Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πιέζουν τον Λεβ να καλέσει τον Κουράνι


Ο Κέβιν Κουράνι διεκδικεί τη μπάλα από τον Σιμόνε Μπακιότσι Η πίεση προς τον Γιόακιμ Λεβ να επαναφέρει στην εθνική Γερμανίας τον Κέβιν Κουράνι, άρχισε να γίνεται... αφόρητη! Κι αυτό γιατί στο θέμα τοποθετήθηκε δημοσίως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, μέσω της στήλης του στη Bild.

Με τίτλο "Ο Κουράνι πρέπει να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο", ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου καλεί τον Λεβ να ξεχάσει όσα συνέβησαν τον Οκτώβριο του 2008, τότε που ο Κουράνι έφυγε στο ημίχρονο του κρίσιμου αγώνα με τη Ρωσία, εκνευρισμένος επειδή δεν βρισκόταν στη 18άδα.

Από τότε, ο Λεβ έκλεισε την πόρτα της "νατσιονάλμανσαφτ" στον επιθετικό της Σάλκε, που φέτος... οργιάζει. Προχθές, παρουσία του Γερμανού ομοσπονδιακού, ο Κουράνι έστειλε τη Σάλκε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, καθώς στο 2-0 επί της Λεβερκούζεν πέτυχε και τα δύο γκολ, έφτασε τα 17 και είναι πρώτος σκόρερ.

"Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό, ότι η εθνική ομάδα δεν είναι υπόθεση μερικών ανθρώπων που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Ανήκει σε όλους μας. Στη Νότια Αφρική θέλουμε το τέταρτο παγκόσμιο κύπελλο στην ιστορία μας. Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε όλους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και ο Κέβιν Κουράνι είναι ένας από αυτούς".

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολείται -ταυτόχρονα!- το περιοδικό Kicker και μάλιστα στο σημερινό του editorial. "Ο Κουράνι βρίσκεται ήδη σε ρυθμούς παγκοσμίου κυπέλλου. Πρέπει να τού δώσει την ευκαιρία ο Λεβ; Φυσικά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Αλλά είναι γεγονός, επίσης, ότι οφείλει να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο Κουράνι δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί ως ο Μεσσίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά κι ο Λεβ θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη".

Οσο για τον ίδιο τον στράικερ της Σάλκε, αντιμετωπίζει την κατάσταση με αισιοδοξία. "Είναι η πρώτη μου σεζόν με περισσότερα από 15 γκολ κι αυτό δείχνει ότι βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου. Με θλίβει μία απόφαση που μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει. Θα πολεμήσω μέχρι να το κάνει", δήλωσε ο Κουράνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: