Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

«Μήλον της έριδος» στα 20!!

Ο Μίκαελ Εσιέν σε ηλικία 20.5 αποτέλεσε διακαή πόθο πολλών ομάδων. Η Λιόν όμως ήταν εκείνη που κατάφερε να τον πάρει, σχεδόν μέσα από τα…χέρια της Παρί και να τον κάνει δικό της.

«Μήλον της έριδος» στα 20

Όμως η Λιόν ήταν αυτή που τον «έκλεψε» όχι μόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν, μιας και τον διεκδικούσαν ακόμα, η Λίβερπουλ και η Έβερτον, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως η μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας, εκείνα τα χρόνια, κατάφερε να τον αποκτήσει αντί του ποσού των 11.7 εκ. ευρώ. Μάλιστα ο Εσιέν συστήθηκε, στο κοινό της Λιόν, με ένα νικητήριο γκολ σε αγώνα Σούπερ Καπ, μιας και απέναντι στην Οσέρ, πέντε λεπτά μετά από την είσοδο του στην αναμέτρηση, σημείωσε το νικητήριο γκολ, δίνοντας το σούπερ τρόπαιο της Γαλλίας, στην καινούρια του ομάδα, στις 26 Ιουλίου του 2003.

O Εσιέν με την βοήθεια των Εντμίλσον και Ντιαρά και έχοντας και τον Ζουνίνιο στον ρόλο του κουμανταδόρου, έκανε δύο εκπληκτικές χρονιές που τον οδήγησαν στην μεταγραφή του στην Τσέλσι. Το 2003-2004 θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην καριέρα του, για να παίξει στα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια, που έδωσε η Λιόν, ενώ στο πρωτάθλημα έπαιξε σε 34 παιχνίδια, βάζοντας τρία γκολ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όμως, θα έρθουν την 2η και τελευταία σεζόν του στη Λιόν, όταν θα σημειώσει πέντε γκολ στην πορεία της γαλλικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, που τερματίστηκε άδοξα, με τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Αϊντχόφεν. Ο Εσιέν αυτή την σεζόν ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν στην Γαλλία, από τον Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας. Στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, έχασε μόνο ένα παιχνίδι, δηλαδή έπαιξε σε 37 αναμετρήσεις με 4 γκολ. Με αυτές τις εμφανίσεις, ήταν πολύ δύσκολα για τον «βίσονα» να μείνει στο «Ζερλάν». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: