Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Οι εκπλήξεις και οι σταθερές αξίες της πρωτιάς του Παναθηναϊκού!!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το gazzetta.gr στέκεται στους παίκτες που... έκλεψαν την παράσταση, αλλά και τις σταθερές αξίες των «πρασίνων».
Το ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ δεν είναι και είδηση, καθώς οι «πράσινοι» όσες φορές έχουν λάβει μέρος στην συγκεκριμένη διαδικασία έχουν τερματίσει στην κορυφή. Φέτος ωστόσο αυτό το έκαναν δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή τους, παίζοντας μάλιστα και πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο.
ADVERTISEMENT
Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ήταν η καλύτερη από τις άλλες τρεις, φτάνοντας απόλυτα δίκαια στην πρωτιά που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να τα καταφέρει στηρίχθηκε σε παίκτες-σταθερές αξίες, αλλά και σε παίκτες-εκπλήξεις που στις τέσσερις αυτές αγωνιστικές ανέβασαν κατακόρυφα την μετοχή τους δικαιώνοντας τον προπονητή τους.
Το gazzetta.gr θα σταθεί και στις δύο περιπτώσεις παικτών, προσπαθώντας να αναλύσει την εξαιρετική εικόνα του «τριφυλλιού» στα πλέι οφ που ήταν αντιστρόφως ανάλογη από το όντως πολύ κακό τέλος του πρωταθλήματος. Ένα κακό τέλος που όλοι παραδέχτηκαν και που τους έκανε να δουλέψουν ακόμα περισσότερο, με την δουλειά αυτή να φαίνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο.

Σωτήρης Νίνης: Η μεγάλη μεταγραφή του Παναθηναϊκού
Το βράδυ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένονται χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού για να υποδεχτούν τον τεράστιο Μίκαελ Εσιέν, τον παίκτη που στο «τριφύλλι» ευελπιστούν να χτίσουν την ομάδα που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο στα πλέι οφ, φάνηκε πως υπήρξε μια ακόμα μεγάλη μεταγραφή. Μια μεταγραφή από αυτές που δεν κάνουν τόσο θόρυβο, αλλά που σίγουρα είναι εξαιρετικά χρήσιμες.
Μιλάμε γι' αυτή του Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν η αποκάλυψη των τεσσάρων έως τώρα αγώνων, δικαιώνοντας απόλυτα τον Τάκη Φύσσα που επέμενε στην επιστροφή του, αλλά φυσικά και τον Γιάννη Αναστασίου που ήταν επίσης θετικός. Ο Νίνης στα έως τώρα ματς των πλέι οφ, μας έδειξε για πιο λόγο είχε γίνει τόσος μεγάλος θόρυβος γύρω από το όνομά του, όταν ξεκινούσε την καριέρα του.
Ανανεωμένος 100%, έκανε το ένα παιχνίδι καλύτερο από το άλλο. Με εξαιρετική μεταβίβαση, δυνατό σουτ και πολλά τρεξίματα, έκανε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να σταματήσουν κάθε σκέψη για απόκτηση δεκαριού, μιας και αυτός είναι ο παίκτης που έψαχναν τόσα χρόνια. Το πιο θετικό από όλα, είναι πως και ο ίδιος θέλει να δώσει απαντήσεις, πρώτα από όλα στον ίδιο του τον εαυτό και να γίνει μια σπουδαία μεταγραφή για το «τριφύλλι».

Γιώργος Κουτρουμπής: Η αποκάλυψη!
Και αν για τον Νίνη περιμέναμε πως κάποια στιγμή θα έβρισκε τον καλό του εαυτό και θα έδειχνε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, η αποκάλυψη των πλέι οφ από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο κεντρικός αμυντικός του «τριφυλλιού»... βαπτίστηκε από τον Γιάννη Αναστασίου αμυντικό χαφ και έκλεισε σε όλους μας τα στόματα. Και λέμε σε όλους μας, γιατί η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα της είδησης, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι θα έβγαινε.
Και όμως ο Κουτρουμπάουερ, ήταν πραγματικά αλάνθαστος σε αυτά του τα καθήκοντα. Δεν έχασε σε κανένα ματς την παραμικρή μονομαχία, ενώ ανέβαινε και μπροστά θέλοντας να φτιάξει παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν τελικά καθιερωθεί σε αυτή τη θέση, όμως είναι δεδομένο πως στα παιχνίδια αυτά κέρδισε πόντους και πως ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα πολύ καλό εξάρι το οποίο θα μπορεί να ξεκουράζει τον Εσιέν, από τον οποίο μάλιστα θα μάθει ακόμα περισσότερα για την θέση αυτή και θα γίνει ακόμα καλύτερος.

Χάρης Μαυρίας: Βρίσκει τον καλό του εαυτό
Θεωρήθηκε μαζί με τον Σωτήρη Νίνη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο την στιγμή που ήταν στα πάνω του προτίμησε να μεταγραφεί στην Αγγλία και όχι να μείνει στην χώρα μας και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με συνέπεια να μείνει λίγο στάσιμος. Όταν επέστρεψε ως δανεικός στο «τριφύλλι», πολλοί θεώρησαν πως είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Χάρη Μαυρία να βρει τον καλό του εαυτό και να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.
Έχοντας πολλούς μήνες εκτός αγώνων ο νεαρός μεσοεπιθετικός περίμενε να του δοθεί η ευκαιρία και μόλις του δόθηκε την έπιασε από τα μαλλιά. Αγώνα με τον αγώνα γίνεται όλο και καλύτερος και κόντρα στον ΠΑΟΚ πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει, αυτός θέλει να μείνει και αν τελικά συνεχίσει στην Λεωφόρο, οι «πράσινοι» θα έχουν κάνει μια ακόμα αξιόλογη μεταγραφική κίνηση που θα τους δυναμώσει περισσότερο ενόψει της νέας χρονιάς.

Στάθης Ταυλαρίδης: Όλο και καλύτερος
Εντάξει η απόδοση του Ταυλαρίδη στα πλέι οφ δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και έκπληξη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, παιχνίδι με παιχνίδι εμφανιζόταν ακόμα και καλύτερος. Ανίκητος στον αέρα συνέβαλε τα μέγιστα στο να υπάρξει αυτό το μηδέν παθητικό σε τέσσερις αγώνες.
Στα συν του και το πάθος, αλλά και η αγάπη του για το «τριφύλλι», που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο. Γιατί καλός ο επαγγελματισμός, αλλά και η εξέδρα θέλει έναν παίκτη να ταυτίζεται μαζί της, να αγαπάει την ομάδα και να γουστάρει να παίζει γι' αυτή και ο Ταυλαρίδης είναι αυτή ακριβώς η περίπτωση.

Νάνο: Επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός
Πέρσι ήταν η αποκάλυψη του Παναθηναϊκού πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Φέτος η αλήθεια είναι πως ο Νάνο είχε μια πτώση, στο σημείο να χάσει την θέση του από τον Χουχούμη. Ο Ισπανός ωστόσο έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε, ξανακέρδισε την θέση του στην ενδεκάδα και έδειξε πως μπορεί να στηριχτεί επάνω του ομάδα για την αριστερή πλευρά.
Στα πλέι οφ ο Νάνο έκανε πολύ καλά με μεστά παιχνίδια, χωρίς το λάθος, με τις γνωστές και καλές του προωθήσεις άφησε στην άκρη το κακό του πρόσωπο και έφερε και πάλι τα χαμόγελα στους φιλάθλους και κυρίως στον Γιάννη Αναστασίου που έχει ανάγκη τον καλό Ισπανό.

Χρήστος Μπούρμπος: Έστω και αργά, έδειξε πως μπορεί
Η χρονιά του στον Παναθηναϊκό δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτή στον ΟΦΗ, όπου δικαίως αναδείχθηκε ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Μπούρμπος στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν κακός και δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου, αναγκάζοντας τους ανθρώπους της ομάδας να ψάξουν και να αποκτήσουν παίκτη στην θέση του (Βέμερ). Η αλήθεια πάντως είναι πως ο έμπειρος αμυντικός στα πλέι οφ έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο.
Ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, προσπάθησε να βγει μπροστά και συνολικά έδειξε πως μπορεί. Το θέμα είναι πως από την στιγμή που αποκτήθηκε άλλος για την θέση αυτή και με δεδομένο το ότι υπάρχουν και νεαροί όπως ο Μαρινάκης που περιμένουν ευκαιρίες, καθιστά την παραμονή του δύσκολη, όμως τουλάχιστον οι καλές του εμφανίσεις στα πλέι οφ, μπορούν να του βρουν ένα καλό συμβόλαιο αν αποχωρήσει από το «τριφύλλι».

Οι σταθερές αξίες
Οι παραπάνω θα λέγαμε πως ήταν οι εκπλήξεις των πλέι οφ, αν και ο Ταυλαρίδης από την αρχή έδειξε πως θα αποτελέσει μια εξαιρετική μεταγραφή. Τώρα θα ασχοληθούμε και με τις σταθερές αξίες του Παναθηναϊκού που έκαναν την διαφορά στην πορεία προς την κορυφή.

Μάρκους Μπεργκ: Απλά ο καλύτερος επιθετικός...
Ό,τι και να πεις για τον Μάρκους Μπεργκ είναι λίγο. Ο Σουηδός επιθετικός απλά συνέχισε να δείχνει πως είναι ο καλύτερος σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει, αλλά το ότι με την παρουσία του ανεβάζει ολόκληρη την ομάδα. Το τελείωμά του στον αγώνα με τον Ατρόμητο μετά την απίστευτη ασίστ του Νίνη εξαιρετικό, όπως και αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Ο Μπεργκ είναι ο παίκτης που πάνω του θα στηθεί ο νέος Παναθηναϊκός που θα παλέψει για τον τίτλο. Ο ίδιος θέλει να παίζει για την ομάδα, ο κόσμος τον γουστάρει όσο κανέναν, αυτός το απολαμβάνει και όλοι έχουν να λένε για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα. Τι άλλο δηλαδή να θελήσει ένας προπονητής για το μεγάλο του αστέρι; Απολύτως τίποτα...

Λουκ Στιλ: Ο φύλακας άγγελος του «τριφυλλιού»
Μια καλή ομάδα για να χτιστεί χρειάζεται έναν σπουδαίο τερματοφύλακα και ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Λουκ Στιλ φαίνεται πως έχει βρει τον καλύτερο. Ο Άγγλος σε όλη την χρονιά ήταν σταθερότατος, αλλά στα πλέι οφ τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις με αποκορύφωμα αυτή στη Τούμπα.
Στα 30 του έχει την αξία αλλά και την εμπειρία να γίνει ο παίκτης πάνω στον οποίο θα χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι λίγοι (μεταξύ τους και εγώ), που πιστεύουν πως το «τριφύλλι» βρήκε στο πρόσωπο του Στιλ τον νέο Βάντσικ, όσο και αν ακούγεται ως ιεροσυλία, με δεδομένη την απίστευτη προσφορά του... βουνού στους «πράσινους».

Νίκος Καρέλης: Από το ανάθεμα στις προτάσεις για μεταγραφή
Αν ψάχνουμε να βρούμε τον παίκτη με την μεγαλύτερη βελτίωση όχι στα πλέι οφ, αλλά από το δεύτερο μισώ του πρωταθλήματος και ύστερα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Καρέλη. Ο νεαρός επιθετικός έχει κάνει άλματα, σε σημείο ο Παναθηναϊκός να δέχεται σημαντικές προτάσεις για την πώλησή του.
Ποια η διαφορά του σε σχέση με το ξεκίνημα; Ο Καρέλης ήταν από την αρχή φιλότιμος, αλλά του έλειπε το τελείωμα. Ειδικά όταν έβγαινε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα αστοχήσει, ενώ αυτό το σουτ την ώρα που έπεφτε ήταν το αρνητικό σήμα κατατεθέν του. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, μιας και ο 23χρονος επιθετικός έχει βελτιωθεί απίστευτα.
Μόνο στα πλέι οφ σκόραρε τρεις φορές σε τρία ματς, ενώ με συνολικά 13 γκολ πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά. Έχοντας την δύναμη και με καλύτερο τελείωμα είναι δεδομένο πως οι προτάσεις που θα έχει ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα και μεγαλύτερες, ενώ σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για το «τριφύλλι», κάτι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο και στα πλέι οφ.

Γκόρντον Σίλντενφελντ: Το μόνο κρίμα του «τριφυλλιού»
Όχι ο Κροάτης δεν είχε άσχημα πλέι οφ, κάθε άλλο μάλιστα, καθώς μαζί με τον Ταυλαρίδη αποτέλεσαν ένα ανίκητο αμυντικό δίδυμο. Το κρίμα για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι πως δεν θα παραμείνει στην Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός του έκανε πρόταση, αυτός ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του και στο «τριφύλλι» θα πρέπει να ψάξουν να βρουν έναν άξιο αντικαταστάτη που θα μπορέσει να κουμπώσει με τον Ταυλαρίδη. Λογικά αυτός ο παίκτης θα βρεθεί, αλλά σίγουρα το κενό του Κροάτη είναι σημαντικό και η προσφορά του μεγάλη, ειδικά στα πλέι οφ.

Ο κόσμος: Στήριγμα 100%
Τελευταίο και όχι καταϊδρωμένο αφήσαμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έναν κόσμο στον οποίο ανήκει σε μεγάλο βαθμό αυτή η πορεία. Και του ανήκει όχι γιατί ήταν εκεί, στις εξέδρες της Λεωφόρου, αλλά γιατί στήριξε την ομάδα στα δύσκολα. Όταν δηλαδή οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου παρουσίαζαν έναν κακό (το λιγότερο) πρόσωπο σε ματς όπως με τον ΟΦΗ και παρά την πίκρα που υπήρξε δεν ακούστηκε ούτε μία γιούχα.
Αυτή την στήριξη την ένιωσαν στο πετσί τους όλοι στην ομάδα και πάλεψαν με το παραπάνω για να τον ευχαριστήσουν. Το έκαναν με την εικόνα στα πλέι οφ και ετοιμάζονται να το κάνουν και την ερχόμενη χρονιά, όπου οι απαιτήσεις θα είναι περισσότερες.
Ο κόσμος πάντως θα είναι εκεί, με την ΠΑΕ να τον επιβραβεύει με τα πιο φτηνά διαρκείας στην ιστορία του συγκεκριμένου γηπέδου, έτοιμος να στηρίξει όπως μόνο αυτός ξέρει και όπως στήριξε και με το παραπάνω αυτή την τριετία. Γιατί αν τελικά το πρότζεκτ του Γιάννη Αλαφούζου πετύχει και έρθει σύντομα ο τίτλος, ένα μεγάλο του μέρους θα ανήκει στην στήριξη και στην υγεία της Λεωφόρου...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: