Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Γιατί ο Μπάγεβιτς βάζει το κεφάλι του στο στόμα του θηρίου!!

Είναι ωραίος άνδρας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πάντα ήταν γκομενικός αρσενικός. Και στη δεκαετία του θεωρούνταν υψηλός εκείνος με περισσότερο από 1 μ. 85, όπως αυτός. Ήταν
και μέγας γκολτζής ο γεννημένος το 1948 στο Μόσταρ της Βοσνίας. Παιδαράς, λοιπόν, παικταράς και μπάνικος ήταν επόμενο να διαμορφώσει το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά
που όλοι γνωρίσαμε εδώ στην Ελλάδα.
Τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σεμνό άτομο, χαμηλών τόνων, έγινε ένας δικός μας άνθρωπος. Κι
όχι μόνον διότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα. Όχι μόνον διότι η Ελλάδα είναι γι' αυτόν όπως η πρώτη του πατρίδα, η τέως Γιογκοσλαβία.
Γράφω τούτες τις αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα, πρώτη Ιουνίου, το 1972, ο Μπάγεβιτς έβαλε 5 γκολ στο 10-0 της εθνικής Γιογκοσλαβίας επί της Βενεζουέλας. Για τον
Μπάγεβιτς της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για τον Μπάγεβιτς της «νέας» ΑΕΚ εν όψει της επιστροφής της στο μεγάλο πρωτάθλημα.
Στο ποιος είναι κάποιος, στο ποιος γίνεται, το κάθε τι στη ζωή του παίζει το ρόλο του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν φορ περιοχής, καλής τεχνικής, ποδοσφαιριστής συνόλου
και με «τακτική σκέψη». Πέραν, δηλαδή, τι ήθελε ο προπονητής του, αυτός έβαζε στο παιχνίδι και τις δικές του εμπνεύσεις. Τις δικές του πινελιές.
Αντιφατικό, θα έλεγε κανείς, ότι ενώ ο Μπάγεβιτς ήταν γεννημένη βεντέτα, μέσα στο γήπεδο ήταν ομαδικός. Όπως, επίσης, ενώ είχε συμπεριφορά ντίβας δεν δεχόταν σαν προπονητής βεντετισμούς από τους ποδοσφαιριστές. Κανένας να μη σηκώνει το κεφάλι πιο υψηλά από το δικό του. Και αντιφατικό, επίσης, ότι σαν ποδοσφαιριστής απόφευγε την παρέα των συμπαικτών του και αισθανόταν καλύτερα με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους της διοίκησης. Στον αγώνα, όμως, ήταν υπόδειγμα συναδέλφου και παίκτης συνόλου.
Από την πρώτη ημέρα στην ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς έγινε απόλυτα αποδεκτός. Αργός, όμως όχι μονότονος, όχι μονοκόμματος, αλλά παιδί της πάλαι ποτέ σχολής των πλαβί. Έπαιζαν τη
μπάλλα με τα δάκτυλα και ο καθένας έβγαζε ελευθεριότητα στην ποδοσφαιρική του έκφραση.
Με τον Μπάγεβιτς η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ το 1978, μετά από 39 χρόνια. Το πρώτο νταμπλ η ΑΕΚ το πήρε το 1939 και το τρίτο, πάλι μετά από 39 χρόνια, το έχει παραγγείλει ο Μελισσανίδης. Το 2017, δηλαδή.
Τι θα κάνει η ΑΕΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς «επιτελάρχη» στα τεχνικά, προπονητικά, μεταγραφικά θέματα της ομάδας, την προσεχή περίοδο 2015-2016; Αυτό είναι, ίσως, το
πιο μεγάλο, το πιο κρίσιμο στοίχημα στην περιπετειώση καριέρα του Μπάγεβιτς σ' ένα πόστο ξένο σ' αυτόν. Καθαρόαιμος και μάχιμος προπονητής ήταν πάντα. Στην Βελέζ, στην ΑΕΚ, στον Ερυθρό Αστέρα, στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ, στον Άρη, στην Ομόνοια, στον Ατρόμητο.
Ας δεχθούμε ότι στο νέο πόστο του, στην ΑΕΚ, η θητεία του ήταν «πειραματική», άλλωστε η ομάδα στο ερασιτεχνικό και την Β' εθνική «προετοιμαζόταν», κτιζόταν αγωνιστικά και ηθικά για να επανέλθει πανέτοιμη και κάργα ανταγωνιστική στη σούπερ ληγκ. Η ευθύνη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ του 2015-16 θα είναι μεγαλύτερη απ' εκείνη του προπονητή.
 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, Κόκκαλη στον Μελισσανίδη, γράφει με αποκαλυπτικά στοιχεία ο apodytiriakias.gr


Έγραφε ο αποδυτηριάκιας απευθυνόμενος στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Καπετάνιε, μπορείς να γίνεις ο πατριάρχης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τίποτα αυτός.
Έγραφε, ξαναέγραφε ο αποδυτηριάκιας στη φυλλάδα ότι είσαι Βαρδινογιάννης, ρε γαμώτο, είσαι και Παναθηναϊκός, δηλαδή όχι Απόλλωνας και Αθηναϊκός, κάνε κάτι που θα μείνει.
Εποχή που ο Βαρδινογιάννης δεν είχε αντίπαλο. Η Θεσσαλονίκη στο γνωστό πλάνο, η ΑΕΚ στην περιπέτεια και ο Ολυμπιακός μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά μπλεγμένος με τους Σαλιαρέληδες. Ποιος να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ενταχθεί στην κοινωνία;
Το κράτος, αυτό που λέγεται κράτος, η απόλυτη αδιαφορία. Τα ΜΜΕ προσκυνημένα. Μοναδική ελπίδα ο ισχυρός της πιάτσας να μην περιορίζεται να του κάνουν τα χατήρια τα λαμόγια στη γύρα, αλλά με την προσωπική τους δυναμική, πολύ εύκολα, να αναβαθμίσει το χώρο.
Δεν το τόλμησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία του Παναθηναϊκού σα σήμερα, 29 Μαϊου το 2000. Τον βόλευε μία ΕΠΟ πότε με Τριβέλα δεξιό, πότε με Αλιμήση πασόκο. Μετά την αποχώρηση από τη σκηνή του Μελισσανίδη εμφανίζεται ο Κόκκαλης. Επιτόπου όλο το κύκλωμα δήλωσε υποταγή στον mister intracom.
Ένας Βαρδινογιάννης μονοκράτωρ, όπως και ένας Κόκκαλης χουντοκράτωρ, θα μπορούσαν να καθαρίσουν τη μπουγάδα με τη μία. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ότι μέχρι εδώ ήταν το τσατσιλίκι. Τελειώσαμε. Όποιος κουνήσει ουρά, του κόβεται ουρά, χέρια, πόδια, ίσως και κάτι άλλο.
Δίνω την πληροφορία ότι ο Μελισσανίδης εδώ και δυο χρόνια  έχει στείλει το «μήνυμα». Σύμφωνα με τον άγραφο κώδικα δεν κτυπάς αν δεν προηγηθεί ειδοποίηση. Τελειώσαμε. Μέχρι εδώ ήταν. Ελεγε τότε, μπορεί να παίζω στο ερασιτεχνικό, αλλά θα παρακολουθώ, γι’ αυτό να είστε φρόνιμα, κορίτσια.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: