Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βγαίνοντας βόλτα στο ΟΑΚΑ…

Ένα υγιεινό «περίπατο» κόντρα στον Πανελευσινιακό έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Δευτέρας, επικρατώντας με 74-35 στο ΟΑΚΑ για την Α1 μπάσκετ.

Βγαίνοντας βόλτα στο ΟΑΚΑ…
Οι νταμπλούχοι νίκησαν με 74-35 την ομάδα των δυτικών προαστίων, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, μην έχοντας πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο και φτάνοντας τους τρεις βαθμούς, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στις δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη «ανέβασαν» ρυθμούς στα μέσα της τρίτης περιόδου με τους περιφερειακούς τους και ανάγκασαν αυτούς του Γιώργου Σκαραφίγκα να σημειώσουν ένα από τα αρνητικότερα ρεκόρ της κατηγορίας.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιάνκοβιτς με 12, Μαυροκεφαλίδης και Διαμαντίδης με 11 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους δεν υπήρχε διασωθείς.

Οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα προηγήθηκαν με 2-4 στην αρχή του αγώνα, όμως εκεί δέχτηκαν σερί 10-0 και προηγήθηκαν με +8, χάρη στην επιθετική πολυφωνία των «πράσινων» και στη σαφή υπεροχή τους σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες των σουτ, στα ριμπάουντ και τις ασίστ. Ο Τέρνερ μείωσε απλά στο -8, όμως τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +10 για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να αυξάνουν σταδιακά τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και την πήγαν στο +11, στο +13 και στο +16 σε συνεχόμενες επιθέσεις, δείχνοντας πως δε σκοπεύουν να χαριστούν, έχοντας λύσεις μέσα στη ρακέτα και από την περιφέρεια με τον Γιάνκοβιτς. Η βελτίωση στα ριμπάουντ και οι λύσεις στη ρακέτα βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 8-0 και να μειώσουν στο -8. Ο Μαυροκεφαλίδης βοήθησε τους «πράσινους» να κάνουν ένα δικό τους σερί 5-0 και να βρεθούν στο +13, οπότε το +11 στη λήξη του ημιχρόνου ήταν λογικό.

Στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε ένα επιμέρους σκορ 14-2 και έφτασαν στο +23, χάρη στους περιφερειακούς τους και στην κακή αμυντική τακτική του Πανελευσινιακού στα μαρκαρίσματα. Για κανένα δίλεπτο, το σκορ έμεινε στο 46-26, όμως εκεί οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν ένα νέο σερί 6-0 και ξέφυγαν με +26 και τελικά οι Παππάς και Γιάνκοβιτς έφεραν το +28 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα σερί 9-0 του Παναθηναϊκού έφερε το +37 για τους «πράσινους» , χάρη στον «οίστρο» του Γιάνκοβιτς σε αυτό το διάστημα. Ο Πεδουλάκης έβαλε τους αναπληρωματικούς του στο παρκέ και εκεί οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 2-6. Όμως, στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί και φτάσαμε στο τελικό +39.


Τα δεκάλεπτα: 18-8, 32-21, 57-29, 74-35

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος 4, Κάρι 7, Ούκιτς 5, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 4, Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 12, Σανγκ 4, Μασιούλις 5

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Νίκου 2, Παπαμακάριος 7, Ράιλι-Ρος 4, Τζόουνς 7, Μαγκουνής 2, Φαγέ 7, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 2 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: