Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Που το πήρε η Μπαρτσελόνα, που το έχασε η Ρεάλ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος σημαδεύει τους 7+3 αγώνες που στο δια ταύτα χάρισαν τον τίτλο στη Μπάρτσα και τον στέρησαν από τους Μαδριλένους.  
το τέλος… ξυρίζουν τον γαμπρό και κάνουν το ταμείο. Μικρά ή μεγάλα ματς που πήρε η Μπαρτσελόνα και απέτυχε να πάρει η Ρεάλ. Αυτά είναι που στο φινάλε κρίνουν το που θα καταλήξει ένας τίτλος. Ξεχωρίσαμε τα 7 παιχνίδια που έκριναν τη σεζόν για τους Καταλανούς και τα τρία που καταδίκασαν τους Μαδριλένους… 11η Αλμερια – =Μπαρτσελόνα 1-2
Ηταν η πρώτη μεγάλη κρίση της σεζόν. Είχαν προηγηθεί στη σειρά η ήττα στο Clasico από τη Ρεάλ με το βαρύ 3-1 και στο καπάκι το πέρασμα της Θέλτα (0-1) από το Καμπ Νόου». Γκρίνια και κριτική βρίσκονταν στο maximum και άπαντες μιλούσαν για ανεπάρκεια του Λουίς Ενρίκε. Η έξοδος στην Αλμερία ήταν λοιπόν κρίσιμη, αλλά θα ξεκινούσε με γκολ του Τιεβί (37’). Η ΜΠάρτσα θα αγχωνόταν και θα αργούσε να απαντήσει. Φρόντισε όμως ο Λουίς Ενρίκε λίγο πριν το φινάλε και με δύο πάρε-βάλε σε Νεϊμάρ (73’), Ζόρντι Αλμπα (82’) οδήγησε την ομάδα σε ανατροπή και έφερε εκτός από τους βαθμούς και την απαιτούμενη ηρεμία.



13η Βαλενθια – Μπαρτσελόνα 0-1
Περιθώριο για γκέλα πλέον δεν υπήρχε. Η έξοδος όμως στο «Μεστάγια ήταν τρομερά δύσκολη, καθώς η Βαλένθια ήταν σούπερ φορμαρισμένη. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις και οι Καταλανοί ήταν χάλια επιθετικά. Στο 70’ τους ακυρώθηκε λανθασμένα κανονικότατο γκολ του Λουίς Σουάρες. Όλα έδειχναν ότι θα ερχόταν το στραβοπάτημα. Στην τελευταία στιγμή του αγώνα όμως(90’+4’)  και μετά από φάση διαρκείας, πετάχτηκε ο Μπουσκέτς και με κοντινό σουτ χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους, σε μία έδρα, όπου η Ρεάλ δεν θα περνούσε.



17η Σοσιεδαδ - Μπαρτσελόνα 1-0 
Αν και πρόκειται για ήττα της Μπαρτσελόνα, μπαίνει στη λίστα και ίσως και να είναι το πιο καταλυτικό ματς της χρονιάς στην Ισπανία. Επιστρέφοντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Μπάρτσα με τον Λιονέλ Μέσι καθυστερημένο και στον πάγκο (και τους Νεϊμάρ, Πικέ), βρέθηκε μόλις στο 2’ πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Ζόρντι Αλμπα. Δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ. Μετά το τέλος βγήκε στην επιφάνεια η κρίση που υπήρχε. Αποκαλύφθηκε η κόντρα Μέσι-Λουίς Ενρίκε, ο πρόεδρος Μπαρτομέου μέσα στην κριτική προκήρυξε εκλογές, ενώ απολύθηκε ο τεχνικός διευθυντής, Θουμπιθαρέτα. Ωστόσο, όλο αυτό τελικά βγήκε σε καλό. Εκεί άλλαξε το… τσιπάκι της ομάδας που αντιμετώπισε τα προβλήματα της και άρχισε να πετάει. Ξεκινώντας από την επόμενη αγωνιστική και το πανηγυρικό 3-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.



21η Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 3-2
Η ομάδα πλέον είχε αρχίσει να ρολάρει. Και η Βιγιαρεάλ όμως σε εκείνο το σημείο βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Μπήκε στο «Καμπ Νόου», για να παίξει μπάλα και όχι άμυνα και έτσι έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς στη Λα Λίγκα. Η Μπάρτσα ξεκίνησε πολύ επιθετικά, αλλά γκολ δεν έβαζε. Αντ’ αυτού βρέθηκε δύο φορές να κυνηγάει το σκορ σε γκολ των Τσερίσεβ (30’), Βιέτο (51’). Ενδιάμεσα και στη λήξη του ημιχρόνου είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Νεϊμάρ. Με δύο γκολ σε ισάριθμα και λεπτά και σε ένα πεντάλεπτο από το 1-2, οι γηπεδούχοι το γύρισαν (53’ Ραφίνια, 55’ Μέσι) και δεν απομακρύνθηκαν κι άλλο από την κορυφή.




28η Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
Για όσο άντεχε η Ρεάλ, το Clasico ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Ξεκίνησε και εντυπωσιακά με το παιχνίδι να είναι πάνω κάτω και τη Μπάρτσα να προηγείται με κεφαλιά του Ματιέ (19’). Η Ρεάλ ισοφάρισε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (31’), αλλά ο Λουίς Σουάρες με φανταστικό κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση (56’) έκανε ο 2-1 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με αυτή τη νίκη εκτοξεύτηκαν για πρώτη φορά στη σεζόν στο +4. Εκτοτε δεν θα έχαναν ποτέ ξανά το προβάδισμα τους.



29η Θέλτα – Μπαρτσελόνα 0-1
Η Θέλτα της είχε κάνει τη ζημιά στη Βαρκελώνη και τώρα την έπαιζε στα ίσα και στο «Μπαλαΐδος». Η Μπαρτσελόνα υπέφερε και ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε γκολ, παίζοντας ίσως το χειρότερο ματς της στο 2015. Ωστόσο, στο 73’ ο Ματιέ απογειώθηκε και με κάτι σαν ψαράκι χάρισε τη νίκη (1-0).



32η Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-0
Ηταν ένα παιχνίδι πραγματικά εξωγήινο και ίσως το πιο πλασματικό σκορ της σεζόν. Ειδικά στο Α’ μέρος δεν υπήρχε ο ρυθμός του και η μπαλάρα που παίχτηκε. Σε αυτό η Μπαρτσελόνα όχι απλά στάθηκε τυχερή, αλλά πραγματικά πρέπει να συνωμότησε το σύμπαν υπέρ της. Οι Νυχτερίδες λοιπόν έχαναν με απίστευτο τρόπο τα γκολ στις 10 καθαρές φάσεις τους, ενώ η Μπάρτσα έβαλε το δικό της στη μία από τις δύο που δημιούργησε σε αυτό το διάστημα και μάλιστα στην αντεπίθεση με τον Λουίς Σουάρες στα 56 δευτερόλεπτα. Η Βαλένθια δεν σκόραρε από απίθανη αστοχία και την κορυφαία εμφάνιση του Μπράβο. Και αφού η Μπάρτσα σκόραρε πριν το 1’, το ξαναέκανε στο 90’+4’ με τον Μέσι να βγαίνει μόνος στην αντεπίθεση.



Φυσικά δεν ήταν μόνο τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα που έκριναν την έκβαση του πρωταθλήματος. Αυτό συνέβη συνδυαστικά με τις αποτυχίες της Ρεάλ σε ορισμένες αγωνιστικές. Οπότε για να πάει ο τίτλος στη Βαρκελώνη, μεσολάβησαν αυτές οι σημαντικές γκέλες των Μαδριλένων…
25η Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-1
Εδώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση εις βάρος της Ρεάλ. Υποδεχόμενη τη φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ, δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν επιθετικά. Στο 51’ ο Ρονάλντο πήρε πέναλτι και ευστόχησε. Το Κίτρινο Υποβρύχιο όμως δεν το παράτησε και στο 54’ ο Ζεράρδ Μορένο ισοφάρισε με ωραίο μακρινό πλασέ. Μέχρι το τέλος το σκορ έμεινε στο 1-1 και το +4 που είχε προβάδισμα η Ρεάλ, μειώθηκε κατά το ήμισυ. Τι θα ακολουθούσε όμως για τη Ρεάλ; Ο καταστροφικός Μάρτιος με τρεις ήττες σε τέσσερα ματς (μόνο τη Λεβάντε νίκησε εντός). Την επόμενη αγωνιστική ήρθε η ήττα στο Μπιλμπάο και λίγο αργότερα η ήττα στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα. Οι Μαδριλένοι είχαν μπει στον Μάρτιο με +4 και βγήκαν στο -4!



36η Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 2-2
Εδώ ολοκληρώθηκε με καταστροφικό φινάλε όλη η σεζόν για τη Ρεάλ. Βλέπετε ήταν το ματς, όπου χάθηκε οριστικά ο τίτλος και μάλιστα ενδιάμεσα από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League. Η Βαλένθια προηγήθηκε 0-2 με την προβολή του Πάκο Αλκάθερ (19’) και την κεφαλιά του Χάβι Φουέγο (26’). Τι ακολούθησε; Τρία δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι για τη Ρεάλ που είδε τα πάντα να της πηγαίνουν αντίθετα. Η κεφαλιά του Πέπε (56’) και η σουτάρα του Ισκο (84’) έσωσαν το βαθμό, αλλά η διαφορά από την κορυφή επανήλθε στο -4 και αυτό ήταν το τέλος



2η Σοσιεδαδ – Ρεαλ Μαδρίτης 4-2
Αν και είναι το πρώτο χρονικά στραβοπάτημα της Ρεάλ, το αφήσαμε τελευταίο, επειδή στο φινάλε αποδεικνύεται πόσο καθοριστικό υπήρξε. Και όμως όλα ξεκίνησαν τόσο τέλεια για τους Μαδριλένους, που προηγήθηκαν 0-2 στο Σαν Σεμπαστιάν. Η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος (5’) και το πλασέ του Μπέιλ (11’) έδειξαν ότι η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε νωρίς. Υπολόγισαν όμως χωρίς τους Βάσκους,, που έκαναν την πιο επική ανατροπή της χρονιάς στην Ισπανία. Η προβολή του Ινιγο Μαρτίνεθ (35’), η κεφαλιά (41’) και το πλασέ (65’) του Θουρουτούθα και το σουτ του Βέλα μέσα από την περιοχή (75’) ξεγύμνωσαν την άμυνα της Ρεάλ, που δέχτηκε όλα τα γκολ μέσα στην καρδιά της. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν εάν οι Μερένγκες δεν είχαν διασυρθεί έτσι σε ένα δικό τους παιχνίδι…



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: