Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βαρούχας για ΠΑΟΚ και Άρη!!

varouxas
Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε από τον Arena FM 89,4 και μίλησε για τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων του Άρη και του ΠΑΟΚ αλλά και για τους παράλογους διορισμούς διαιτητών που γίνονται.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης:
“Το δεύτερο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ είναι καθαρό. Στην άλλη φάση που φωνάζει ο ΠΑΟΚ,  ο Λαζάρ  εκβιάζει το πέναλτι ωστόσο είναι φάση που μπορεί να δοθεί παράβαση. Θεωρώ πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα αλλά  είναι λάθη  καθώς οι διαιτητές δεν έχουν το ειδικό βάρος για να καταφέρουν να ανταποκριθούν σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι διαιτητές οι οποίοι είναι για τα ρηχά νερά”.
Για τους λάθος διορισμούς διαιτητών που γίνονται:
“Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι η ΕΠΟ και η επιτροπή διαιτησίας. Γνωρίζω πως ο Μάνταλος πρέπει να μένει στη Καβάλα και άρα θα πρέπει να είναι διαιτητής Καβάλας. Δε μπορεί ο Γιάχος να μένει στην Αθήνα και να φαίνεται σαν διαιτητής Χίου. Δε μπορεί ο Μαντάκης να είναι διαιτητής Ημαθίας και να βρίσκεται στο Κιλκίς. Δε μπορεί ο Θάνος να είναι διαιτητής Ηπείρου και να φαίνεται Γρεβενών. Όλα αυτά είναι λάθος. Πρέπει να είμαστε νομότυποι σε όλα”.
Για τις δηλώσεις διαιτητών μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:
“Πρέπει να είμαστε νομότυποι σε όλα. Λένε στους διαιτητές ότι απαγορεύονται οι δηλώσεις όμως δεν τους απαγορεύουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Όταν είσαι διαιτητής πρέπει να αφήνεις ορισμένα πράγματα στο περιθώριο. Πρέπει η επιτροπή να απαγορεύσει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.
Για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο παιχνίδι του Άρη με την Βέροια:
“Οι διαιτητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μη δίνουν δικαιώματα. Στην αποβολή του Πουλίδο εφόσον ο βοηθός δίνει το χέρι στον παίκτη “αδειάζει” τον διαιτητή. Πως λοιπόν μπορούμε να μιλάμε για διαιτητική ομάδα; Όσο αναφορά την αποβολή του Οικονομόπουλου όχι μόνο ο παίκτης του Άρη δεν κάνει καμία παράβαση αλλά παράλληλα θα έπρεπε να τιμωρηθεί και με παράβαση η ομάδα της Βέροιας. Αντί για αποβολή έπρεπε να δοθεί  πέναλτι υπέρ του Άρη και κίτρινη στον ποδοσφαιριστή της Βέροιας”.
Για τον Αγκάνθο σχολίασε:
“Όσο αναφορά τον Αγκάνθο, είναι ένας παίκτης που ξεφεύγει και δημιουργεί προβλήματα, κυρίως στον εαυτό του. Θα πρέπει ο Άρης να τον συγκρατήσει γιατί πολλές φορές ξεφεύγει”.
Για τι καλές διαιτησίες που έγινα αυτήν την αγωνιστική:
“Ο βοηθός που ήταν στην Κρήτη έκανε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Στο γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ υπάρχει μια πολύ δύσκολη φάση όπου ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στη γραμμή και είναι οφσάιντ αποφεύγει τη μπάλα. Επιπλέον, ο διαιτητής στο Καλλονή – Ξάνθη σε δύο περιπτώσεις λειτουργεί τέλεια καθώς είναι πέντε παίκτες στη σειρά οφσάιντ στο γκολ της Καλλονής όμως ο παίκτης που σκοράρει δεν είναι. Πρέπει λοιπόν να λέμε μπράβο και στις καλές διαιτησίες”.
Για την απόφαση του συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη να ζητήσει στους διαιτητές παίξουν δωρεάν τα παιχνίδια:
“Οι εποχές έχουν αλλάξει και καλό θα είναι να υπάρξει συνεργασία. Το ποδόσφαιρο είναι ένα και ενιαίο και οι ενώσεις με την ΕΠΟ δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Βρισκόμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον”.
Πηγή: arenafm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: