Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Καρνέζης: «Αν είμαστε σοβαροί…»

Την πίστη του ότι αν η Ελλάδα παρουσιαστεί σοβαρή στους αγώνες μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο, εξέφρασε ο τερματοφύλακας της εθνικής, Ορέστης Καρνέζης.

Καρνέζης: «Αν είμαστε σοβαροί…»
Λίγες ώρες πριν την κλήρωση (21/10, 15:00) στη Ζυρίχη για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, ο Ορέστης Καρνέζης μίλησε για τους πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και τη Γαλλία, εκφράζοντας την άποψη ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ανεξαρτήτως αντιπάλου. «Εάν εμείς είμαστε σοβαροί όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των μπαράζ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν» τόνισε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακας της Γρανάδα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία:

Για τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ: «Δεν έχω ασφαλή άποψη, ούτε ξεκάθαρη εικόνα για καμία από τις υποψήφιες ομάδες που θα βγάλει απέναντι η κλήρωση. Όλες έχουν δυνατά σημεία, για αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελάει τίποτα. Δηλαδή, εάν διαλέξω με ευκολία την Ισλανδία, όπως κάνουν οι περισσότεροι στις σχετικές συζητήσεις, αυτοί μπορούν να εμφανιστούν απέναντι μας εξαιρετικά φορμαρισμένοι σε δύο βράδια και να μας δυσκολέψουν αφάνταστα».

-Για την κριτική στην εθνική ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει πολλά, αν και η Εθνική έχει αλλάξει επίπεδο και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε φτάσει στις υψηλότερες θέσεις της FIFA και της UEFA και η Ελλάδα είναι πάντοτε παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις. Είμαστε εκεί και στο Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό λέει κάτι».

-Για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ: «Εμείς πρέπει να σταθούμε όπως ξέρουμε. Με οδηγό την άμυνα μας, η οποία θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο για να φτάσουμε εδώ. Φυσικά και με την ομοιογένεια, την καλή παρέα στην ομάδα, αλλά και τη συνολική δουλειά μας. Εάν εμείς είμαστε σοβαροί όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των μπαράζ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν».

-Για τη Γαλλία, που είναι μια από τις υποψήφιες αντιπάλους: «Το πραγματικά μεγάλο όνομα της Γαλλίας δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσω εγώ. Αυτή την ώρα πάντως δεν είναι στα καλύτερα της. Επομένως σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με εμάς, μπορεί να αποτελέσει πιο βατό εμπόδιο, εφόσον βέβαια εμείς φτάσουμε στην απόδοση που απαιτούν οι περιστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι πολύ μεγάλη ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: