Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

«Εμείς έχουμε τον Νίνη, εμείς έχουμε τον Σίλντεφελντ…»!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα εύκολα προσεγγίσιμο στοιχηματικά ματς και για τους Νίνη-Σίντεφελντ που αποτελούσαν «σημείο αναφοράς» για άλλο λόγο και σε περασμένα play off! 
ADVERTISEMENT
Κακώς το κείμενο για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ δεν γράφτηκε από το πρωί. Θα αποτελούσε και μία πολύ εύκολη στοιχηματική πρόβλεψη, αφού το ματς της Λεωφόρου ήταν και ο μεγαλύτερος άσος της χρονιάς.
 
Δηλαδή πώς θα έπαιρνε βαθμό αυτός ο ΠΑΟΚ από αυτό τον Παναθηναϊκό; Η μία ομάδα «πετάει», έχει συνοχή, ξέρει τι παίζει, έχει τεράστιο ηθικό σε σημείο που τώρα πιστεύει ότι μπορεί να «κοντράρει»  και την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει προβλήματα τραυματισμών, φυσικά σκοράρει και δεν δέχεται γκολ με τίποτα.
 
Από την άλλη κατέβαινε ένας ΠΑΟΚ χωρίς ηθικό, χωρίς πέντε-έξι βασικούς, χωρίς συνοχή και με ένα ρόμβο που πρώτη φορά επινοήθηκε, με τον Μαντούρο να επιστρέφει μετά από τέσσερις μήνες, με νεαρούς παίκτες σε πειραματικές θέσεις, μία ομάδα που δεν σκοράρει με τίποτα, ένα σύνολο που το τελευταίο διάστημα απλά… υπάρχει για να κλαίει την μοίρα του, λόγω τραυματισμών, απουσιών, αστοχίας και αρνητικών αποτελεσμάτων.
 
Από την στιγμή που οι πράσινοι σκόραραν νωρίς, τα πάντα τελείωσαν. Από εκεί και πέρα –και μετά το 2-0- το θέμα για τον ΠΑΟΚ ήταν να μην διασυρθεί με σκορ που θα τελείωνε 100% αυτό το πληγωμένο σύνολο.
 
Όλα αυτά όμως πραγματικά έπρεπε να γραφτούν ΠΡΙΝ το ματς. Ήταν κάτι εύκολο να προβλεφθεί… Μετά από αυτό το ματς, ας μείνουμε σε κάτι άλλο, που πρέπει να αποτελέσει μάθημα για όλους.
 
Ο Παναθηναϊκός τον χειμώνα απέκτησε τον Ταυλαρίδη και ο ΠΑΟΚ τον Κόστα! Άπειρα λεφτά ο ΠΑΟΚ για τον διεθνή Πορτογάλο, μετρημένα  ποσά ο Παναθηναϊκός για τον Έλληνα στόπερ. Ο Ταυλαρίδης όμως επειδή προστέθηκε σε ένα ΔΟΥΛΕΜΕΝΟ και ΔΕΜΕΝΟ σύνολο, παίζει σαν τον καλύτερο στόπερ της Ευρώπης, ενώ ο Κόστα επειδή παίζει σε μία ομάδα που έχει αλλάξει τρεις ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες σε τρεις μήνες, φαίνεται σα να παίζει σαν τον χειρότερο παίκτη που ήρθε στην Ελλάδα!
 
Πέρυσι τέτοιο καιρό οι ΠΑΟΚτσήδες έλεγαν… «μα εμείς παίζουμε με τον Νίνη και οι άλλοι με…». Φέτος ο Νίνης κάνει την διαφορά στα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό γιατί απλά με τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνει μία οργανωμένη ομάδα, που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο…
 
Πρόπερσι οι ΠΑΟΚτσήδες έλεγαν: «Μα εμείς παίζουμε με τον Σίλντεφελντ και οι άλλοι με…». Φέτος ο Κροάτης στον δουλεμένο Παναθηναϊκό αποτελεί έναν αξιόπιστο και σταθερό στόπερ, κάτι που ποτέ δεν εκτιμήθηκε στον ΠΑΟΚ, από τον οποίο έφυγε σαν «λίγος».
 
Και έτσι θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, όσο στον ΠΑΟΚ ΔΕΝ καταλαβαίνουν ότι όσο δεν έχουν πλάνο και δεν «χτίζουν» ΟΜΑΔΑ, τόσο θα «καταστρέφουν» ή θα μειώνουν αγωνιστικά παίκτες εκατομμυρίων όπως ο Στοχ, ο Νάτχο, ο Κόστα, ο Νομπόα και… και…
 
Γι’ αυτό λοιπόν ο Κουτρουμπής παίζει στα χαφ και… κάνει πλάκα, την ίδια περίοδο που ο Νομπόα των 1,2 εκατομμυρίων απλά περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και φαίνεται ότι μας κοροϊδεύει.  
 
Ο Παναθηναϊκός δικαιώνεται και ξεπερνάει εύκολα τον ΠΑΟΚ γιατί –έστω και με λίγα μέσα- «χτίζει» υπομονετικά εδώ και δύο χρόνια με βάση ποδοσφαιρική λογική, την ώρα που ο ΠΑΟΚ απλά ξοδεύει χρήματα για μεμονωμένες κινήσεις που δεν αποτελούν μέρος σχεδίου…
 
* Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη παίζει τελικό, με στόχο… μετά την φετινή χρονιά, να ΜΗΝ καταστρέψει και την επόμενη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: