Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Βραζιλία σε... πανικό!!

Σε... συναγερμό η Βραζιλία, η Ομοσπονδία προσπαθεί να διαψεύσει το δημοσίευμα - φωτιά, ωστόσο ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και αναμένονται αλυσιδωτές αντιδράσεις!
Διαψεύδει(;) την πώληση - σκάνδαλο η Βραζιλία! Αρνείται, αλλά την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει τη συμφωνία με εταιρείες η CBF. Μόνο που λέει ότι ισχύει για φιλικά και έχει οφέλη για τη Σελεσάο. Μετά την απίστευτη ιστορία που αποκάλυψε η εφημερίδα «Estado de S.Paulo», για την πώληση της Εθνικής Βραζιλίας σε offshore εταιρεία με έδρα τους Νήσους Κέιμαν, ήρθε η αναμενόμενη διάψευση από την CBF. Η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωση απέρριψε κάθε σκέλος του δημοσιεύματος, εξηγώντας ότι… Όλα αυτά δεν έχουν βάση και ουδέποτε εταιρείες επέλεξαν τους διεθνείς για τη Σελεσάο. Πως ουδέποτε ασκήθηκε πίεση προς τον εκάστοτε εκλέκτορα να αγωνιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής και πως οι εκλέκτορες ήταν εκείνοι που επέλεγαν ποιος θα παίξει.
Ωστόσο, η CBF επιβεβαιώνει ότι υπάρχει συμφωνία με τις εταιρείες «International Sports Events (ISE)» και «Pitch International» όσον αφορά όμως μόνο τη διοργάνωση φιλικών αγώνων της Εθνικής. Επίσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συμφωνητικά για αυτά τα φιλικά που σχετίζονται με το εάν αγωνίζονται σε αυτά τα μεγάλα αστέρια ή όχι. Εάν δεν παίζουν αυτά, τότε τα έσοδα από τα φιλικά είναι μικρότερα. Τέλος, δέχεται την ύπαρξη συμβολαίου από το 2006 με τις άνωθεν εταιρείες, λέγοντας ότι τα οικονομικά οφέλη για την Εθνική είναι τεράστια! Τα μισά δηλαδή απ’ όσα έλεγε το δημοσίευμα ισχύουν. Απλά η CBF φροντίζει να τα καμουφλάρει με μία διάψευση που τελικά καταλήγει να γίνει μερική επιβεβαίωση…

Σοκάρει το δημοσίευμα…
Οι Βραζιλιάνοι δίνουν συνέχεια στο θέμα τονίζοντας πως η αρχική συμφωνία των δέκα ετών προφανώς και ανανεώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Φελίπε Τεϊσέιρα πριν μια τετραετία. Η παραβίαση της συμφωνίας είχε ρήτρα 660.000 λίρες, κάτι που συνέβη σε ένα φιλικό του Νοεμβρίου του 2011 απέναντι στην Αιγύπτο. Ο Μάνο Μενέσες είχε κάνει το... λάθος να ξεκουράσει Κακά, Νταμιά και Νεϊμάρ, με συνέπεια να έρθει η… λυπητερή!

«Κάθε αλλαγή της λίστας θα ανακοινώνεται εγγράφως στην ΙSE αφού υπάρβει αμοιβαία συμφωνία. Στην περίπτωση αυτή η Ομοσπονδία θα αντικαταστήσει τις απουσίες με νέους παίκτες ίδιου βεληνεκούς. Ολοι οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να αντιμετωπίζοντας ως εμπιστευτικά και θα δεν πρέπει να αποκαλυφθούν» καταλήγει το επίσημο έγγραφο της συμφωνίας.
Οι Βραζιλιάνοι αναρωτιούνται πως σε περίπτωση που το δημοσίευμα είναι αληθινό, γιατί προπονητές μεγάλου βεληνεκούς όπως οι Ντούνγκα, Μενέσες και Σκολάρι δεν αντέδρασαν ποτέ, ενώ περνά από το μυαλό αρκετών γιατί η Βραζιλία δεν στράφηκε σε τεχνικούς από την Ευρώπη… Ο κόουτς της Σελεσάο είναι «μαριονέτα» με ελάχιστες πρωτοβουλίες και μικρή επιρροή! Οι παίκτες της Βραζιλίας δεν έχουν αντιδράσει ακόμα, τα μεγάλα αστέρια που έπαιξαν, αλλά και αυτοί που δεν… κλήθηκαν πρέπει να βγουν μπροστά! Οι μνήμες από το… τσίρκο του Μουντιάλ είναι νωπές για τους Νοτιοαμερικάνους και τα δάκρυα εκατομμυρίων οπαδών της Βραζιλίας δεν έχουν στεγνώσει ακόμα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: