Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ολισαντέμπε: «Απείλησα για να πάω στον Παναθηναϊκό»

Για τις προτάσεις που είχε από την Γιουβέντους, την Βιτσέντσα και την Μαρσέιγ, αλλά και το πως κατέληξε στον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε.
Μπορεί τον Ιανουάριο του 2001 να ήρθε στον Παναθηναϊκό, όμως εύκολα θα μπορούσε να είχε καταλήξει στην Ιταλία φορώντας την φανέλα είτε της Γιουβέντους, είτε της Βιτσένσα. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Εμάνουελ Ολίσαντέμπε, μιλώντας στο site «polskatimes»...
«Πριν φύγω για την Ελλάδα, το 2000 ή το 2001... Η Γιουβέντους με ήθελε και πολύ μάλιστα. Ήρθε ένας Ιταλός μάνατζερ, ο Αντόνιο Καλιέντο που είχε δουλέψει με τους Μπάτζιο, Ντούνγκα, Πασαρέλσα και Τρεζεγκέ, όπως και με τους Μπόνιεκ και Ζμούντα. Ήταν αυτός που έφερε την πρόταση από την Τορίνο. Το πρόβλημα ήταν οτι η Πολώνια ζήτησε 8 εκατομμύρια δολάρια», τόνισε αρχικά.
Και συνέχισε λέγοντας: «Ήταν μεγάλο ποσό. Το ρεκόρ είναι του Μιερζέφσκι που κόστισε στην Τραμπζονσπορ κάπου μεταξύ 5,2 και 7 εκατομμυρίων. Ήταν πολλά τα χρήματα δεδομένου οτι έπαιζα στην Πολωνία. Μετά είχα μία δεύτερη πρόταση από την Βιτσέντσα. Ήρθαν, δειπνήσαμε μαζί και τα είχαμε βρει σε όλα. Η Πολώνια όμως είπε πάλι πως θέλει 8 εκατομμύρια. «Είναι πολλά», απάντησαν οι Ιταλοί. Μετά ήρθαν εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και στο τέλος εκνευρίστηκα είπα στον Ρομανόφσκι πως αν δεν πουληθώ με τα τρία εκατομμύρια που έδιναν οι Έλληνες θα γύριζα πίσω στη Νιγηρία. Πριν από τρία χρόνια είχε πληρώσει για εμένα 150.000 δολλάρια. Άρα τα 3 εκατομμύρια ήταν μία καλή συμφωνία. Ευτυχώς συμφώνησε...».
Όσον αφορά το ενδιαφέρον από την Μαρσέιγ, είπε: «Ήταν καλή. Το πρόβλημα ήταν τα λεφτά. Η Μαρσέιγ πλήρωνε λιγότερα από ότι ο Παναθηναϊκό. Επίσης στην Ελλάδα είχε καλή ζωής. Νόμιζα οτι δεν θα πήγαιναν καλά τα πράγματα, αλλά έκανα λάθος. Από την Γαλλία, είναι πιο εύκολο να πας στην Αγγλία, από ότι από την Ελλάδα. Δεν μετανιώνω για το παρελθόν. Νομίζω οτι ο Θεός έχει για όλους μας σχέδια».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: