Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Καρφιά» Βασιλακόπουλου για Τρινκιέρι!

«Αποτύχαμε παταγωδώς» παραδέχεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. «Πρώτα φταίμε εγώ και η ΕΟΚ», αναφέρει, αλλά… «καρφώνει» και τον Αντρέα Τρινκιέρι.

«Καρφιά» Βασιλακόπουλου για Τρινκιέρι
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραδέχτηκε πως η Εθνική απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, αναγνώρισε πως η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τον ίδιο και την ομοσπονδία, αλλά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον Αντρέα Τρινκιέρι, όπως και τη βεβαιότητά του πως η Ελλάδα δικαιούται wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Αποτύχαμε παταγωδώς και το γεγονός ότι το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας ήταν το χαμηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας, μας αφήνει ακόμα μεγαλύτερη πίκρα», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας.

«Είναι μεγάλη αποτυχία και χρεώνεται σε όλους, αλλά πρωτίστως σε μένα και στην Ομοσπονδία- στη συνέχεια στον προπονητή και τους παίκτες. Είναι κρίμα γιατί είχαμε εξαιρετικό υλικό», πρόσθεσε.

Όσο για το αν ο Αντρέα Τρινκιέρι θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ή όχι, απάντησε: «Πριν από τον Φεβρουάριο, όταν ληφθεί η απόφαση για το ποιες χώρες θα πάρουν τις προσκλήσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, δεν μπορούμε να συζητάμε για θέμα προπονητή».

Ερωτηθείς, πάντως, αν ο Ιταλός προπονητής θα περιμένει μέχρι το Φλεβάρη στο ακουστικό του, απάντησε φανερά ενοχλημένος: «Γιατί, έχει ενδιαφερθεί ο ίδιος να επικοινωνήσει μαζί μας και δεν το ξέρω; Νομίζω πως ασχολείται με το ρωσικό πρωτάθλημα και την ομάδα του. Άρα, μάλλον μπορεί να περιμένει...».

Η προσπάθεια της ΕΟΚ εστιάζεται στην εξασφάλιση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μέσω wild card. «Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση για το Παγκόσμιο της Ισπανίας. Όπως και να έχει, πληρούμε όλα τα κριτήρια. Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση. Απλώς η FIBA το βλέπει λίγο σαν τη ΔΟΕ και στις 24-25 Νοεμβρίου στο Μπουένος Άιρες θα βγει η τελική λίστα των χωρών που θα προκριθούν στην τελική φάση για να διεκδικήσουν τις τέσσερις προσκλήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο», ανέφερε.

Τέλος, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ. «Μα ήταν απαράδεκτο από όλες τις πλευρές. Έντεκα παιχνίδια σε 18 ημέρες ; Είναι ποτέ δυνατόν; Οι παίκτες όλων των χωρών ξεζουμίστηκαν και ήδη συζητούμε τις αλλαγές», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: