Σαμαρά με πολιτικούς αρχηγούς πλην Μιχαλολιάκου και Καμμένου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωσε την συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Βουλή και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κοινό στόχο των δύο κομμάτων για σχηματισμό κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Νωρίτερα, η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με πολιτικούς αρχηγούς άρχισε στις 4 το απόγευμα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώθηκε είκοσι λεπτά αργότερα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή χαμογελώντας και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα κάνει δηλώσεις σχετικά με τη συνάντηση από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Σύντομη συνομιλία είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και με τη Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την οποία επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης, άρα όχι και προοπτικές συνεργασίας.


Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με την απαραίτητη συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος είχει καλέσει την επιτροπή εκλογικού  αγώνα, στην οποία συμμετέχουν τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

Στην επιτροπή πήραν μέρος οι Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπουτσής, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μίμης Ανδρουλάκης και Φώφη Γεννηματά.

πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: