Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μπόγρης: «Ο ΠΑΟΚ δεν… ευνουχίζει»

Η εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του και η σκληρή δουλειά είναι σύμφωνα με τον Γιώργο Μπόγρη η αιτία των πολύ καλών του εμφανίσεων.

Μπόγρης: «Ο ΠΑΟΚ δεν… ευνουχίζει»
Ο Γιώργος Μπόγρης εντυπωσίασε στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος δίνει σε συνέντευξή του στο Goal την εξήγηση για αυτή την αγωνιστική μεταμόρφωση από ρολίστα σε πρωταγωνιστή.

«Όταν παίζεις σε μια ομάδα που σε στηρίζει και δεν σε ευνουχίζει, που δεν σου δημιουργεί άγχος ότι με το πρώτο άστοχο σουτ θα μείνεις έξω, όταν νιώθεις εμπιστοσύνη και παίζεις ελεύθερα, τότε ο κάθε παίκτης έχει την ευκαιρία να δείξει ένα καλό πρόσωπο. Έτσι έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Είναι καλή η χημεία μας, υπάρχουν συνεργασίες που βγαίνουν με κλειστά μάτια κι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, το θέμα των πόντων έχει να κάνει με την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι συμπαίκτες μου, είναι τέτοια η θέση στην οποία παίζω που εξαρτώμαι από το ομαδικό παιχνίδι. Παίζει ρόλο και η τύχη αλλά και η ατομική δουλειά. Έβγαινε προς τα έξω κάποιες φορές, κι αυτό με ενοχλούσε, πως δεν δουλεύω, όμως δεν πειράζει, πάντα θα υπάρχουν καλοθελητές που θα λένε διάφορα χωρίς να ξέρουν», ανέφερε ο 24χρονος σέντερ.

Όσο για το πού αποδίδει το γεγονός ότι δεν έκανε ανάλογες εμφανίσεις στις προηγούμενες ομάδες του, είπε: «Στον Παναθηναϊκό έπαιζα ελάχιστα, στον Άρη είχα έναν διαφορετικό ρόλο, στον Πανιώνιο στα μέσα της σεζόν άλλαξε ο προπονητής και έπαιζε περισσότερο ο Μπούκερ. Ένας από τους λόγους που επέλεξα τον ΠΑΟΚ ήταν ο τρόπος με τον οποίον με προσέγγισαν. Μου είπαν ότι με πιστεύουν, μου είπαν ότι θεωρούν πως δεν έχω δείξει ούτε το 30% από αυτά που μπορώ να κάνω. Η παρουσία του κ. Μαρκόπουλου αλλά και το γεγονός ότι παίζαμε στο Eurocup με οδήγησαν στο να απαντήσω θετικά στην πρόταση».

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη στο πρωτάθλημα, αλλά είχε προηγηθεί η ήττα στο Κύπελλο. «Είχαμε το “πρέπει” κι αυτό ως έναν βαθμό επηρέασε μια ομάδα στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι όπως εμείς. Το ξαναείδα το παιχνίδι, υπήρχε πολύ άγχος και το πληρώσαμε αυτό».

Όσο για τους στόχους του ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Δεν χρειάζεται να κοιτάμε μακριά γιατί όταν κοιτάζεις μακριά χάνεις τον δρόμο. Θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για την τρίτη θέση αλλά και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Eurocup. Όσο για μένα, δεν βάζω όρια και ξαναλέω πως σε ό,τι έχει να κάνει με το σκοράρισμα το δικό μου, αυτό εξαιτίας και της θέσης που παίζω είναι συνάρτηση ομαδικής προσπάθειας».

Τέλος, για τις συγκρίσεις με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, είπε: «Με κολακεύει όταν ακούω να λένε ότι καλύπτω το κενό του Λάζαρου, όμως είμαστε εντελώς διαφορετικού στυλ παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: