Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣ Πλατεία… άνετος!!

Ο Πανιώνιος πέρασε… χωρίς δυσκολία από τα Γιάννενα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ με τέρμα του Ντούνη. Στους 9 πόντους οι «κυανέρυθροι», αγνώριστοι και κακοί οι Ηπειρώτες.

ΠΑΣ Πλατεία… άνετος!
Το γκολ του Μάρκου Ντούνη στο 37’, ήταν αρκετό στον Πανιώνιο για να φύγει με μια σπουδαία νίκη από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 1-0.

Η ομάδα του Νίκου Παντελή, σκόραρε, βοηθούμε από κόντρες σε Τζημόπουλο και Κολοβέτσιο, κράτησε εύκολα το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε ένα εξαιρετικό τρίποντο και είχε δοκάρι με τον Μαρουκάκη στις καθυστερήσεις.

Αγνώριστος ο ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς Ντε Βινσέντι και Τσάβες, έδειξε πως έχει τρομερά προβλήματα στην ανάπτυξη και στην δημιουργία. «Πάλευε» μόνος του ο Ίλιτς, κακός σε όποια θέση και αν αγωνίστηκε ο Κοροβέσης.

Το ματς:


Και μοιρασμένο το λες, και… αδιάφορο το λες το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο. Οι δύο ομάδες έδωσαν χώρο η μία στην άλλη, άφησαν τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του και κύριο μέλημά τους ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Οι όποιες φάσεις έγιναν, ήρθαν κυρίως από μακρινά σουτ, με τους Μενδρινό, Βίλα και Τσουκαλά να δοκιμάζουν τα πόδια τους αλλά να βρίσκουν απέναντί τους, έτοιμους τους Βελλίδη και Γιαννακόπουλο.

Όλα έδειχναν πως το 0-0 θα συντρόφευε τις δύο ομάδες ως τα αποδυτήρια, ώσπου ήρθε η… «ταραχή». Ο Τζημόπουλος με τον Κολοβέτσιο σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους, την έδωσαν με κόντρες στον Ντούνη, ο οποίος απέναντι από τον Βελλίδη δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ. Ο ΠΑΣ ανέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης, κυκλοφόρησε τη μπάλα, όμως μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, δεν βρήκε τις λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Από την άλλη πλευρά, οι «κυανέρυθροι» ήξεραν πως είχαν αυτό που ήθελαν.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ επιχείρησε να γίνει πιο επιθετικός με το «καλημέρα» και με την είσοδο του Βισέντο. Από έγινε μόνο στα… χαρτιά. Η ομάδα του Παντελίδη, έχοντας απόντες δύο από τα «μυαλά» της, τους Ντε Βινσέντι και Τσάβες δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό, καθόλου φαντασία και κατά συνέπεια καθόλου δημιουργικές τάσεις. Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος κρατούσε, ίσως πιο εύκολο απ’ ότι θα περίμενε, το προβάδισμα, αφού ναι μεν ήταν σε θέση άμυνας, όμως δεν απειλούνταν σε καμία περίπτωση.

Ο ΠΑΣ συνέχισε μέχρι το φινάλε να έχει τη μπάλα στα πόδια του, να την κυκλοφορεί μεταξύ κέντρου και έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, χωρίς ωστόσο να έχει την δυνατότητα να βγάλει την τελική πάσα. Ο Κοροβέσης με τον Τσουκαλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, ο Βίλα τραβιόταν πολύ στα πλάγια και ο Ίλιτς έφευγε από το χώρο δράσης του για να δημιουργήσει ρήγματα. Ο τρόπος επίθεσης των γηπεδούχων ήταν τελείως ανορθόδοξος μέχρι το φινάλε, όπου ο Πανιώνιος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (64’ Στρούνα), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Κεϊτά (46’ Βισέντο), Βίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (79’ Κρητικός), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Ρουμπουλάκου, Γιάκος, Αυγενικού.

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης Κολουχέρης, Κούρος, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Ντούνης (64’ Κολοβός), Μενδρινός (79’ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης, Γιάννου (87’ Μαρουκάκης).

Στον πάγκο: Ανέστης, Καμπάνταης, Πάνος, Παναγιωτούδης.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)
Γήπεδο: Ζωσιμάδων
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: