Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Νέστα!! (vid)

nesta1708_630
Ένας από τους σπουδαιότερους αμυντικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου βάζει τέλος στην καριέρα του. Ο Αλεσάντρο Νέστα ανακοίνωσε πως θα σταματήσει με το τέλος της φετινής σεζόν.
Ο 37χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν αλλά και της Λάτσιο θα τελειώσει την καριέρα του στην Καναδέζικη «Μόντρεαλ Ίμπακτ» όπου βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο.
Ο Ιταλός αμυντικός έκανε τα πρώτα του βήματα στη Λάτσιο όπου κατάφερε να καθιερωθεί και να παραμείνει για εννιά χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια είχε συνολικά 193 εμφανίσεις και ένα γκολ .
Στη συνέχεια μετακόμισε για τον Μιλάνο και την Μίλαν όπου έμεινε για 10 χρόνια έχοντας 224 εμφανίσεις, 7 γκολ και κατέκτησε δύο φορές το Τσάμπιονς Λίγκ με τους Ροσονέρι. Τέλος πήγε στην «Μόντρεαλ Ίμπακτ» όπου έκανε 29 εμφανίσεις πριν τελικά αποφασίσει να αποσυρθεί.
Επιτυχίες είχε και με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας όπου είχε 76 συμμετοχές και ήταν μέρος (αν και τραυματίας) της ομάδας του 2006 που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο.
Η αγάπη του Νέστα για το ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλη καθώς ο Ιταλός δήλωσε χαρακτηριστικά πως αφού ξεκουραστεί για λίγο καιρό θα ασχοληθεί με τον προπονητικήαφού θέλει να μείνει κοντά στο αγαπημένο του άθλημα.
Ένα από τα πολλά αφιερώματα που υπάρχουν για τον Ιταλό αμυντικό:




Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: