Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΟ με σύστημα άμπωτη-παλίρροια...!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για το διπλό στη Λεωφόρο που δεν συνιστά έκπληξη και το ολλανδικό μοντέλο του Αναστασίου που θυμίζει τα νερά της Χαλκίδας... Βασικά, είναι άδικο από το αθλητικό ΣΚ να ξεχωρίσει κάποιος τη νίκη του Πανθρακικού στη Λεωφόρο. Ήταν όμως τόσο ιστορική που δε μπορεί παρά να αποτελεί σημείο αναφοράς. Όχι όμως γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός. Αυτό δεν το λες έκπληξη. Ειδικά αν έχεις δει το παιχνίδι.
Βασικά είναι άδικο να γράφεις και να δίνεις έμφαση σε οτιδήποτε αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και επί τούτου, είναι προτιμότερο πολλές φορές να απέχεις παρά να προσθέτεις βαρύτητα σε κάτι που έχει σταματήσει χρόνια τώρα να αποτελεί διασκέδαση ή καλύτερα ευχαρίστηση, είτε είσαι στην πλευρά των νικητών, είτε των ηττημένων. Δεν είναι το αποτέλεσμα, είναι το γενικότερο "πακέτο" αποκρουστικό. Μα ο κόσμος αγαπά τόσο πολύ τη μπάλα, που μοιάζει, όσοι έχουν απομείνει να το βλέπουν φανατικά, σαν τους μαστούρηδες που ψάχνουν τη δόση τους. Κλείνει η παρένθεση.
Ο Αναστασίου έχει πετύχει τον πρώτο του στόχο. Να μεταφέρει στον Παναθηναϊκό το ολλανδικό μοντέλο. Όχι του παλιού Άγιαξ ή της Εθνικής Ολλανδίας. Παίζει όμως ένα ποδόσφαιρο που έχει τις αρχές που διέπουν τις ομάδες του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Δηλαδή "όσα πάνε κι όσα έρθουν". Πόσα θα φάμε, πόσα θα βάλουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αναρχοαυτόνομη ομάδα του πρωταθλήματος. Ένα σύστημα "άμπωτη-παλίρροια". Είτε κάθεσαι στη γέφυρα της Χαλκίδας και βλέπεις τα νερά, είτε την ομάδα του Αναστασίου, δεν έχει διαφορά.
Παράδειγμα: Σε κάθε εκτέλεση στημένης φάσης του Παναθηναϊκού, προκύπτει ευκαιρία των αντιπάλων του. Κανείς δεν στέκεται εκτός περιοχής για ριμπάουντ, αμυντική ισορροπία ούτε για δείγμα. Συμβαίνει και το άλλο: Στην πλειοψηφία των επιθέσεων του Πανθρακικού, όχι πάντα σε κατάσταση αντεπίθεσης, οι αμυνόμενοι ήταν λιγότεροι των επιτιθέμενων! Κατά τα άλλα, ο Παναθηναϊκός έχει πάντα την κατοχή της μπάλας, συνήθως ανούσια. Όπως ακριβώς συμβαίνει αν δεις ένα ματς της Eredivisie, μιας Μπρέντα, μιας Χέρενφεϊν, κάτι από όλα αυτά. For the love of the game! Γκολ, φάσεις, ωραίος ρυθμός, πάνω κάτω η μπάλα. Δεν πλήττεις ποτέ!
Αν είναι αυτός ο στόχος του Αναστασίου, τότε βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ίσως για αυτό μάλιστα πήγε στον πάγκο ο ποδοσφαιριστής που του έδινε μια σταθερά στο κέντρο, ο Λαγός, για να μπει ο Μέντες που έχει δουλέψει το ολλανδικό μοντέλο... Για να σοβαρευτούμε, ο Αναστασίου έβγαλε τον Λαγό για να του δώσει ανάσες, λέει (με το επιχείρημα ότι έπαιξε στην Ελπίδων...) κι επειδή έβλεπε στις προπονήσεις τον Μέντες ανεβασμένο. Τώρα, πώς θα σοβαρευτούμε, γράφοντας στ' αλήθεια ότι έδωσε ανάσες ενώ προηγήθηκε διακοπή και δεν έχει μπροστά του μεσοβδόμαδα ούτε Ευρώπη, ούτε Κύπελλο, είναι απορίας άξιο...
Επίλογος με... ένα tweet: Τη μεγάλη χαλάστρα δεν την έκανε στον Παναθηναϊκό αλλά στον Ολυμπιακό ο Πανθρακικός. Του πήρε απ' τα χέρια την κατάρριψη του ρεκόρ της Λεωφόρου...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: