Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μπλατ: "Θα το ανατρέψουμε"


Ο Ντέιβιντ Μπλατ του Αρη... Την πεποίθησή του ότι ο Αρης μπορεί να ανατρέψει το -7 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Γιούροκαπ μέσα στην Ισπανία, κόντρα στη Βαλένθια, εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Ο Αμερικανοϊσραηλινός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Κακιούζη.

"Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα, το εντός έδρας παιχνίδι με τη Βαλένθια ήταν το πρώτο σκέλος για την πρόκριση. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε, γιατί χάσαμε με επτά πόντους, αλλά έχουμε την πίστη ότι θα το ανατρέψουμε. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, πρέπει να κερδίσεις τα πάντα με την απόδοσή σου και αυτό καλούμαστε να κάνουμε και εμείς, να κερδίσουμε με διαφορά άνω των επτά πόντων για να προκριθούμε".

Ως τελικό χαρακτήρισε τον αγώνα με τη Βαλένθια ο Ντέιβιντ Μπλατ:
"Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ένας τελικός, αγώνας ζωής και θανάτου. Αν θα κερδίσουμε με παραπάνω από επτά πόντους θα προχωρήσουμε. Αν δεν προκριθούμε δεν τελειώνει η χρονιά, η Ευρώπη τελειώνει για μία από τις δύο ομάδες. Προσωπικά δεν αισθάνομαι κάτι ιδιαίτερο. Πίεση νιώθω σε κάθε αγώνα γιατί θέλω να κερδίζουμε. Δεν πρέπει να επηρεάζει αυτή η πίεση όμως το πώς δουλεύεις στις προπονήσεις. Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και θα κάνουν αυτό που πρέπει".

Αυτή τη φορά ο Αρης θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στη Βαλένθια.
"Ο Αρης και η Βαλένθια βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο δυναμικότητας. Η Βαλένθια είναι πολύ ισχυρή ομάδα και το αποδεικνύει στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Απλά πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να λέμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Από πλευράς δυνάμεων θα μπούμε από καλύτερη αφετηρία, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, όπου είχαμε πολλά προβλήματα".

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Κακιούζης, μετά την ήττα από τον Κολοσσό, ο Μπλατ μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε:
"Γνωρίζω σε ποια αναφέρθηκε ο Κακιούζης μετά το ματς της Ρόδου. Αυτά πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια. Ότι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε μέσα στα αποδυτήρια. Προχωράμε μπροστά. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν πολύ με την καρδιά τους στην ομάδα, δεν έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα. Δε μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Κακιούζης, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει δίκιο".

Ο προπονητής του Αρη τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να αντιδράσουν στις ήττες με θετικό τρόπο: "Πιστεύω ότι υπάρχει περηφάνια για να αντιδράσουν οι παίκτες, Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ολόκληρη τη σεζόν, είναι μια περίεργη χρονιά για τον Αρη. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη προς τον σύλλογο και τους οπαδούς και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε. Πρέπει να αντιδράσουμε θετικά, να απαντήσουμε στα άσχημα αποτελέσματα με θετικό τρόπο".

Τέλος, ο Μπλατ μίλησε για τα κλειδιά του αγώνα με τη Βαλένθια, κάνοντας τα παράπονά του και για τι διαιτησία του πρώτου αγώνα:
"Θα πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα την μπάλα, να αποφύγουμε τα αχρείαστα λάθη. Θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να παίξουμε πιο δυνατά. Διαπίστωσα από πλευράς διαιτητών μια ανομοιομορφία στα σφυρίγματα, κάποιες επαφές σφυρίζονταν φάουλ, κάποιες όχι, αλλά πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί. Πάντως, κερδίσαμε και κάτι, κρατώντας τη Βαλένθια κάτω από τον μέσο όρο πόντων που πετυχαίνει και αν ήμασταν πιο καλοί επιθετικά, ίσως είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Κλειδί θα είναι να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση, όπως θετικό είναι ότι θα έχουμε περισσότερους υγιείς παίκτες στη διάθεσή μας για να δουλέψουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: