Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

40 τελικές σε δύο παιχνίδια!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης θυμάται τα δύο παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα και εξηγεί την απόφαση του Γιάννη Αναστασίου να θωρακίσει την άμυνα στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Τρίπολη
Το παιχνίδι με τον Αστέρα  στην Τρίπολη έφθασε και το αποτέλεσμά του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των play off  για τον Παναθηναϊκό. Και το γεγονός, ότι ο Γιάννης Αναστασίου σκέφτεται να θωρακίσει την άμυνά του δεν μου κάνει εντύπωση. Πρώτο διότι αυτή την εποχή, το μόνο που ενδιαφέρει τον Ελληνα τεχνικό-και καλά κάνει- είναι πως θα βγει η ομάδα στο προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ και το δεύτερο είναι ότι ο Αστέρας φέτος και στα δύο παιχνίδια, που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό, ήταν και στα δύο πολύ καλύτερος. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τρίπολη ο Αστέρας έκανε 17 τελικές προσπάθειες και στο δεύτερο παιχνίδι στην άδεια(λόγω τιμωρίας) Λεωφόρο ο Αστέρας έκανε 23 τελικές. Με λίγα λόγια ο Αστέρας στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε συνολικά 40 τελικές προσπάθειες και έβαλε τρία γκολ. Κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν κέρδισε, αλλά και κανένα δεν έχασε. Το πρώτο ματς στην Τρίπολη είχε έρθει ισόπαλο 1-1 και το δεύτερο  παιχνίδι στην Λεωφόρο ήρθε επίσης ισόπαλο 2-2.
Και στα δύο παιχνίδια ο Αστέρας ήταν καλύτερος και βάση ευκαιριών έπρεπε να κερδίσει. Αν κάνει ανάλογη εμφάνιση και την Τετάρτη ο Αστέρας δύσκολα θα γλιτώσει ο Παναθηναϊκός. Ετσι ο Αναστασίου έχει πάρει την απόφαση να ενισχύσει την άμυνα με την παρουσία του Κουτρουμπή, για να κλείσει τους χώρους και να χτυπήσει στην επίθεση με την ταχύτητα των Καρέλη, Κλωναρίδη, τις ασίστ του Νίνη και τον Ζέκα να τρέχει στο κέντρο και να καλύπτει χώρους και στα άκρα, όταν η ομάδα αμύνεται.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει στην Τρίπολη πρέπει κυρίως να έχει καλή αμυντική λειτουργία. Αν αυτό το καταφέρει ευκαιρίες, για να βάλει γκολ μπροστά θα βρει. Αν, όμως, πάλι δεχθεί κανένα εύκολο και ανόητο γκολ τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πάρει κάτι από το παιχνίδι….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: