Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«Αν είχε πολυφωνία στην επίθεση ο Ολυμπιακός…»

Στο μπλοκάρισμα των Σπανούλη, Πρίντεζη στάθηκε ο Κώστας Μίσσας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ στον τελικό της Ευρωλίγκας. «Ήταν πολύ καλή τακτικά», σχολίασε.

«Αν είχε πολυφωνία στην επίθεση ο Ολυμπιακός…»
Καλός στο αμυντικό κομμάτι, αλλά χωρίς πολλές λύσεις επιθετικά εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στον χθεσινό τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Κώστα Μίσσα, που μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Καθοριστικό το γεγονός ότι μπλοκαρίστηκαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πολλές χαμένες βολές από πλευράς «ερυθρόλευκων», που έχασαν με 78-59.

Αναλυτικά μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

-το που πιστεύει ότι κρίθηκε το ματς: «Μπορούμε να κάνουμε πολλές και διάφορες αναλύσεις. Η ουσία είναι ότι στο μπάσκετ μπορεί να παίζεις καλή άμυνα, αλλά για να έχεις τη δυνατότητα να το κερδίσεις πρέπει να τα βάζεις. Είναι ο βασικός λόγος που δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Όταν έχω παίξει πέντε-έξι καλές άμυνες και βάλω τρία καλάθια, παίρνω ψυχολογία και μπλοκάρω τον άλλο. Αν υπήρχε μια πολυφωνία στο κομμάτι της επίθεσης, αφού είχε καλές αμυντικές τοποθετήσεις, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

-το μπλοκάρισμα των ατού του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι σε μια μέρα που υπήρχε μια πολύ καλή Ρεάλ από πλευράς τακτικής. Καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη με αρκετούς παίκτες, αλλά και στον Πρίντεζη από τον Ρέγες.

Θεωρώ ότι ο Σπανούλης βρήκε φάσεις, αλλά δεν μπορούσε να βρει γήπεδο στην περιφέρεια, του έκοβαν τη διαγώνια πάσα και αναγκάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να πάει κάτω από το καλάθι, όπου συναντούσε πολλά χέρια. Αν δεν μπορείς να κάνεις τον δικό σου τρόπο παιχνιδιού πρέπει να βρεις άλλους τρόπους.

Ο Λοτζέσκι ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά δεν είχε διάρκεια. Οπότε έχασε ακόμη ένα όπλο επιθετικά ο Ολυμπιακός. Έφθασε επάξια εκεί, ήταν πολύ σημαντική προσπάθεια. Αλίμονο. Όταν όμως φθάνεις στο τελευταίο παιχνίδι το πιστεύεις και για αυτό είναι στενοχωρημένοι. Έχουν αυτήν τη δυνατότητα να πάρουν την Κούπα».

-την κούραση του Ολυμπιακού και την καλή απόδοση του Κάρολ: «Είχε πολύ χάσιμο ενέργειας με την ΤΣΣΚΑ και δεν είναι εύκολο να την αναπληρώσεις σε δύο ημέρες. Στον ρυθμό είχε επιτυχία η Ρεάλ. Είναι γρήγορος στην εκτέλεση ο Κάρολ, αλλά έβαλε δύο σουτ με χέρι πάνω του. Έπαιξε καλή άμυνα η Ρεάλ. Δεν τη χαρακτηρίζει το κομμάτι των επαφών, αλλά ήταν μαχητική αυτήν την φορά, διότι έπαιζε τελικό».

-τις πολλές χαμένες βολές: «Οι βολές έχουν μια συγκεκριμένη λογική. Μπορείς να το μετρήσεις, ενώ με τα άλλα σουτ δεν γίνεται. Η άστοχη ελεύθερη βολή χάνεται επειδή αλλοιώνεις τη λογική σου και αυτό γίνεται όταν έχει ψυχολογική πίεση. Όταν τα παιχνίδια είναι κοντά παίζει ρόλο όταν χάνεις βολές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: